Dags för ligamatch igen, för Liverpools del väntar en resa till London och kvällsmatcher mot Mikel Artetas Arsenal. Motståndarna har gjort en ganska ojämn säsong hittills och befinner sig på en mittenplacering i tabellen.

Sebastian Mattsson(@SebMattsPL), som bland annat driver podden Kolla Mustafi, berättar här om hur säsongen varit.

1.Inför säsongen fanns det förhoppningar om att Arsenal skulle konkurrera om CL-platserna, men det har inte riktigt blivit så. Vilka är de främsta anledningarna till att det blivit så?
Sebastian: En otrolig ojämnhet. Alla känner vi det här laget till Artetas goda track record mot storlagen, men det har ”kompenserats” av alldeles för dåliga resultat mot de sämre. Framförallt dröjde det alltför länge innan man fick fart på målproduktionen. Nu är vi inne i en bättre period på den fronten. Jag vill ändå tro på det här laget.

2.Vilka är de största skillnaderna mellan Arsenal under Arteta och under Emery?
Sebastian: Jag skulle säga att det finns en tydligare spelidé under Arteta, medan Emery mest verkade ta vid där Wenger slutade och lät det flyta på. Jag tycker mig också kunna märka att spelarna är betydligt mer lojala gentemot Arteta och hans projekt. Men visst, det går inte att sticka under stol med att tabelläget aldrig var så illa under Emery som under Arteta. Det är en märklig, kontraintuitiv säsong som är svår att analysera.

3. Thomas Partey kom som en omtalad värvning sent under sommarfönstret, hur har hans första säsong varit?
Sebastian: Blandad kompott. När han är som bäst märker man att det är en världsmittfältare, ingen tvekan om det. Men hans första säsong har naggats i kanten av skadebekymmer, som inte blev bättre av att Arteta stressade honom tillbaka till den första ligamatchen mot Spurs, där han fick kliva av skadad igen. Men det känns fortfarande som ett rejält kap.

4. Var behöver Arsenal främst förstärkta till nästa säsong?
Sebastian: Jag känner fortfarande att jag vill ha en uppgradering av Xhaka. Det finns ett kluster av Arsenal-supportrarna som hävdar att han är vår store underskattade hjälte, men jag är inte övertygad. Det måste gå att få någon bättre. Så en mittfältare vore väldigt trevligt. Sedan tror jag nog att det är dags att släppa taget om tanken på Bellerin som en världsback. Så en ny högerback vore trevligt. Men framförallt hoppas jag på att Real låter oss köpa loss Ödegaard.

5. Flera unga spelare har imponerat i Arsenal, Saka och Smith Rowe t.ex, vilken av dem tycker du är mest spännande? Sebastian: Tveklöst Saka. Han har inte varit riktigt lika glimrande de 5-6 sista matcherna, men det där är en av Europas mest spännande talanger, sagt helt utan supporterblindhet och överdrift. Han kommer att bli lika bra som Sterling. Det är bara en tidsfråga innan City sätter in en offensiv.

6. Vi har snart spelat en hel säsong med tomma läktare, hur tycker du att det varit att följa den här säsongen?
Sebastian: Det är såklart trist utan den ordinarie ljudbilden. Man förlorar den dimension, och matcherna förlorar lite i dramaturgi. Sedan har vi tvingats höra Artetas ständiga ”Dani, Dani, Dani”-skrik efter Ceballos. Tack och lov att han är petad numera. Det där gick mig på nerverna.

7. Vi har tidigare sett ett ganska defensivt Arsenal mot Liverpool, tror du vi får se samma inställning nu eller blir det en mer offensiv prägel för att såra vårt försvar?
Sebastian: Jag tror nog att Arteta kör sin vanliga gameplan, den han brukar plocka fram mot storlagen. Han har oerhört stor respekt för Liverpool, det märkte vi efter 1-3-förlusten när han sa nåt i stil med att det var ”miles apart” mellan lagen i fråga om kvalitet. Han kommer inte att låta Liverpools dåliga form spela alltför stor roll i förberedelserna. Men vi lär få se många mål. Jag tror att båda försvaren är ganska sårbara för tillfället, så det kan mycket väl bli en gung ho-föreställning. 2-2, 3-2, nåt sånt.