Under veckan har ryktena om att Liverpool har en värvning på gång intensifierats, Leipzigs mittback Ibrahima Konaté ska vara när en övergång till klubben. Den unge mittbacken, som ska ha funnits på vår radar under en tid, har en enligt vissa källor till och med genomgått en läkarundersökning.

Guido Schäfer(@schfer_g) har följt Konatés karriär noga, som reporter för Leipziger Volkzeitung har han fått se fransmannen slå sig in i laget. Han har för övrigt följt laget länge och har skrivit boken Wir sind RB Leipzig: 111 Gründe, ein Roter Bulle zu sein.

Vi fick några kommentarer från Schäfer, som faktiskt en gång tiden varit lagkamrat med Klopp, om vad det är för spelare som är på väg in i klubben. Vi började med att fråga Schäfer om hur han skulle beskriva Konatés styrkor och svagheter, där nämnde han att det var en atletisk spelare som vi hade att se fram emot, med god teknik och mycket bra spelförståelse. Vi kunde däremot inte vänta oss speciellt mycket av hans offensiv, som enligt Schäfer var hans svaghet.

Den här säsongen hade dock speltiden varit begränsad, främst på grund av skador och sedan tid att träna upp sig efter skadorna. Nu ska dock Konaté vara fullt frisk igen. Vissa orosmoln som vi LFC-supportrar sett har varit just de återkommande skadorna, där lugnar dock Schäfer oss en aning. Konaté har haft en svår höftskada, som höll honom borta länge, därefter har det varit en fotskada, men enligt Schäfer ska det inte vara något för oss att oroa oss över.

Givetvis undrade vi också över hur Schäfer trodde att Konaté skulle passa in i Liverpools spelsätt och där ansåg han inte att det spelade någon speciell roll vilket spelsystem som fransmannen kom till, det här ska vara en smart spelare som kan anpassa sig till alla system, han betonade också den starka mentaliteten hos Konaté. Schäfer nämner Konaté som en världsklasspelare när han är frisk och att han är värd mer än 50 miljoner pund. Det är, med andra ord, en väldigt bra spelare som vi kanske får se i Liverpool nästa säsong. Skadefri har vi att vänta oss en spelare som kliver in bredvid van Dijk.

På tal om skador, vi frågade också Schäfer om en annan värvning från Leipzig, nämligen Naby Keita. Det vi ville veta var om han trodde att det fortfarande fanns en chans för den skadedrabbade mittfältaren att lyckas på Anfield. Svaret där var tydligt. Enligt Schäfer är Keita den bäste spelare som dragit på sig Leipzigs tröja och kan vi få honom skadefri och med gott självförtroende har vi en spelare som kommer göra enorm nytta för oss. Det låter, med andra ord, mycket lovande. Återstår att se om vi får se Ibrahima Konaté i Liverpools röda tröja.