FFP-problem kan få AC Milan att sälja sin guldklimp.

Förra sommaren gjorde AC Milan en rad lång investeringar när man renoverade spelartruppen. Dessvärre blev inte utfallet var klubben hoppats på, då man endast knep en blygsam sjätteplats i Serie A.

Köpen finansierades till stor del genom lån. Nyligen fastslog UEFA att Milan inte klarar kriterierna som ställs för Financial Fair Play. UEFA och Milan har vid två tillfällen försökt hitta en överenskommelse för avbetalningsplanerna – men misslyckats.

Det är oklart hur Milan kommer att bestraffas. Det kan handla om värvningsförbud, stora böter eller uteslutning från spel i Europa. Om det sistnämnda inträffar Milans Europa League-plats att gå till Fiorentina.

En lösning för Milan kan förstås vara att sälja spelare.

Idag skriver Corriere dello Sport att Liverpool vill signa deras målvakt Gianluigi Donnarumma. Milan är beredda att sälja 19-åringen till rätt pris, inte minst eftersom veteranen Pepe Reina är på ingång till klubben. Tidningen menar att Liverpool kommer att buda €40 miljoner efter CL-finalen, men att detta inte kommer att räcka för Milan, som hävdar att prislappen ligger på €70 miljoner.

Enligt Corriere dello Sport kan lösningen bli en kompromiss som innebär att parterna möts i mitten, vilket skulle innebära att Liverpool betalar omkring €55 miljoner för Donnarumma. Tonåringen har också varit ett intressant för PSG, men fransmännen uppges vara nära att ta in Gigi Buffon istället. Också Real Madrid har varit ute efter Donnarumma, men de har valt att prioritera Alisson istället.

Att PSG och Real Madrid har andra spår skulle onekligen underlätta för LFC.

4 kommentarer
 1. Efter misstagsfyllda år med Mignolet så är jag inte intresserad av att gå tillbaka till det nu när Karius verkligen steppat upp.
  Skulle gärna se Liverpool köpa honom men inte för att spela i Liverpool. Gör en Chelsea och låna ut honom i några år till en klubb som spelar på en hög nivå år ut och år in. När han har slipat bort sina skarpa kanter så är han redo och komma tillbaks och ta över om Karius inte funkar.

 2. Gå för Allison iställeee…
  Måste ha lite mer rutin där bak!

 3. Folk verkar inte ha så bra koll på Donnarumma.
  En extrem talang som blev ord i Milan så tidigt som 16 och han ligger betydligt före Karius i utveckling trots att han är 6 år yngre. Han skulle uppgradera vårat målvaktspel rejält.
  Han hade jag gärna sett i Liverpool men knappast troligt.
  Eller vad säger du Pelle2X?

  • Klart ”donnan” är en ofantligt stor talang, rätt säker på att han skulle gå in som etta i Liverpool om han köps. Han är bättre än Karius. Tror inte han är Liverpools förstaalternativ men om man bommar några andra keeprar och Milan måste sälja pga FFP är det verkligen inte omöjligt, han är nog topp 5 på listan, TROR jag.

Kommentarer är stängda.