Konaté blir en viktig pusselbit i Liverpools lagbygge.

För några dagar sedan avslöjade Athletic att Ibrahima Konaté är nära att skriva på för Liverpool. Dragkampen om mittbacken är alltjämt intensiv och flera intressenter försöker också värva honom – men Liverpool ligger närmast till hands.

De tre långtidsskadade mittbackarna (van Dijk, Gomez, Matip) bör vara tillbaka till nästa säsong, men det är desto mer oklart om när de hittar toppformen och framförallt hur intensivt de kan matchas efter så lång frånvaro. van Dijk brukade spela varje match innan skadan, det är tveksamt om man vågar matcha honom på det sättet första halvan av säsongen 21/22. Det innebär att Liverpool, även om Kabak blir kvar, behöver ta in en etablerad mittback och enligt min mening förmodligen sälja Matip, som ju aldrig verkar kunna vara skadefri över en längre period.

Ironiskt nog är Konatés största problem just skador. En muskelskada höll honom borta stora delar av förra säsongen och även den här säsongen har präglats av skador. Samtidigt är Konaté bara 21 år och har verkligen visat framfötterna när han har spelat.

Det finns stora kvalitéer hos Konaté. Han är stor, stark, bra med bollen och har ett hyggligt positionsspel. Det klarar man sig långt med, och just snabbheten är ett måste för att kunna ta plats i Liverpools höga backlinje. Konaté är precis den typen av mittback som rätt verktyg i verktygslådan för att kunna lyckas i Liverpool, men skadebilden är förstås ett bekymmer.

Liverpools har haft några lugna sommarfönster, men i sommar har man inget annat val än att renovera truppen. Min bedömning är att 3-4 spelare måste in och där vore Konaté onekligen en bra början. Utöver en mittback måste man hitta en ersättare till Wijnaldum, få in minst ett offensivt alternativ och dessutom skulle truppen må bra av att få in en till etablerad högerback.

2 kommentarer
  1. Är han inte väldigt skadebenägen, så vi köper in en ung Matip alltså? Kvaliteten han har tvivlar jag inte på men men jag har mina tvivel på spelare som ofta skadar sig.

  2. Får Joe Gomez vibbar av Konaté. Båda är unga och haft långa skador redan. Liknande egenskaper också. Men det jag vill säga är att det känns som att dessa problem bara kommer fortsätta framförallt i en liga som premier league med dess höga intensitet och sedan klopps sätt att spela på. Tror inte på detta, satsar då hellre på Kabak faktiskt. Hade ju vart väldigt kul, om han inte var så skadedrabbad, men nu är det som det är. Det brukar att vara svårt att komma undan skador när det väl börjat, särskilt de allvarliga.

Kommentarer är stängda.