Vi tar en snabbkoll på hur den tredje gruppspelsomgången såg ut.

* * *

Grupp A
Club Brugge – Manchester City 1-5
PSG – Leipzig 3-2
Kommentar: Messi och Mbappe hade moment av briljans när PSG lyckades vända mot Leipzig, vilket betyder att alla argentinarens tre mål i den nya klubben har kommit i CL. Messi har gjort sammanlagt 123(!) CL-mål i sin karriär, och Leipzig blev det 37:e laget som han gjorde mål på i turneringen. Annars imponerade PSG inte särskilt mycket i matchen. Brugge har fortfarande ett visst häng på andraplatsen, men deras storförlust mot Manchester City visar på klasskillnad.

 

* * *

Grupp B
Atletico Madrid – Liverpool 2-3
Porto – Milan 1-0
Kommentar: Efter den tuffa segern mot Atletico har Liverpool maximala 9 poäng efter 3 spelade matcher och kommer naturligtvis att gå vidare från gruppen. Däremot är fighten om andraplatsen stenhård, då både Atletico och Porto står på 4 poäng vardera. Det är ingen vild gissning att mötet mellan dessa lag kommer att bli helt avgörande, men Portos usla målskillnad – som de fick efter storförlusten mot LFC – är verkligen inte fördelaktig för deras del.

* * *

Grupp C
Besiktas – Sporting 1-4
Ajax – Dortmund 4-0
Kommentar: Ajax fortsätter att ösa på! Dortmund kunde inte hantera Ajax offensiv anförd av Haller, Antony och de andra. I slutändan kommer nog Dortmund knipa andraplatsen, men Sporting seger innebär att de bara är 3 poäng bakom och att de fixade till sin målskillnad lite. Den tidigare LFC-spelaren Coates gjorde för övrigt två av Sportings mål.

* * *

Grupp D
Inter – Sheriff 3-1
Shakhtar – Real Madrid 0-5
Kommentar: Sherifferna från Moldavien kunde inte ta sin tredje raka seger. Inters seger betyder att de är tillbaka i slutspelsracet och om de även lyckas vinna returmatchen mot Sherifferna kommer de troligtvis att gå vidare tillsammans med Real Madrid. Shakhtars 0 poäng och 0-7 i målskillnad är helt klart en stor besvikelse, även om merparten av dessa baklängesmål kom mot Real Madrid.

* * *

Grupp E
Barcelona – Dynamo Kiev 1-0
Benfica – Bayern München 0-4
Kommentar: Bayern fortsätter att köra över allt och alla. Tyskarna har visserligen inte den absolut svåraste gruppen, men de ser helt ostoppbara ut hittills. Barcelonas seger var en direkt nödvändighet för deras del, men de är fortfarande 1 poäng bakom Benfica i kampen om andraplatsen. Det känns som 50/50 mellan Benfica och Barcelona.

* * *

Grupp F
Manchester United – Atalanta 3-2
Young Boys – Villarreal 1-4
Kommentar: United lyckades vända och vinna mot Atalanta, vilket många motståndarlag tyckte var positivt, eftersom det betyder att Ole inte får sparken nu heller. Trots den inledande torsken mot Young Boys ligger United etta i gruppen och de bör gå vidare i slutändan, men de har både Villarreal och Atalanta hack i häl. Det finns inte utrymme att klanta till det många gånger till för United.

* * *

Grupp G
Salzburg – Wolfsburg 3-1
Lille – Sevilla 0-0
Kommentar: Salzburg fortsätter att göra succé med sin orädda och offensiva fotboll. 19-åringen Adeyemi gjorde ett och den ett par år äldre Okafor två när Wolfsburg besegrades hemma i Österrike. Det är svårt att inte charmas av scouting-mästerverket Salzburg, som har duktiga unga spelare från alla världens hörn i sitt lag. Sevilla, Lille och Wolfsburg går en ovanligt lam kamp om andraplatsen i gruppen. Alla tre lagen innehåller intressanta spelare, men erbjuder inte mycket till underhållning när de spelar.

* * *

Grupp H
Chelsea – Malmö 4-0
Zenit – Juventus 0-1
Kommentar: Förmodligen en av de mest lättippade grupperna. De två bästa lagen är klart bättre än Zenit, som i sin tur är klart bättre än Malmö. Det var en stor bedrift av Malmö att komma till CL-gruppspelet, men här har de inte mycket att hämta mot sportsligt (och ekonomiskt) överlägsna motståndare.

* * *

Omgångens spelare: Vinícius Júnior, Real Madrid
Omgångens genombrott: Noah Okafor, Salzburg
Omgångens skräll: Ajax – Dortmund 4-0
Omgångens kross: Benfica – Bayern München 0-4