Trots stort spelmässigt övertag gick Liverpool in i halvtidsvila i underläge, i den andra halvlek kom det dock en vändning som gjorde att man till slut kunde stå som segrare med 3-2.

#1 – Origi ute ur frysboxen I helgens möte med Leeds fick han inte ens plats på bänken, men när det var dags för Champions League fick vi se Divock Origi i startelvan. Oväntat, men samtidigt logiskt sett till skadan på Firmino och det tuffa matchandet. Belgaren var en aning ringrostig inledningsvis, men kom in i matchen ju längre tiden gick och gjorde till slut en ganska bra insats. Assisten fram till Salahs viktiga kvittering i början av den andra halvleken var en riktig delikatess. Trist att en skada satte stopp för honom, men förhoppningsvis är den inte allt för allvarlig. Han är i en jättesvår sits Origi, där han haft väldigt lite speltid under flera säsonger i rad och inte fått någon kontinuitet i sitt matchande, att han därför haft svårt att imponera när väl chanserna givits är inte så konstigt. Igår gjorde han det bra.

#2 – Milans vändning Med några minuter kvar av den första halvleken kändes det mest ologiskt att matchen levde, vi hade haft flera chanser att stänga tillställningen och de flesta satt nog bara och väntade på 2-0-målet. I stället kom en kvittering och minuten därefter kom även ett ledningsmål för gästerna. Jag tror inte någon riktigt kunde förstå hur det gick till, men när domaren blåste för halvtid var det Milan som ledde med 2-1. Vi har sett tendenser till det här förut, att vi blir lite bekväma defensivt och tänker för mycket framåt, men den här gången kostade det mer än det brukar göra. Som tur var lyckades vi vända på steken i den andra halvleken, med lite mindre furiös anfallsfotboll, men med klart mer kontrollerat spel.

#3 – Hendersons Gerrard-mål Att ärva bindeln efter en våra bästa spelare genom tiderna är såklart ingen enkel sak, men Jordan Henderson har hittat sig själv i kaptensrollen och skrivit in sig i historieböckerna genom mängder av viktiga insatser. Målskyttet har dock aldrig varit hans starka sida, men igår satte han ett mål som verkligen gjorde att tankarna flög tillbaka i tiden till när Captain Fantastic ledde vårt mittfält. En vacker, stenhårt halvvolley. Helt otagbart för Milans målvakt. 3-2, ett matchavgörande mål, och den passion som Henderson visade efter målet kändes hela vägen ut genom tv-rutan.