Liverpool är en klubb som genomför en grundlig planering och scouting innan man agerar på transferfönstret. Ibland ändrar yttre omständigheter planerna, så som när ett sällan skådat mittbacksskadehelvete tvingade fram panikvärvningar i form av Özan Kabak och Ben Davies, och när man valde att ta in Luis Diaz ett transferfönster tidigare än planerat eftersom Tottenham var på väg att värva colombianen.

Nu har man en oroväckande skadesituation på mittfältet, och det vore logiskt att försöka värva en ersättare till den skadeförföljde Alex Oxlade-Chamberlain tidigare än planerat, då engelsmannens skador fortsätter att avlösa varandra. Att man planerar att ersätta honom efter säsongen är nog de flesta överens om, frågan är om det inte borde ske redan nu. Jag skulle se logiken i en sådan värvning, även om man ska komma ihåg att marknaden inte är densamma som i början av fönstret.

Här är 5 mittfältare som borde vara intressanta för Liverpools del:

Drömköpet- Jude Bellingham, 19 år, Borussia Dortmund. Den spelaren som alla, förmodligen inklusive Jürgen Klopp, drömmer om till mittfältet. Enligt min mening råder inga tvivel om att Bellingham tillsammans med Barcelonas stjärnskott Pedri är världens bästa unga mittfältare. Bellingham är en råtalang som verkligen ser ut som en naturlig fotbollsspelare i sitt rörelsemönster och bollbehandling. Han kommer förmodligen att bli den största engelska spelaren i sin generation – någonting som även Dortmund inser. Den tyska storklubben är inte dummare än att de begriper att ett succéartat VM för England och ytterligare en stark säsong i klubblaget skulle innebära att marknadsvärdet höjs ytterligare, samtidigt som de dessutom kommer att få tillgång till en fantastisk fotbollsspelare om de behåller honom ett år till. Enligt många rykten med varierande pålitlighetsgrad vill Liverpool värva Bellingham nästa sommar, eftersom Dortmund vägrar sälja nu. Om Liverpool väntar ett år kanske man kan värva honom, med betoning på kanske, för det finns ju inga garantier att man vinner den dragkampen mot rikare klubbar. Dessutom sitter Naby Keita med ett kontrakt som går ut nästa sommar och vi vet inte om han stannar, utöver att Oxlade förväntas lämna, vilket mycket väl kan innebära att Bellingham behövs nästa sommar oavsett om man tar in en mittfältare nu. Hur som helst, Bellingham stannar nog vid en dröm – åtminstone för stunden.

Lyxköpet- Nico Barella, 25 år, Inter. Alla som har sett den extremt energiska, tempostarka och även skickliga Barella ser nog att han är en Klopp-spelare ut i fingerspetsarna. Inter har sålt av flera nyckelspelare de senaste årena, men de håller hårt i Barella och Bastoni, som är deras absolut bästa italienska spelare. Det skulle nog krävas mer än £60m för att få Inter att ens överväga att förhandla och ännu mer för att få fram en försäljning, och jag tvivlar på att Liverpool är beredda att betala den summan. Jag kan ha del, men jag tror inte att man är beredd att hosta upp enorma pengar för en mittfältare som inte heter Bellingham i efternamn.

Fyndköpet – Youri Tielemans, 25 år, Leicester. Med ett år kvar på kontraktet är inte Brendan Rodgers i en position att begära en galen summa för Tielemans. Med 3,5 års PL-erfarenhet, bra ålder, allroundskicklighet och kontraktssituationen vore belgaren ett relativt säkert och enkelt köp att genomföra. Jag tror att Leicester skulle sälja för £20-25m, vilket ju är en blygsam summa för en storklubb som Liverpool. Han skulle inte vara en supervärvning, men han skulle definitivt förstärka truppen. Individuellt sett är Tielemans bättre än de flesta av Liverpools nuvarande mittfältare.

Portugalköpet – Matheus Nunes, 23 år, Sporting. Brassen som blev portugisisk landslagsman är förmodligen ligans bästa spelare efter att Liverpool norpat både Diaz och Darwin Nunez. Julian Ward har på sin korta tid som sportchef redan hunnit med två stjärnköp från Primeira Liga och flertalet tränare – med Pep Lijnders i spetsen – är öppna med att de kollar otroligt mycket på matcher från just den ligan. Nunes är passningsskicklig, kan ta sig förbi motståndare, men är också duktig i spelet utan boll. Liverpool skulle behöva betala £35-45m för hans tjänster; nivåer som vore rimliga för en spelare av hans kvalitet. Liverpool brukar gilla att värva spelare i hans ålder; han är redan bra och har spelat några år på hög nivå, men har fortfarande utvecklingspotential och kommer förmodligen att bli ännu bättre de kommande åren.

Talangköpet – Luka Sučić, 19 år, Salzburg. Enligt Neil Jones på GOAL betraktar Liverpool honom som en ”potentially-elite prospect” samtidigt som han betonar klubbens goda relation med Red Bull-gruppen som äger bland annat Salzburg. Sučić är en vänsterfotad som har ett brett register i spelet med boll, men behöver jobba med spelet utan densamma och dessutom bli jämnare. Det som talar mot en värvning för Liverpools del är att hans ålder; Klopp kanske inte vill ha ytterligare ett långtidsprojekt, då han redan har Harvey Elliott och Curtis Jones i truppen. Sučić skulle förmodligen må bra av att stanna minst ett år till i Salzburg, och förmodligen inser alla inblandade detta.