_____________

Nästa spelare att granskas extra är ytterligare en kantspelare i form av Birminghams 18-årige talang Nathan Redmond, som ju är en spelare som Liverpool är intresserade av.

Redmond är Birminghams bästa egna produkt på ett antal år. Han har spelat i många pojk- och ungdomslandslag, och den här säsongen har han slagit igenom i Birminghams A-lag, som ju numera huserar i the Championship. I ligaspelet har Redmond gjort 4 mål på 19 framträdanden – om man lägger ihop ligaspelet, de inhemska cuperna samt Europa League har han producerat 6 mål på 33 matcher.

Redmond är en mycket intressant yttermittfältare. Han har främst använts på vänsterkanten i Birminghams A-lag, men han betraktar högermittfältet som sin mest naturliga position och anser sig spela sin bästa fotboll där. Han är riktigt snabb, kvick och rörlig. Tekniken är också bra, likaså spelsinnet och initiativförmågan i spelet med boll. En bra dribbler, men kommer att bli ännu bättre på den fronten när han blir starkare och kan vinna fler närkamper. Arbetskapaciteten godkänd. Han är relativt målfarlig, vilket delvis beror på smarta löpningar till fria ytor kring eller nära motståndarnas straffområde.  Har en bra högerfot, även om inläggen kan bli ännu bättre.

Någonting som han måste för att bli en riktig toppspelare är att bli ännu mer involverad i matcherna – han kan vara för osynlig under för långa stunder i matcherna. Samtidigt är omgivningen ganska medioker och laget slår lite för många långbollar för att verkligen gynna en spelartyp som Redmond.

Redmond kommer naturligtvis att hamna i en storklubb ”sooner rather than later”. Troligtvis redan i sommar. Han har aldrig gjort någon hemlighet av sina egna ambitioner, samtidigt som Birminghams ekonomi är svag. Det är oklart hur mycket han skulle kosta, men om Birmingham lyckas iscensätta en dragkamp mellan flera storklubbar bör den hamna på cirka £10 miljoner, eller eventuellt en mindre summa + ett gäng prestationsbaserade tillägg.