Ett hänsynslöst effektivt Liverpool tvålade dit värsta rivalerna på Old Trafford med hela fem mål mot noll. Ett på många sätt historiskt resultat.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 8

Hade bra koll på sina stolpar och ett par starka händer på Greenwoods dunderskott. Kunde dessutom med en lekande lätthet passa bort United-spelarna med sin utmärkta touch. Semester efter paus.

Trent Alexander-Arnold 8

Vackert assist fram till andra målet med en perfekt hård och flack boll. Påkopplad defensivt redan från start och funkade riktigt bra med sin nya försvarskompis Konate ute på högerkanten.

Ibrahima Konate 8

Oväntad startspelare i det här mötet men var väldigt dominant i luftrummet och hängde med bra fartmässigt mot Uniteds snabba anfallare. Hade offside-marginalerna på sin sida när Ronaldo överlistade honom och prickade bortre hörnet, men utöver det en prickfri insats.

Virgil van Dijk 8

Tog rätt beslut för att ge sina motståndare sämsta möjliga läge när man väl lyckades spela förbi Liverpools första och andra press. Annars säkert passningsspel från bakre led och inte rädd för att kliva upp på mittfältet för att sätta extra press på United.

Andrew Robertson 8

Skjuten som en kanon på vänsterkanten och alltid tillgänglig för överlappen. Han och Jota tog sig fram flertalet gånger via ett fint kombinationsspel. Greenwood i bakfickan.

Jordan Henderson 8

Magnfik yttersida fram till Salahs hat trick och som definitivt kvävde ett (långsökt) upphämtningsförsök från hemmalaget. Snabb att reagera på misstag från lagkamraterna i den defensiva rollen på mittfältet, och alltid ett tryggt passningsalternativ i Fabinhos frånvaro.

James Milner 7

Hjälpte till med presspelet som inledningsvis skördade stora framgångar och använde bollen väl innan han halkade till och oturligt skadade sig.

Naby Keita 9

Hittade ytor på högerkanten och värderade bra när det var läge att fylla på offensivt. Tryckte distinkt in ledningsmålet efter just en sådan chans. Bidrog till andra målet innan han också levererade spiken i kistan genom att pegga upp för mål nummer tre. Pressade otroligt bra och blev tyvärr offer för en stygg tackling av Pogba som gjorde att han fick bäras av planen. En magnifik insats och därför extra oturligt med skadan.

Mohamed Salah 10

Visade återigen att han antagligen är världens bästa spelare just nu och gör allting rätt beslutsmässigt. Hade kylan att assistera en riktig macka fram till Keita istället för att gå själv, och stod därefter för ett hat trick efter några riktigt vassa avslut. The Egyptian King, kort och gott.

Diogo Jota 8

Riktigt bra på att komma loss med Robertson ute till vänster, och tajmade löpningen perfekt för att peta in Trents låga krossboll. Assisterade även Salahs andra mål och tog verkligen chansen att visa upp sig från sin bästa sida. Hans fart och raka spelstil skapade stora problem, framförallt i första halvlek.

Roberto Firmino 8

Så nyttig i presspelet i vanlig ordning. United lyckades aldrig riktigt plocka upp honom och då är brassen dödlig i den centrala ytan. Var bland annat med och skapade fjärde målet med sina kvicka smarta fötter.

Curtis Jones (in istället för Milner minut 27) – 7

Lite bambi på hal is inledningsvis innan han fick ordning på fötterna och var en bidragande orsak till att bortalaget bara kunde spela av andra halvlek. Fick annars ta emot en ful spark av Ronaldo efter avblåsning som bara resulterade i gult kort, och fick därefter ta emot ännu en ful tackling från den andra portugisen Bruno. Blir nog ingen inbjudan till Feliz Navidad-julfirande i Manchester för Curtis om ett par månader.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Keita minut 64) – 7

Tog chansen och kampen på mittfältet när Keita tvingades lämna planen. Såg ut att trivas.

Sadio Mané (in istället för Firmino minut 76) – 7

Sugen på att göra mål till bland annat Curtis stora förtret. Men vi kan trots allt inte klandra honom för det vid läge 5-0.


Vår Man of the Match: Mohamed Salah