Liverpool FC status

Frånvaroläge: Henderson(skadad), Oxlade-Chamberlain(skadad), Keita(skadad), Konate(skadad), Kelleher(skadad), Jones(skadad), Robertson(skadad), Jones(skadad)
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Alexander-Arnold, Matip van Dijk, Tsimikas – Fabinho, Thiago, Elliott – Salah, Nunez, Diaz

Tankar om elvan: I stället för ett hektiskt spelschema blev september en lugn månad för Liverpool, två uppskjutna ligamatcher gör att vi inte behöver fokusera speciellt mycket på att rotera, utan i stället försöka ställa ut det bästa vi har. Mötet med Napoli förra veckan var en rejäl plattmatch och det kommer krävas bättring här, rejäl bättring. Thiago ska såklart raka vägen in i elvan, om det sedan blir Elliott eller Arthur om spelar med honom känns lite mer ovisst, men jag tror Klopp fortsätter att spela vårt unga löfte. Lika given som Thiago är Matip, Gomez gjorde flera stora misstag senast och även om han gjort en okej inledning av säsongen bör det vara dags för ett skifte på den positionen. I anfallet vill jag se Nunez från start, han behöver spela för att komma in i laget ordentligt. Jota har varit borta ett tag, missat delar av försäsongen och kan därför fokusera på att komma in från bänken.Ajax status
– William Edström(@wyeds) från @eredivisiepodd

1. Ajax har tappat både tränare och en del spelare under de senaste månaderna, hur skulle du beskriva dagens Ajax?
Det är en omställningsperiod såklart, men inte så stor. Ajax filosofi fanns före ten Hag och finns även efter honom, och att Alfred Schreuder var ten Hags assistent tidigare hjälper förstås omställning ännu mer. Duktiga spelare har försvunnit men nya har kommit in och upp underifrån och fyllt luckorna exemplariskt.

2. Hur har inledningen av säsongen varit?
Jättebra, sex ligaomgångar in har vi sex segrar. Mot Rangers förra veckan spelade vi vår bästa fotboll hittills på säsongen (4-0) och mot Heerenveen i lördags fortsatte det (5-0, mot Heerenveen som innan dess bara släppt in 1 mål).

3. Är du nöjd med sommarens transferfönster?
Ja. Tråkigt att tappa bra spelare såklart men så här långt saknar vi ingen. Calvin Bassey har inlett suveränt så Lisandro Martínez saknas inte alls. Antony var tråkigt att bli av med men sagolik övergångssumma för honom, och offensiven går det ingen nöd på ändå. Viktigast att vi fick behålla de faktiskt viktigaste spelarna ändå.

4. Vilka är nyckelspelare i dagens Ajax?
Dusan Tadic alltid både som ledare och allt han gör i offensiven. Edson Álvarez som mittfältsankare är extremt viktig, därför man höll hårt i honom när Chelsea högg, hans bollvinnande och brytsäkerhet är en otrolig tillgång. Remko Pasveer i målet är viktig, såg vi när han inte stod i supercupen. Jurriën Timber och Daley Blind i backlinjen, och redan Calvin Bassey. Steven Bergwijn som öser in mål där framme får också nämnas.

5. Ajax har av tradition alltid spännande, unga spelare i sin trupp. Vilka kommande storspelare ser du i dagens trupp?
Först i ledet nu går Jurriën Timber, som ten Hag absolut ville ha med till United men Timber valde att stanna. Oerhört spelskicklig mittback som spelar så moget och lugnt, komplett mittback förutom att han kunde varit några centimeter längre men det är inte hela världen, fråga Fabio Cannavaro. Kenneth Taylor som tagit över från Ryan Gravenberch som spelmotor på mittfältet och inlett bättre än Gravenberch avslutade. Devyne Rensch på högerbacken, också otroligt spelskicklig och allround, kan nog spela lite överallt egentligen men blivit högerback i a-laget.

6. Hur ser du på lagets chanser att få vidare från gruppspelet i CL?
Det är det man siktar på, och även om lottning är lurig, särskilt med vad vi såg från Napoli i första omgången, ser jag chanserna som goda när vi spelar så här.

7. Hur är skadeläget inför matchen mot Liverpool?
Verkar som att bara vänsterbacken Owen Wijndal (som inte är ordinarie) saknas på grund av skada. Calvin Bassey fick kliva av i slutet mot Heerenveen efter att ha fastnat lite i gräset, men han kunde gå av själv och Schreuder gav lugnande besked efter matchen.


1 kommentar
 1. Senast vi mötte Ajax så spelade vi Williams och Phillips på mittbacken och Kelleher som målis, frågan (sett till hur det ser ut idag) om inte det var ett bättre lag att ställa ut en dagens Liverpool. Tror Klopp har kört några hårtorkar sedan förra veckans match och träningarna fram tills dess bör ha bestått av försvarsarbete och mittfältsarbete… Vi behöver helt enkelt go back to basics och börja springa av bara satan och pressa bollhållaren över hela planen. Detta ska göras utan Milner och Firmino och Henderson som tyvärr inte längre håller tempo för 90 minuter. Vet inte heller om Elliot är rätt person när vi behöver jaga, hans stats från Neapel utan boll var inget att hänga upp på väggen.

  Hoppas på denna 11:
  Alisson
  TAA – Matip – VVD – Tsimikas
  Arthur – Fabinho – Thiago
  Salah – Nunez – Diaz

Kommentarer är stängda.