Liverpool jagar mittfältsförstärkningar till i sommar. Vi tar en titt på olika alternativ.

Alla rankar skala 1-5.

OBS: Åsikterna är högst personliga!

+++++

Jude Bellingham, 19 år, Borussia Dortmund – Av allt att döma den stora engelska spelaren i sin generation och så nära en ny Steven Gerrard man kan komma. En box-to-box-spelare med magnifik bolltalang, spelintelligens, duellspel och dessutom ledaregenskaper.

Florian Wirtz, 19 år, Bayer Leverkusen – Världsklasstalang som var långtidsskadad förra säsongen, men kommit tillbaka urstarkt denna. Tekniken och blicken håller absolut högsta klass, likaså dribblingarna på små ytor.

Gavi, 18 år, Barcelona – Naturligtvis ett långskott, men Barcelona har problem med att få hans kontrakt godkänt. Teknik och spelintelligens av absolut högsta klass.

++++

Nico Barella, 26 år Inter – Oerhört energisk box-to-box-spelare som ser ut att vara som skräddarsydd för Klopps spelsätt. Kan båda pressa motståndarna och åstadkomma något med bollen själv.

Moises Caicedo, 21, Brighton & Hove Albion – Hypad spelare från den sydamerikanska ekvatorn. Hypen är befogad. Oerhört rörlig, snabb och stark mittfältare som läser spelet bra, är skicklig i duellerna och har en helt okej teknik.

Sergej Milinković-Savić, 28 år, Lazio – Med endast ett år kvar på kontraktet med Lazio kanske vi äntligen får se en flytt till en ännu större klubb. Inte snabb, men har en underbar teknik, fint passningsspel med båda fötterna och verkar alltid ligga ett steg före i tanken. Med sina 192 centimeter har han dessutom en mäktig närvaro i motståndarnas straffområde när han bestämmer sig för att ta de löpningarna.

Mason Mount, 24 år, Chelsea – Mångsidig spelare som är den spelartypen som brukar kunna lyckas under Klopp, då han kombinerar hårt jobb och oömhet i spelet med bollskicklighet. Homegrown är förstås också ett plus, likaså åldern och erfarenheten.

Manu Koné, 21 år, Borussia Mönchengladbach – Fysiskt stark och dynamisk duellspelare som också är klart godkänd med bollen. Påminner lite om Caicedo, men vore väldigt mycket billigare. Förmodligen den minst kända spelaren som ligger så högt upp på listan.

Declan Rice, 24 år, West Ham – Ledartyp som har visat att han håller hög klass i såväl klubb- som landslaget. Skulle kunna bli en drivande stommespelare även i Liverpool, men hade behövt mer spetsegenskaper för att ha ett till plus.

+++

João Palhinha, 27 år, Fulham – Lång mittfältare med spelintelligens och fullgod teknik. Har gjort stor succé i London-klubben och prislappen blir därefter. Uppges kosta £55-60m vilket känns som ett överpris.

Adrien Rabiot, 27 år, Juventus – Blir free agent i sommar. Har tidigare sett honom som överskattad, men har verkligen blivit imponerad av hans spel den här säsongen. Oerhört allround och en fin vänsterfot.

Manuel Ugarte, 21 år, Sporting – Strenhård uruguayan som läser spelet väl, duktig i duellspelet. Okej passningsspelare men inte mer. Påminner mycket om en några år ädlre variant av Bajcetic.

Morten Hjulmand, 23 år, Lecce – Stark duellspelare och ledartyp som också har helt okej fötter. En av de stora genombrottsmännen i Serie A den här säsongen.

Ruben Neves, 26 år, Wolverhampton – Med bara 1 år kvar på kontraktet ser Neves ut att röra på sig i sommar. Har PL-erfarenhet i massor och är en underbar passningsspelare. Har dessutom ett imponerande distansskott. Är dock ganska långsam.

Ryan Gravenberch, 20 år, Bayern München – Gör sin första och eventuellt sista säsong i Bayern. Allround-mittfältare som besitter en spännande kombination av fysik och skicklighet.

Alexis Mac Allister, 24 år, Brighton & Hove Albion – Fantastiskt smart och skicklig mittfältare som blev världsmästare i Qatar. Vore naturligtvis ett bra nyförvärv, men tvivlar på att han är prisvärd. Tycker inte han är en spelare som man lägger en jättesumma på, Brighton skulle nog kräva enorma pengar.

Edson Alvarez, 25 år, Ajax – Har fysiken, löpstyrkan och duellspelet som Klopp nog gärna vill få in till sitt mittfält. Är däremot lite för ”stresskänslig” i passningsspelet, det är lite avskräckande.

Romeo Lavia, 19 år, Southampton – Har varit sensationellt bra som mittfältsmotor i Saints. Manchester City har dock en åtekröpsklausul som vi kan förmoda att de kommer att trigga.

Gabri Veiga, 20 år, Celta Vigo – La Ligas stora genombrottsman den här säsongen. Dynamisk och oerhört teknisk mittfältare som även har visat sig vara kapabel att leverera mål och assist. Har ironiskt nog utvecklat ett bra samspel med en viss Iago Aspas, som av olika anledningar kanske kan beskrivas som en legend i både Liverpool och Celta Vigo. Veigas utköpsklausul på €40m gör honom till en extra attraktiv spelare, då den summan inte är jättehög för en spelare med hans uppenbara potential.

++

Teun Koopmeiners, 25 år, Atalanta – Vänsterfotad spelare med bra räckvidd i passningsspelet. En naturlig ledartyp, men saknar spetsegenskaper utöver väsnterfoten.

Orkun Kökçü, 22 år, Feyenoord – Spelskicklig och teknisk mittfältare, som bär lagkaptensbindeln i den holländska storklubben. Lite för långsam och lite för svag i duellspelet för att hamna högre upp på listan, men är en spelare som skulle kunna göra PL-succé i rätt omgivning.

Daichi Kamada, 26 år, Eintracht Frankfurt – Blir free transfer i sommar, vilket gör honom extra prisvärd. Väldigt allroundskicklig mittfältare som helt klart skulle hålla måttet som ’squadplayer’ i LFC.

+ 10 ytterligare spelare som presenteras senare.

+

+10 spelare som presenteras senare.