Liverpool är fortsatt i ledning av sin grupp i Champions League efter 5-1 på bortaplan mot Porto. Två mål i den första halvleken lade grunden till en seger som aldrig var riktigt hotad, en styrkedemonstration och en bra reaktion på lördagens lite svagare insats.

#1 – Favoritarenan Estadio do Dragao har verkligen blivit något av en favoritarena för Liverpool, 5-0, 4-1 och 5-1 har blivit resultaten i de tre senaste mötena mellan Liverpool och Porto på portugisisk mark och det är verkligen en anmärkningsvärd resultatlista. I sina två senaste gruppspel har Porto totalt släppt in två mål på hemmaplan, igår gjorde Liverpool alltså fem mål. Det är uppenbarligen något med det portugisiska laget som passar Klopps Liverpool väldigt bra och det blev tydligt än en gång igår.


#2 – Curtis Jones Han har haft en bra vecka Curtis Jones, efter att ha imponerat mot Norwich har han han följt upp med ytterligare två väldigt fina insatser. Med Elliot, Thiago och Keita skadade mot Brentford var det dags för Jones att få en chans från start i ligaspelet och det var en chans som han tog, mot Porto igår gjorde han kanske sin bästa insats i den röda tröjan och det på den största av scener. Drivet i steget har blivit än mer bestämt, värderingen av situationerna har blivit mognare och han hittar ytor på ett imponerande sätt. Till skillnad från många av våra andra mittfältare har han dessutom ett skott som han gärna använder, vilket ledde till mål i lördags och igår tvingade Portomålvakten till en retur, som Salah petade in. Under inledningen av säsongen pratades det så mycket om Elliot att Jones nästan glömdes bort, den senaste veckan har han onekligen påmint oss om vilken potential det finns i honom.


#3 – Firmino mot elvan i helgen? Det blev ett mycket lyckat inhopp för vår brasilianske anfallare, han visade med sina mål att han verkligen vill tillbaka in i startelvan och frågan är om det går att hålla honom borta från den mot City i helgen? Vi har en angenäm situation nu, där alla våra fyra toppnamn har producerat från start och dessutom har spelare där bakom som visat framfötterna när tillfälle givits. Mot Brentford provade Klopp att avsluta matchen med Mané, Jota, Firmino och Salah på planen samtidigt, jag har svårt att se att man kommer välja den lösningen mot City, då vi verkligen behöver vara starka på mitten i det mötet, så någon av dem kommer att få vila. Salah är given, men kring de andra två platserna är det öppet. Min gissning är att vi kommer att få se vår gamla, beprövade fronttrio från start igen, med Jota som alternativ från bänken.

4 kommentarer
  1. Alltså, så fort det publiceras en uppdatering på denna sidan så klickar folk ’Fenomenal’. Borde vi ändå inte ändå använda ’Fenomenal’ till något som faktiskt är bättre än bra..? Snacka om urvattnat och synnerligen korkat att klicka ’fenomenal’ på allt.

    Vad ska ni använda när något faktiskt är ’Fenomenal’ såsom t ex att Salah förlänger eller så..?

    Fan skärp er och höj nivån! Det allra mesta som skrivs här är väl ändå med klar tydlighet ’Solid’. Och verkligen inte mer!

    • Rätta mig om jag har fel men enligt mig är betyget inte avsett på själva nyheten i sig utan snarare hur skribenten skrivit artikeln/inlägget. Enligt mig gör grabbarna bakom sajten ett fenomenalt jobb. Oavlönat! Och dessutom gratis att avnjuta för dig och mig. Sånt vill i allafall jag uppmuntra! YNWA!

  2. Jag tycker Jota alltid har varit bättre när han kommit in från bänken. Då gör han alltid mål

    • Jota har fungerat bra som inhoppare redan från start hos oss, passar bra att få in hans rapphet mot trötta försvar. Han har samtidigt gjort det bra från start också, men en bra Firmino brukar kunna få oss att länka samman mittfältet med anfallet på ett sätt som vi annars saknar.

Kommentarer är stängda.