Liverpool sägs vara ute efter La Ligas stora genombrottsman.

20-årige Gabri Veiga har gjort stor succé i Celta Vigo under den här säsongen. Inte minst eftersom han har en utköpsklausul på ”bara” €40m står storklubbarna i kö för att signa spanjoren.

Enligt AS är Liverpool en av klubbarna som är beredda att trigga utköpsklausulen. Manchester United, Newcastle, Arsenal och Manchester City är också intresserade – utöver Real Madrid.

Liverpool pekas specifikt ut som den klubb som kanske är allra hetast på Veiga. Den lokala journalisten Anton Meana sa nyligen i Cadena Sers program El Larguero att Liverpool ”älskar” Veiga.

Veigas nuvarande kontrakt med Celta Vigo går ut sommaren 2024. Han har nyligen bytt agenter, och Celta har av allt att döma förlikat sig med tanken på att han kommer att flytta i sommar.

* * *

I vår tanking över potentiella mittfältsförvärvfår Veiga 3 av 5 stjärnor med motiveringen: La Ligas stora genombrottsman den här säsongen. Dynamisk och oerhört teknisk mittfältare som även har visat sig vara kapabel att leverera mål och assist. Har ironiskt nog utvecklat ett bra samspel med en viss Iago Aspas, som av olika anledningar kanske kan beskrivas som en legend i både Liverpool och Celta Vigo. Veigas utköpsklausul på €40m gör honom till en extra attraktiv spelare, då den summan inte är jättehög för en spelare med hans uppenbara potential.