Vi tar en snabbkoll på hur den första gruppspelsomgången såg ut.

* * *

Grupp A
Club Brugge – PSG 1-1
Manchester City – Leipzig 6-3
Kommentar: Ser ut som en av de mest lättippade grupperna. Manchester City och PSG går en ”shejk-duell”, Leipzig bör komma trea och Club Brugge sist. Därför var det tämligen överraskande att Simon Mignolet & co klarade 1-1 mot PSG, som startade med en respektingivande fronttrio i form av Leo Messi, Kylian Mbappé och Neymar. Jag tror fortfarande att gruppen kommer sluta precis så som alla tror. Brugges möjligheter att komma trea kommer nog handla om deras inbördes möten mot Leipzig, har svårt att tänka mig något annat.

* * *

Grupp B
Liverpool – Milan 3-2
Atletico Madrid – Porto 0-0
Kommentar: Liverpool var klasser bättre än Milan över 90 minuter, men slöade till i några minuter och tog i slutändan bara en uddamålsseger. Mer om den matchen går självklart att läsa i andra inlägg på denna sida. Eftersom Atletico inte klarade av att besegra Porto blev det helhetsmässigt en finfin kväll för Liverpool, som därmed intog pole position i gruppen.

* * *

Grupp C
Besiktas – Borussia Dortmund 1-2
Sporting – Ajax 1-5
Kommentar: Mycket anmärkningsvärt att den av West Ham nyligen skeppade Sebastien Haller blev den 14:e spelaren någonsin att göra 4 mål i en CL-match, jag fick lite Dado Pršo-vibbar där. Erling Håland fortsätter att göra mål, men Jude Bellingham stod för flertalet spektakulära avgörande aktioner och fick därmed sitt definitiva genombrott, om han inte redan hade fått det. Vi kan nog räkna med att Dortmund cashar in Bellingham för £80m+ nästa sommar.

* * *

Grupp D
Sheriff – Shakhtar Donetsk 2-0
Inter – Real Madrid 0-1
Kommentar: Få hade nog trott att sherifferna från Moldavien skulle toppa den här gruppen efter en match. Den i sammanhanget udda fågeln tog en välmeriterande seger mot Shakhtar, och har därmed goda möjligheter att sluta trea i gruppen. Annars tog Real Madrid en programenlig seger mot Inter, som ju sålde av flera nyckelspelare under sommaren. Även om Inter förlorade var det en ganska bra omgång för deras del, eftersom Shakhtar rimligtvis bör vara deras största utmanare om andraplatsen, för inte kan väl sherifferna fortsätta att skrälla…?

* * *

Grupp E:
Barcelona – Bayern München 0-3
Dynamo Kiev – Benfica 0-0
Kommentar: Det var pojkar mot män när Bayern körde över Barcelona totalt, segersiffrorna var i underkant. Det märktes att Barcelona är ljusår från sin fornstora dar, kanske inte oväntat, men ändå en för deras del tråkig reailty check. Det vattnas nog i munnen hos Benfica och Dynamo Kiev inför mötena mot Barcelona, de får aldrig en bättre möjlighet än denna att slå ut en så stor klubb. Ska bli spännande att se om Barca löser andraplatsen, jag är inte så säker på det. Vi har visserligen sett bättre upplagor av både Kiev och Benfica, men jag kan inte minnas när Barca var så här svaga senast.

* * *

Grupp F:
Young Boys – Manchester United 2-1
Villarreal – Atalanta 2-2
Kommentar: Den unga talangen Jesse Lingard stod för en dundertabbe när Young Boys avgjorde sent mot Manchester Untied. Gruppen är så pass enkel att United bör lösa slutspelsplats i slutändan ändå, men den här typen av resultat gör att det blir svettigt in i det sista. Ole har fortsatt usla stats i CL.

* * *

Grupp G
Sevilla – Salzburg 1-1
Lille – Wolfsburg 0-0
Kommentar: Salzburg visade sig vara rent kryptonit för Sevilla. Österrikarna spelade sitt sedvanliga optimistiska, offensiva spel med snabba spelare som utmanade. Det resulterade i ett gäng målchanser och 3(!) straffar i första halvlek, men på något märkligt sätt kom Sevilla undan med 1-1 efter 90 minuter. 19-årige Karim Adeyemi imponerade stort med sina snabba fötter, teknik och ständigt utmanande spel. Det är uppenbart att Adeyemi är den finaste juvelen i Salzburgs nuvarande trupp, och det är förstås bara en tidsfråga innan en större klubb snappar upp honom. Den är gruppen är verkligen helt öppen.

* * *

Grupp H:
Malmö – Juventus 0-3
Chelsea – Zenit 1-0
Kommentar: Juventus var som väntat ett par nummer för stort för ett tappert kämpande Malmö, medan Chelsea tog en planenlig seger mot Zenit. Det intressanta här blir hur ett Ronaldo-löst Juventus står sig mot Chelsea, samt om Malmö kan utmana Zenit om tredjeplatsen. Zenits trupp innehåller ett gäng ryska landslagsspelare, men även meriterade importspelare som Dejan Lovren, Malcom och Serdar Azmoun. Både vad gäller budget och meriter ska Zenit tvåla dit Malmö rejält, men om skåningarna kan vässa till försvarsspelet kan det bli intressanta matcher.

* * *

Omgångens spelare: Sebastien Haller, Ajax
Omgångens genombrott: Jude Bellingham, Borussia Dortmund
Omgångens genombrott #2: Karim Adeyemi, Salzburg
Omgångens skräll: Sheriff – Shakhtar 2-0
Omgångens kross: Barcelona – Bayern München 0-3