I vår serie av texter inför morgondagens final har vi nu fått ytterligare finfrämmande. Efter sin tid på Aftonbladet och som expert på flera mästerskap i SVT behöver hon ingen presentation, ingen mindre än Johanna Frändén(@juanitafranden) delar med sig av sina tankar kring matchen vi alla väntar på:1. Vad är dina intryck av den här säsongens Real Madrid? Styrkor/svagheter

De känns ruttade men under stora delar av säsongen hade luften uppenbarligen gått ur dem en aning. Olika omständigheter (Ronaldos dåliga målform bland annat) tillsammans med mindre hunger gjorde att de tappade ligan redan på hösten. Jag tror att de var lika motiverade i oktober 2017 som andra lag är under träningsmatcher på försäsongen. I övrigt har de i långa stunder också känts förvånansvärt oglamourösa. Mer att jobbet ska göras.

2. Liverpools finalplats är något av en överraskning, vad är dina åsikter om lagets säsong och sättet man tagit sig fram till finalen?
Liverpool 2018 är sinnebilden för uttrycket ”hela havet stormar”! Som tv-tittare är det lustfyllt med lag som låter inspiration och individuell briljans sätta agendan. Som fotbollskännare kan jag ibland bli lite matt på överljudshastigheten de far fram med. Att utsätta sig för den typ av risk de till slut gjorde i andramötet med Roma i semifinalen är illavarslande för ett lag som ska slå Real Madrid. Men jag är ju inte mindre människa att jag blir sprallig av genombrott av den typ som Mohamed Salah stått för så klart.

3. Vilken matchbild tror du vi kommer att få se i finalen?

Full fart framåt från Liverpool, och aningen mer kontroll från Real Madrids sida tror jag. Försöker bestämma mig för vem som i längden vinner på att det står 0–0 i åttionde minuten och kan till slut ändå bara landa hos spanjorerna. Jag tror att Klopp gör samma analys och kommer anfalla med hela sin armada när han kan.

4. Vad är nycklarna för Liverpool om vi ska lyckas ta hem matchen?

De måste få fart på Salah så klart och Sadio Mané kommer inte ha råd att bomma sina två första lägen. Klarar de av att stänga Luka Modrics passningsspel ärhalva matchen vunnen. Sedan måste Virgil van Dijk vara uppmärksam på Sergio Ramos panna, framför allt efter matchminut 85.

5. Hur skulle du sammanfatta den här CL-säsongen? Vad har varit bäst/sämst?

Jag är glad och tacksam över den fantastiska kvartsfinaldramatiken på flera håll. Det gav en välbehövlig dos av ny luft att andas åt alla oss som oroar oss för en alltför ensidig fyra-femlagsdominans i Europa.

6. Vilka står som vinnare i finalen och varför?

Real Madrid är ju det enda resonabla tipset när de befinner sig i Champions League-finaler, men det var längesedan jag kände mig så här osäker. Om Liverpool får ett tidigt mål kan det här sluta precis hursomhelst. Gaah.