De fyra första åttondelarna är nu avverkade, nästa vecka kliver även vi in i slutspelet. Vi fortsätter uppladdningen inför drabbningen med Bayern München med ytterligare ett gästbesök. Den här gången är det ingen mindre än Therese Strömberg(@stromberg23), från Expressen, Målklubben och Kick & Rush(@Kick_andRush) som ger oss sin syn på lagen:

 1. Vad talar för respektive mot Liverpool i dubbelmötet med Bayern Munchen?
  Svar:
   Det som talar för Liverpool är att det känns som en enormt enad grupp, Klopp får med sig alla och laget presterar i alla lagdelar vecka efter vecka. Dessutom har man fjolårets CL-framgångar färskt i minnet och man ska inte underskatta vad de erfarenheterna kan betyda. Bayern München har gjort en märklig säsong som inte alls rimmar med hur vi har sett på laget de senaste åren, både resultaten och prestationerna var alldeles för svaga under hösten medan Dortmund fullkomligt stormade fram i ligan. Å andra sidan har Bayern inte förlorat en enda match i CL den här säsongen och truppen är trots allt ruggigt stark.
 2. Vad är dina intryck av den här säsongens Liverpool? Hur tror du vi står oss i konkurrensen med de andra lagen i slutspelet?
  Svar: 
  Jag är väldigt imponerad av Liverpool. Äntligen sitter försvarsspelet och man har ett tydligt sätt att försvara sig på. Bortsett från matchen mot Crystal Palace i januari släpper man inte in mål på samma sätt som man gjort tidigare år och när Liverpool leder en match med ett eller två mål känner man sig trygg i att de kommer att vinna. Trots några nitar i gruppspelet tycker jag att Liverpool står sig hyfsat bra i jämförelse med övriga lag i slutspelet. Det är inte många som är starkare.
 3. Hur slutar dubbelmötet med Bayern München?
  Svar: 
  Jag försöker hålla mig ifrån att tippa antal mål till höger och vänster för jag har alltid fel. Men jag tror nog att Liverpool tar sig segrande ur den här striden. Man ska absolut inte underskatta vare sig Bayern Münchens kvalitet eller erfarenhet i de här sammanhangen, men psyket är inte där det har varit i den här truppen och Liverpool känns helt enkelt mer stabila.
 4. Vilka är dina favoriter till slutsegern och varför?
  Svar: 
  Jag tycker att det finns flera lag som är med och utmanar i år. Lottning och annat slumpartat spelar som alltid in när vi pratar slutspel, men jag tycker att Barcelona, City och Liverpool ska hållas högt. Däremot är jag rädd att Juventus äntligen får knipa pokalen