Arsenal ser ut att tappa sin femte spelare på tre år till Manchester City sedan Robin van Persie kommit överens om ett preliminärt kontrakt med City. Enligt källor nära både klubben och spelaren har kontraktserbjudandet accepterats av van Persie – ett erbjudande som skulle innebära att holländaren kommer att tjäna £10,9 miljoner om året. I dagsläget finns endast en spelare i Citys trupp som tjänar mer – Carlos Tevez – men denne förväntas säljas i sommar. Manchester City och Arsenal har ännu inte kommit överens om en övergångssumma för van Persie, men Arsenals förhandlingsposition är inte särskilt stark, då hans kontrakt går ut efter nästa säsong, samtidigt som Citys kontraktserbjudande är hela £100 000 i veckan högre än det som Arsenal erbjuder honom. Förra sommaren tvingades Arsenal som bekant sälja Samir Nasri till City under snudd på identiska omständigheter (The National).

Edin Dzeko slåss för sin framtid i Manchester City. Dzeko har varit ojämn och är missnöjd med att inte starta regelbundet den här säsongen, då 11 av 35 framträdanden har varit inhopp. Det har uppmärksammat klubbar som Inter och Juventus, som har registrerat sitt intresse för den bosniska anfallaren. Såvida hans spel inte förbättras kommer Manchester City troligtvis att vara villiga att sälja honom i sommar, om de blir erbjudna merparten av den summan som de betalade för Dzeko när han rekryterades från Wolfsburg. I sommar kommer John Guidetti att återvända till City, medan både Carlos Tevez och Dzeko troligtvis kommer att säljas (The Mirror).

Arsenal är nära att sno åt sig Jan Vertonghen, trots starkt intresse från både Tottenham och Tottenham. De sistnämnda var favoriter till att signa Vertonghen för omkring £10 miljoner i sommar, men belgaren gjorde ett hemligt besök i London för att kolla på Arsenals segermatch mot AC Milan. Där träffade han Vermaelen och blev imponerad av Arsenals spel. I sommar kommer han bara att ha ett år kvar på sitt kontrakt med Ajax och därav den relativt låga prislappen (The Mirror).

Efter Podolski vill Arsene Wenger värva ytterligare en tysk i form av Mario Götze, som värderas till £25 miljoner. Tonårsstjärnan är villig att skriva på för Arsenal och ett köp skulle onekligen krossa det tidigare klubbrekordköpet Andriy Arshavin, som kostade £15 miljoner. Om Wenger lyckas värva Götze hoppas fransmannen att den värvningen, tillsammans med Podolski, ska hjälpa till att få Robin van Persie att stanna. Alex Song kan också komma att lämna – om så blir fallet vill Arsenal ersätta honom med Yann M’Vila (The Daily Mail).

29 kommentarer
 1. Pelle, är det pålitliga källor?

  • ejje79: van Persie-artikeln från the National är pålitlig. Artiklarna från The Mirror och The Daily Mail är inte lika pålitliga.

 2. Känns som Arsenal har något stort på gång inför nästa sesse!

 3. om dom tappar Van Persie och inte ersätter han med nån annan än podolski har dom definitivt inget stort på g…. om dom däremot kan värva Mario Götze kanske vi ska börja prata om nått stort

  Den enda skillnaden på Arsenal och oss i matchen på anfield var van persie, tänk om vi haft han i Liverpool..

 4. Då förutsatte jag givetvis att RvP stannar!
  Tänk om vi haft en spelidé…

 5. Imponerad av Brendan Rogers och Swanseas sätt att spela fotboll, vad tror ni hade han passat i Liverpool om KK väljer att lämna över jobbet i sommar? Vågar ägarna satsa och risken att han vill ha in ”sina” spelare i truppen och de utgifterna de skulle bli?

  • Hawwk: Rodgers är helt klart en duktig manager. Han är en ”talang” på managerfronten. Men jag tycker att han måste visa mer över längre tid + kanske göra bra ifrån sig i en större klubb innan han är redo för en storklubb som LFC.

 6. Brendan Rogers har gjort ett kanonjobb i Swansea men jag har känslan av att han kan bli en ny Roy Hodgson om han kommer till Liverpool. Risken är att han värvar ett gäng Swansea spelare som inte håller måttet precis som Hodgson gjorde med Paul Konchesky.

