Hittills har fem spelare blivit uppmärksammade. Det rör sig om Johannes Geis, Loris Karius, Éder Balanta, Virgil van Dijk samt Youri Tielemans.

Nästa spelare att uppmärksammas är Danny Ings, som bekant ställs mot Liverpool i morgondagens ligamatch mellan Burnley och LFC.

Danny Ings

Burnley är som bekant tillbaka i Premier League. En av nyckelspelarna i deras avancemang från the Championship var anfallaren Danny Ings, som gjorde en fantastisk fjolårssäsong. Den numera 22-årige gjorde hela 21 ligamål på 40 matcher och tilldelades dessutom Sky Bets pris Championship Player of the Year. Ni som har riktigt bra minne kanske kommer ihåg att Ings faktiskt ryktades till Liverpool i förra januarifönstret.

Den här säsongen har Ings ögonen på sig. Han har fortsatt få chansen i U21-landslaget, där han har gjort 4 mål på 7 matcher. Enligt den engelska pressen följer Roy Hodgsons hans utveckling. Föga oväntat har det varit svårare att producera i PL än i the Championship, men 4 mål och 2 assist på 14 matcher får trots allt betraktas som ett helt okej facit. En spelare som Saido Berahino har gjort 7 mål och 1 assist på 17 matcher och hans prislapp är som bekant enorm.

Intressant nog pekade Brendan Rodgers ut Ings specifikt inför morgondagens match; ”The boy Ings is a talent…”, sa Brendan och fortsatte berömma Burnley och deras manager. Jag är också imponerad av Ings. Inte för att han håller världsklass på något sätt, men han är en målfarlig anfallare som kan avsluta på flera olika sätt. Ings är varken supersnabb eller superstark, men han har en jäkla förmåga att komma till avslut i eller runt motståndarnas straffområde. Han är bra på att ta emot bollen snabbt och klippa till, och kan skapa de där små ytorna åt sig själv som gör att spelare kan komma till avslut. Dessutom jobbar han oftast hårt i presspelet, vilket jag också gillar.

För Ings är det viktigt att fortsätta utvecklas. Han skulle nog kunna utvecklas mycket av att vara i ett spelande lag. Burnleys presspel och bollinnehav var av naturliga skäl betydligt mer framgångsrikt i the Championship än i Premier League (hittills).

Enligt The Times går Ings kontrakt ut efter säsongen. Burnley håller hårt i honom och vill inte sälja i januari, men han ser ut att lämna på free transfer nästa sommar. Burnley kommer att ha rätt till en kompensation på omkring £360 000, men det är naturligtvis väldigt lite för en ung engelsk anfallare som mycket väl kan sluta på omkring 10 ligamål den här säsongen.

Ibland nämns Liverpool i samband med Ings, men många klubbar bör vara intresserade av att snappa upp honom för en väldigt liten summa nästa sommar. Jag är övertygad om att Rodgers är intresserad av att hämta in honom som ’squadplayer’. Han är den typen av anfallare som är väldigt tacksam att ha i truppen, men samtidigt kan Liverpool mycket väl värva en etablerad anfallare redan i januari och dessutom kommer Divock Origi att ansluta nästa sommar. Kanske vore det bästa för Ings utveckling att välja en mindre PL-klubb där han får spela mer.

* * *

1 kommentar
  1. Riktigt imponerad av han igår. Tänkte att han var i nivå med Connor Wickham, dvs överhajpad, men han fina fötter och gjorde en bra match!

Kommentarer är stängda.