Det är nu knappt två dygn kvar till avspark i Kiev, Liverpool och Real Madrid ska göra upp om Champions League-titeln. För att komma i stämning inför matchen har vi varit i kontakt med Aftonbladets Frida Fagerlund(@fagerlundfrida) som här berättar om sin syn på vår viktigaste match på elva år:1. Vad är dina intryck av den här säsongens Real Madrid? Styrkor/svagheter

Real Madrid har ett nästan kaotiskt sätt att spela på där strukturen i defensiven blir lidande vid de många gånger högkvalitativa anfallen. De är vana vid att stå i finaler och den traditionen ska inte underskattas i ett sådant här läge. Dessutom har de förstås Cristiano i laget, en vinnarskalle av rang.

2. Liverpools finalplats är något av en överraskning, vad är dina åsikter om lagets säsong och sättet man tagit sig fram till finalen?
Det pratas om att Liverpool fick en gynnsam väg fram till finalen men uppvisningen mot Roma var ett riktigt statement. Klopp har äntligen fått nästan hela pusslet på plats och hade Van Dijk kommit redan i somras är jag övertygad om att man i alla fall hade slutat tvåa i ligatabellen.

3. Vilken matchbild tror du vi kommer att få se i finalen?

Liverpool lär inte ändra på sitt sätt att spela samtidigt som Real knappast kan backa hem i en CL-final. Med det sagt tror jag att det blir en hyfsat målrik afton (det är förhoppningen i alla fall).

4. Vad är nycklarna för Liverpool om vi ska lyckas ta hem matchen?

Real släppte igenom förvånansvärt mycket mot Bayern. Det innebär att en spelare som Mohamed Salah måste ta vara på lägena som ges, inte minst eftersom en offensiv Marcelo lämnar en del luckor som bör utnyttjas. Annars gäller det förstås att vinna mittfältskampen, Zidane lär köra på med sitt 4-4-2 alternativt en diamant. Alexander-Arnold och Robertson måste göra sin bästa match offensivt men inte heller bjuda på någonting i defensiven.

5. Hur skulle du sammanfatta den här CL-säsongen? Vad har varit bäst/sämst?
För Englands del har det blåst fler positiva vindar än på länge, även om ambitionen givetvis var att ännu fler lag skulle ta sig längre i turneringen. För övrigt var det roligt att se två uppstickare i semifinalerna i Liverpool och Roma istället för det ”gamla vanliga”. Det sämsta? Möjligen att ett domslut hamnade i fokus i Juve-Real. Det hade känts betydligt bättre om den diskussionen hade uteblivit och målet hade kommit på ett annat sätt.

6. Vilka står som vinnare i finalen och varför?

Jag drar till med Liverpool, även om favoritskapet ligger på Real. The Reds spelar en frejdig fotboll och det ska bli väldigt intressant att se hur de kan straffa den regerande mästaren. De har trots allt straffat dominanta Man City flera gånger om – varför inte även Real?