  • Björn: Har sett om de citaten, men skulle vilja se intervjun i sin helhet med en översättning som man vet är korrekt.

 7. Yes såg det på RAWK, men jag skulle inte bli förvånad om han lämnar.

  • b-george: Det finns bara en spelare som jag skulle bli väldigt förvånad om han lämnar och det är Gerrard. Nästan allt är ju möjligt när galna shejker är i farten.

 8. arsenal ser ut att få en riktigt spännande trupp nästa säsong om RVP stannar. in med vertonghen, götze och podolski och en hel och taggad wilshere en hel säsong och arsenal kommer bli en stor titelkandidat. kanske ska vi hugga dzeko om vi får chansen? ett anfallspar med dzeko-suarez skulle kunna bli ett av europas främsta. dock behövs en ny manager, drömmen vore moyes men det går ju inte… kanske skulle vi hugga nån ung inhemsk typ paul lambert? Jag mår psykiskt dåligt när jag tänker på framtidsutsikterna.. vi kommer defintivt inte spela CL på minst 5 år. shitty, scum och arsenal kommer alltid vara med där.. lägg därtill chelskis stulna oljepengar och spurs startbräda har så kan man lätt fastslå att vägen är lång…

 9. Götze kommer aldrig gå till Arsenal nästa säsong

 10. Här har Kenny lett oss till en titel efter många år utan, och så skriker ni efter en ny manager direkt efter Sunderlandmatchen? Skämmes!

 11. Visst var det kul att vinna en titel, men Carling cup lockar väl knappast några större spelare till klubben, sedan är det väl den mest oviktiga titeln egentligen i England.

 12. som Liverpool spelar är det väl inga spelare som vill komma:(

 13. nej, därför ska vi skaffa en ny manager, kanske Kenny som andretränare.

 14. KK kan vara kvar som glädjespridare

 15. Johnny, vi skriker inte efter sunderland-matchen.. vi skriker inför 10 matcher där vi är närmare botten än CL med närmare 1 miljard investerade i spelarköp. En titel är alltid en titel, hade dock alla dagar i veckan valt fjärdeplatsen före Carling Cup.

  Efter morgondagens match är vi i bästa fall 9 poäng ifrån 15:e plats och 7 poäng ifrån 4:e, mest troligt är att vi är 10 poäng ifrån 4:e vid vinst… vi kan till och med vara 13 poäng ifrån 4:e och 6 poäng till 15:onde.. Att vi är i den här usla situationen är inte enbart p.g.a. att vi förlora mot Sunderland i lördags..

 16. Pelle hur säkert tror du Kenny sitter?

  • POol: Tror han sitter säkert för tillfället. Särskilt då varken spelare eller särskilt många fans har vänt sig mot honom. När säsongen är färdigspelad kommer man naturligtvis att analysera den; vad som var bra och dåligt, varför det var det osv. Då får vi se vad som händer…

 17. jag vill fan inte se Kenny få sparken… kan inte spelarna bara ta SITT ANSVAR å leverera, å det NU!

 18. Såklart att man skulle vilja det, men om det inte finns någonting som pekar mot bättre tider ska han sparkas. Och det gör det inte nu, vi har tagit minst poäng av alla 2012. Det är som tiden med Roy Hodgson bara det att det skiter sig på våren nu istället. Någonting som gör det ännu värre är att vi värvat för över en miljard.

 19. OS;
  Med lite bättre effektivitet och kontinuitet i laget så tror jag det blir bättre.

  Det är ju inte alltid det nödvändigtvis blir bättre bara för att man löser en tränare från ett lyckat lag för stora summor pengar och tror att denne ska göra underverk. refererar till #nivetvilka. Det behöver både vara rätt man och rätt tid för att det ska vara lyckat. Så ett tränarbyte mitt under säsongen kan slå hur som helst.

 20. rätt man, rätt tid, rätt plats…

  #klyschigt

 21. Efter säsongen kan man för all del byta coach.
  Tycker Kenny borde dunsta så han ej förstör sitt arv,
  Han är bra tränare dock väldigt ineffektiv i dagens fotboll.
  värvningar som downing får ju en att bli intresserad av ball busting.
  Hur funka den värvningen ? 27 årig halv bra spelare för cirka 20 millar.

  Sa att vi skulle värvat i januari för våra strikers är på charter resa i nån annan del av jorden där dom inte har ett ord för ordet mål 🙂

  Ynwa

Kommentarer är stängda.