Liverpool FC status

Frånvaroläge: Elliot(långtidsskadad), Thiago(skadad), Jones(skadad, kan eventuellt vara aktuell)
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mané

Tankar om elvan: Stora delar av elvan skriver ner sig själv, vi har inte spelat sedan i tisdags, så ingen ska behöva vilas. Målvakt och backlinje är det inget att diskutera kring, inte heller att Fabinho ska in i startelvan igen. På mitten handlar det mest om huruvida Keita ska få fortsatt förtroende eller om det här är en match som passar Milner bättre, jag tror det kommer att landa i den evigt unge engelsmannen. I anfallet har vi vräkt in mål på sistone och jag har svårt att se att Klopp skulle göra någon förändring till den här matchen, Jota får finna sig i att agera inhoppare även i helgen.Manchester United status
– Ramo Holmbom(@ramoholmbom)

1. Hur har den första delen av säsongen varit för United? Vad har varit positivt respektive negativt?
Började lovande med seger mot Leeds. Sedan hade vi några tuffa matcher innan ny euforisk seger kom mot Newcastle i Ronaldos comeback. I stunden trodde jag att vi var oslagbara men det skulle vi snabbt bli varse om, det var snarare långt åt andra hållet. Positivt: Vi har spelare som i sina bästa stunder dels kan spela briljant fotboll, dels göra otroliga aktioner som lag och som just det: individualister. Vi har en supertalang som jag kallar Englands bästa i Mason Greenwood. Negativt: Samtidigt har vi ett flertal spelare, många av dem gick långt i EM (Shaw, Maguire bland annat), som är långt ifrån storform. Den sistnämnde har varit direkt usel under säsongsinledningen, så även innan skadan. Vi har ingen som helst taktik vid underläge eller i jakt på mål, vi har en långsam speluppfas och tusen till olika anledningar till att vi inte förtjänar mer men summa summarum: vi brister i spelets alla delar och det är om något både negativt och skrämmande med den truppen vi har.

2. Det har börjat spekuleras en del kring Solskjärs framtid, hur är dina tankar kring hans position?
Jag ger det till november. Vi möter Atalanta x2, Liverpool, Tottenham, City, undantag Watford, Villarreal och Chelsea innan vi är inne i december. Då är det mycket troligt att CL-platserna till nästa säsong är ett minne blått, dessutom säsongens upplaga av CL och jag skiter fullständigt i om vi blir trea eller fyra. Europa League kommer alltid vara ett halvt ton förnedring för ett lag av Uniteds dignitet. Går vi inte vidare från CL är det ett rent fiasko med denna lottning. Är vi inne i december och inte tagit oss ur denna kris och till exempel spelat bort oss från avancemang i CL och bort från topp-positionerna i ligan, då måste han sparkas, då måste det till en förändring.

3. Ronaldos återkomst till United har väckt en hel del reaktioner, vad är dina tankar kring värvningen?
Klart att Ronaldo alltid lockar reaktioner, vart han än anländer. Men det klart, med händelserna i USA fattar jag verkligen de som inte vill ha honom i vår klubb. Jag har såklart blandade känslor kring värvningen men rent sportsligt var jag euforisk över signeringen, det medger jag liksom många andra. Men då vi landat från förfesten är det frågan om hur mycket nytta Ronaldo gör på planen kontra hur mycket vi förlorar på att starta honom och förlorar vår press. Men än så länge har jag hoppet uppe men jag anser att Ronaldo måste snitta minst ett mål per match.

4. Mason Greenwood har gjort en stark säsongsinledning, ser du honom som en given startspelare i dagsläget? Hur skulle du ställa upp ett anfall med ordinarie manskap?
Han är inte bara given utan säsongens hittills bästa spelare tillsammans med David De Gea. Visst, Greenwood kan försvinna i matcher men han är ju verkligen den som utmanar, försöker, går på avslut, likt struten mot Leicester. Han är tillbaka i den form han var innan kalabaliken med Phil Foden i landslaget som jag anser Greenwood belastades extra mycket för. Typisk engelsk press, älskar sina spelare vid framgångar, hugger ursinningslöst vid minsta övertramp.

Elvan:

De Gea
WB – Vigge  – Varane – Shaw
McTominay
Greenwood – Bruno – Pogba – Rashford
Ronaldo

Wan-Bissaka har varit långt ifrån den spelare vi velat. Vigge överlägsen Maguire hittills, jobbigt att lämna Cavani utanför men i detta nu blir det denna uppställning. Ole är alldeles för feg för att våga sätta upp detta lag men det har ju uppenbarligen inte funkat med två sittandes. Låt oss förändra och våga testa.

