Vi tar en snabbkoll på hur den andra gruppspelsomgången såg ut.

* * *

Grupp A
PSG – Manchester City 2-0
Leipzig – Brugge 1-2
Kommentar: Brugges succé fortsätter och nu talar mycket för att de kommer att knipa tredjeplatsen framför Leipzig. Annars var Messis första PSG-mål förstås en stor snackis och man måste såklart bli imponerad av att det stjärnspäckade franska laget lyckades hålla nollan mot City. Det har funnits frågetecken kring PSG:s defensiv i och med att de mönstrar tre hyperoffensiva spelare, men det finns uppenbarligen stor defensiv potential i laget också.

* * *

Grupp B
Porto – Liverpool 1-5
Milan – Atletico Madrid 1-2
Kommentar: Liverpool städade av Porto på ett oväntat enkelt sätt. Portugisernas försvarsspel höll inte måttet och de defensiva misstagen var alldeles för många. Det ger LFC en skön utgångsposition inför mötena mot Atletico. De sistnämnda tog en sen och tung bortaseger mot Milan, som därmed har två tuffa uddamålsförluster i de inledande omgångarna. Milan och Porto kommer nog gå en tuff duell om tredjeplatsen, medan inbördes möten mellan LFC och Aletico bör avgöra vilka som vinner gruppen.

* * *

Grupp C
Borussia Dortmund – Sporting 1-0
Ajax – Besiktas 2-0
Kommentar: Håland kom inte till spel i Dortmund, men en annan succéanfallare – Haller – fortsatte att leverera för sitt Ajax. Fortsatte att leverera gjorde även Bellingham, som assisterade nyförvärvet Malen till matchens enda mål mellan Dortmund och Sporting. Matchen innebar även en individuell milstolpe för Bellingham; då 18-åringen gjorde sin 100:e klubblagsmatch.

* * *

Grupp D
Real Madrid – Sheriff 1-2
Shakhtar Donetsk – Inter 0-0
Kommentar: Sherifferna från Moldavien stod för en jätteskräll i första omgången när de besegrade Shakhtar. Otroligt nog lyckades de toppa den skrällen med en brutalt meriterande bortaseger mot Real Madrid efter ett sent och tillika snyggt avgörande av Thill. Sheriffernas seger är en av de största skrällarna i CL-historien. Deras succé gör också att Inter ligger risigt till, italienarna måste verkligen besegra Sherifferna om de ska kunna ta sig vidare.

* * *

Grupp E
Bayern München – Dinamo Kiev 5-0
Benfica – Barcelona 3-0
Kommentar: Bayern fortsätter att trumma på och ser föga överraskande ut att knipa förstplatsen i gruppen. Annars mest noterbart att Barcelonas situation blir allt mer prekär – nu måste de i princip gå rent i resterande matcher mot Kiev och Benfica för att klara en slutspelsmatch. Benficas 3-0-seger mot Barcelona var rättvis och imponerande, men segersiffrorna var lite i överkant sett till spelet.

* * *

Grupp F
Atalanta – Young Boys 1-0
Manchester United – Villarreal 2-1
Kommentar: Gruppen är lite av ett råttbo, men Man United bör klara avancemang, fiaskot mot Young Boys till trots. Förmodligen kommer allt att avgöras i den allra sista gruppspelsomgången. 

* * *

Grupp G
Salzburg – Lille 2-1
Wolfsburg – Sevilla 1-1
Kommentar: Den roliga grupp G kommer nog också att avgöras i den absolut sista omgången. Succéspelaren Adeyemi gjorde båda målen när Salzburg vann mot Lille, och krysset i Tyskland ökar defiitivt spänningen i gruppen. Lite överraskande att Sevilla inte lyckas bättre i CL, men å andra sidan har Europa League blivit deras ”grej”. 

* * *

Grupp H
Juventus – Chelsea 1-0
Zenit – Malmö 4-0
Kommentar: Juventus stormar mot förstaplatsen efter en meriterande seger mot Chelsea där EM-succén Chiesa gjorde matchens enda mål. Malmö hade verkligen ingen tur med lottningen, men hittills har de varit några nummer få små mot både Juventus och Zenit. Malmös budget är självklart minimal i jämförelse med gruppkonkurrenternas, men jag hoppas fortfarande att de ska kunna skrälla i någon enstaka match.

* * *

Omgångens spelare: Sébastien Thill, Sheriff
Omgångens genombrott: Curtis Jones, Liverpool
Omgångens skräll: Real Madrid – Sheriff 1-2
Omgångens kross: Porto – Liverpool 1-5