Liverpool FC status

Skadeläge: Elliot(långtidsskadad), Thiago(skadad), Alexander-Arnold(skadad)

Trolig startelva (4-3-3): Alisson, Milner, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Jones – Salah, Firmino, Mané

Tankar om elvan: Det finns en liten chans att Klopp provar 4-2-3-1 i morgon, för att få in alla våra fyra toppnamn i anfallet, men jag tror ändå att vi kommer att få se den mer beprövade formationen. I backlinjen är det bara högerbacksplatsen som är uppe för diskussion, där blir det antingen Gomez eller Milner. Jag tror det till slut landar i James Milner, dels för att han gjorde det bra senast han spelade i backlinjen och dels för att han är den av de två som är mest effektiv framåt och på så sätt gör att vi kan fortsätta spela på ungefär samma sätt. Mittfältet känns helt givet efter Jones imponerande insats mot Porto. I anfallet handlar det återigen om vem som ska få inleda på bänken av våra fyra ess. Jag är helt säker på att Firmino kommer att starta i den här matchen, han har en historia av bra insatser mot City, imponerade i sitt inhopp i tisdags och har dessutom en förmåga att få vårt anfallsspel att flyta på ett sätt som de andra inte riktigt har. Jota får agera inhoppare.
Manchester City status
– Petter Landén(@petterlanden), @sportexpressen och @kick_andrush

1. Manchester City kommer in i säsongen som regerande mästare, vad ser du som de största anledningarna till att man vann förra säsongen?
Egentligen två anledningar, de hade den bästa truppen och det bästa grundspelet. Det är lite olika filosofi, men Jürgen Klopp är den ende tränaren som kan matcha Pep i tävlingen om bästa grundspel. Men Pep och City var ett snäpp över alla andra i fjol och i kombination med alla Liverpools skador kunde ingen hota på allvar.

2. Guardiola har varit i klubben länge nu, har han förändrat något i ett spel den här säsongen?
Inte till den här säsongen, nej. Men i fjol så stramade Pep åt spelet och la mer fokus på defensiv stabilitet och kontroll. Det ledde till några månader av svagt och uddlöst spel – och därefter total kontroll och dominans i nästan alla matcher de spelade.

3. Jack Grealish var sommarens stora värvning till City, hur har inlett sin tid i klubben?
Löjligt bra. Det brukar ta tid att anpassa sig till Peps spel, men Grealish har passat in perfekt direkt. Han erbjuder alternativ i offensiven som City saknat sedan David Silva sa farväl och är dessutom väldigt bra på att driva in bollen i straffområdet.

4. Det blev ingen Harry Kane eller Cristiano Ronaldo i somras, saknar du en central anfallare eller känner du dig nöjd med nuvarande trupp?
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ville ha en nia, men jag ville inte ha Cristiano och jag är väldigt glad över att City inte panikvärvade någon. I fjol var vi ett av Europas bästa lag och spelade nästan aldrig med en anfallare, det ska inte glömmas bort.

5. City besegrade Chelsea i en viktig match förra helgen, vad var nyckeln till seger där?
City satte presspelet perfekt, Bernardo Silva var 18/19-bra (det vill säga typ bäst i världen) och Rodri inte långt bakom honom. City såg till att kontrollera matchen fullständigt och gav inte Chelsea ens en 1/4-dels chans.

6. Hur ser du på Liverpool den här säsongen?
Precis som Bernardo är Liverpool 18/19-bra. Tycker de ser riktigt, riktigt bra ut egentligen rakt igenom den här säsongen. Deras enda akilleshäl är truppbredden. Den är inte lika stor som Chelseas eller Citys.

7. Matcher mellan LFC och City brukar antingen vara målsnåla eller ganska ensidiga, vilken sorts match tror du vi får se i helgen?
Ja du… Om City håller nollan första 30 så kommer det avgöras på uddamålet. Får Liverpool in en boll – och därmed panik i City – då kan det rinna iväg till de rödas fördel. Låt oss säga 1-1, det skulle jag vara överlycklig över.

 


Totaal reflektion: Det här är två lag som mötts väldigt många gånger de senaste säsongerna och därför såklart känner varandra väldigt bra, det är svårt för tränarna att komma med några överraskningar. City inledde den här säsongen lite långsamt, men segern mot Chelsea förra helgen visade alla som tvivlat på deras kapacitet att de fortfarande är laget att slå i den här ligan. Vi behöver visa upp en bättre defensiv än förra helgen, gärna ett presspel i stil med det som Porto fick uppleva och vara klinisk när chanserna kommer. Tre poäng mot City och vi får gå in i uppehållet som serieledare, förlust och vi är två poäng bakom både dem och Chelsea, trots att vi mött båda på hemmaplan. Det är med andra ord en viktig drabbning i morgon. Ett fullsatt, kokande Anfield och en högklassig motståndare. Fantastiskt!