Sedan handlar det självklart om att vi måste spela vårt eget spel och det är upp till de ute på planen. Det ser låst, inte ambitiöst och oengagerat ut. Spelar du för United med fans som älskar laget och flera miljoner i veckan in på kontot är det minsta vi kan kräva lite inställning då vinden blåser emot. Pinsamt uppträdande från många där ute som inte Ole ska belastas för men alla märkliga byten och konstiga laguttagningar har kostat oss.

5. Ni kommer från en bortaförlust mot Leicester, vad var det som inte funkade i den matchen?
Korta svaret: ALLT.

Halvlånga svaret: Maguire Maguire Maguire

Långa svaret: Ole gjorde en total felbedömning genom att stoppa in Maguire med typ ett träningspass på tre veckor, skickade dels signalen till hela laget att han var redo vilket var ett av mååånga stora misstag Ole gjort senaste tiden. Dels skickar signalen att Bailly är så långt ner i prioriteringsordern att han kan sätta sig på planet till valfri klubb. Maguire var inblandad i samtliga fyra mål och då blir det svårt att vinna matcher.

Leicester var bättre, tryckte ner oss och som vanligt försvinner Bruno och Pogba i dessa matcher. Jag befarar att det snart börjar ske grupperingar i truppen och baserat på Pogbas uttalande senast är man inte nöjda med det taktiska.

6. Utöver Ronaldo värvade ni Sancho och Varane under sommaren, hur har deras första tid i klubben varit?
Ronaldo: Klart godkänd, har räddat oss många matcher där vi haft kniven mot strupen men mållös ett par matcher nu så antingen får han steppa upp det övriga spelet eller skriva in sig i målprotokollet oftare. Just nu hämmas både laget, hans själv och Bruno av att Ronaldo kommer så långt ner i banan och vill delta. Ronaldo är numera en boxspelare vars starkaste styrkor är att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt.
Sancho är så pass ung fortfarande, hade knappt något försäsong och kommer från Bundesliga som jag anser är en mer lättspelad liga än Premier League. Att dessutom knappt få någon speltid för England, komma in och missa straff, få rasistiska tillmälen och sedan in i en säsong med ett dysfunktionellt United, det är inte lätt. Kritiken mot honom är för tuff även om jag också vill se mer.
Varane: I det stora, felfri fram till landslagsskadan, inga större fel att klaga på utan har varit den världsback han alltid varit och visar också hur lite Maguire är en världsback i jämförelse här under säsongsinledningen. Kan Maguire hitta tillbaka till landslagsformen och fjolårssäsongens former tror jag ändå att det kan bli bra. För Maguire i toppform är en bättre mittback än Vigge men Vigge är jämnare.

7. Hur tror du matchen mot Liverpool kommer att se ut? Vad tror du kommer vara nyckeln för er för att ta hem alla tre poäng?
Tyvärr ser det ju riktigt mörkt ut, Liverpool har i mina ögon världens bästa spelare i Salah, få argumenterar nog emot. Möjligen att Karim Benzema kan utmana men i PL är det inget snack om saken. Liverpool körde över Watford, Firmino med hattrick och viktig seger i CL mot Atletico. Liverpool kommer minst sagt stärkta men det här är ändå Englands största rivalmöte och det är en speciell match. Är det någon gång som United ska kunna stå emot så är det nu. Jag säger antingen 5-0 och förnedring eller en jämn tillställning som slutar med uddamålsseger åt något av hållen. Men blir det 0-0 är jag mer än nöjd.

Ska vi vinna så måste vi vara oerhört stabila bakåt och samtidigt vara extremt konsekventa och produktiva framåt. Vi kanske får en chans i matchen och den måste vi ta. Samtidigt blir det en jäkla fajt på mitten med McTominay som jag gissar går in från start mot Henderson.

Jag hoppas på en sevärd match där vi såklart vinner, Greenwood och Rashford. The lads gör det, ni hörde det här först.


Totaal reflektion: Manchester United borta är alltid en svår match, oavsett vilket lag de ställer på banan. Även om de kommer från en lite sämre period kommer det här att bli en väldigt tuff match, för dem är det här en chans att täppa till luckan upp till täten, medan vi i stället har en chans att haka av dem en aning. Mycket kommer att avgöras på mittfältet, där vi behöver ta kontrollen och se till att Pogba får en sämre dag och inte får möjlighet att fördela bollar till deras offensiva spelare. Vi är i bra form och kommer från några starka insatser, tar vi det med oss in i den här matchen och ser till att få kommando från start har vi alla chanser att plocka hem alla tre poängen.

1 kommentar
  1. klockren analys, 0-5, vem hade tippat det 🙂

Kommentarer är stängda.