För några år sedan hade vi ett segment på sidan som kallades ”Jespers 5 snabba”. Nu testar vi ett liknande tema, men som får heta ”Pelles 3+3”. Det publiceras på söndagar och synar veckan som varit; 3 nyheter/händelser/observationer lyfts fram, likaså 3 spelare som levererat starka insatser.

* * *

3 observationer från veckan:

1. Uppskkjuten Premier League-omgång. Vila i frid, Drottning Elizabeth II. När regenten avled efter mer än 70 år på tronen verkade alla lite osäkra på vad de skulle göra. Det slutade med att många idrottsevenemang, inklusive fotbollsmatcher, sköts upp av respekt för den nyligen avlidna regenten.

2. Champions League har börjat. Liverpools stod förmodligen för en av omgångens sämsta insatser, men att gruppspelet har börjat var onekligen en stor händelse under veckan. Napoli och Shakhtar Donetsk tog imponerande 4-1-segrar mot LFC respektive Leipzig, och Dinamo Zagreb tog en mirakulös seger mot Chelsea, men annars bjöds vi inte på några särskilt överraskande resultat.

3. Tuchel ut, Potter in. Den nya amerikanska ägaren Todd Boehly fortsätter att följa klubbtraditionen genom att fortsätta att sparka managers. Thomas Tuchel fick sparken efter förlusten i Zagreb och ersattes snabbt av Graham Potter. Den sistnämnde har som bekant lyckats väldigt väl i mindre klubbar, men är helt oprövad på Chelseas nivå. Det återstår att se om Boehly kommer ha tålamodet att låta Potter bygga långsiktigt eller om han också kommer att få sparken efter några dåliga resultat.

* * *

3 spelare som förtjänar att lyftas för sina prestationer under veckan:

1. Khvicha Kvaratskhelia. Den georgiska landslagsmannen hade lekstuga mot sömniga Liverpoolspelare när Napoli tog en enkel seger. Han är ytterligare ett bevis på hur global fotbollen är och att framtida klasspelare kan födas vart som helst på jordklotet.

2. Albert Grønbæk. Dansk U21-landslagsman som stod för ett drömmål när hans Bodø/Glimt spelade 1-1 i bortamatchen mot PSV. I slutändan var Bodø/Glimt ytterst nära att vinna matchen, men de fick nöja sig med 1 poäng tack vare Grønbæks fantastiska individuella prestation.

3. Mykhaylo Mudryk. Listans tredje spelare blir också en 21-årig yttermittfältare, precis som de andra två. Stormade fram i segermatchen mot Leipzig och utgjorde ett enormt offensivt hot, i synnerhet när tyskarna tvingades flytta fram positionerna och lämnade stora ytor bakom backlinjen.