Liverpool inledde CL-gruppspelet med en plattmatch. Napoli vann enkelt med 4-1 och segersiffrorna var i underkant.

* * *

Matchfakta:

Napoli – Liverpool 4-1 (3-0, 1-1)
1-0: Zielinski (STRAFF) 5′
2-0: Zambo Anguissa (Zielinski) 31′
3-0: Simeone (Kvaratskhelia) 44′
4-0: Zielinski 47′
4-1: Diaz (Robertson) 49′

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – En av få godkända. Måste ha undrat var i allsin dar lagkamraterna framför honom sysslade med.

Trent – Urusel defensivt, kom inte till offensivt.

Gomez(46) – Så pass dålig att Klopp mer eller mindre tvingades byta ut honom i paus. Av någon anledning framkallar han och van Dijk det sämsta från varandra, samma sak när de spelade tillsammans i 2-7-matchen mot Aston Villa.

van Dijk – För inte så längesen hade van Dijk en svit på 150 matcher utan att orsakat en straff, nu har han orsakat 2 på 7 matcher. Formsvag och funkar inte tillsammans med Gomez.

Robertson – Väldigt få offensiva framstötar. Soppatorsk?

Fabinho – Kändes nästan som att han spelade ensam på mitten innan Thiago kom in. Hade ett hopplöst uppdrag.

Elliott(77) – Uppenbart att han inte håller måttet i spelet utan boll. Det hade belysts mer om han inte favoriserats av den engelska journalistkåren.

Milner(62) – Plågsamt att se en hjälte som inte längre hänger med. Borde antagligen också ha blivit utbytt i paus. Samtidigt lider man lite med att Milner helt plötsligt måste spela nästan varenda match eftersom nästan ingen annan mittfältare klarar av att hålla sig skadefri.

Salah(62) – Fick inget bra understöd, men styrde inte upp något själv heller. En besvikelse.

Firmino(62) – Fortsätter att ha tufft det mot bra motståndare.

Diaz – Klart bäst av Liverpools utespelare både vad gäller kvalitet och djävlaranamma.

* * *

Inhoppare:
Matip(46) – Klart bättre än Gomez, men fick också problem med Napolis djupledsspel på grund av mittfältets icke-press på deras bollhållare.

Thiago(62) – Vann fler dueller längs marken än resterande mittfältare tillsammans(!). Det var tydligt att han gav mittfältet ett stort lyft. Nu kan vi bara be till gudarna att han får vara skadefri.

Darwin Nunez(62) – Hade knappt ett rätt. Dåliga touchar och felbeslut.

Jota(62) – Tillförde inget särskilt.

Arthur(77) – Hade inte spelat på 4 månader och det syntes. Realistiskt sett kommer det ta flera veckor innan han är redo att starta matcher.

3 kommentarer
  1. Herrejesus! Milner minst 2 sekunder för långsam i varje situation, samma sak med Firmino. 2 spelare som fått spela alldeles för mycket pga skador, ska vi komma någonstans denna säsong så ska dessa vara backup och inte starta. Gomez lär inte få spela på ett bra tag, har alldeles för många misstag i sig, Matip tillbaka nu och snart Konate. Då lär han gå tillbaka till tredjealternativet…

    Vad har hänt med Salah och Van Dijk? Salah missade nedtagningar som min mormor hade tagit ner, hans touch var som han spelade med tegelstenar istället för skor och Van Dijk kommer fel och bara joggar runt…. Och Nunez, verkar mer och mer bli en Markovic än vår nya stjärna… Hoppas han snappar ut från det och visar det han visade i de två första matcherna.

  2. Förstår frustrationen. Ofattbart uselt. Och i hastigheten glömdes Diaz bort i recensionen? 🙂 Han försöker i alla fall, sliter kämpar och får ändå utdelning, även om han också bränner en del lägen.

    • Ojdå, skulle ta honom sist eftersom han var bäst i Liverpool. Uppe nu, tack för heads up!

Kommentarer är stängda.