Match: Burnley FC – Liverpool FC
Plats: Turf Moor
Tid: 16.00
TV-sändning: Xtra PL 1 (visas även på Viaplay.se).

PremierLeague

Det finns ingenting som heter juluppehåll i Premier League. Istället bjuder ligan på full omgång på Boxing Day.

Det brukar snackas om att det är kring den här tiden på säsongen som de rika PL-klubbarna med breda trupper rusar ifrån konkurrenterna. Om så är fallet bör Liverpool rimligtvis besegra den i sammanhanget mycket lilla klubben Burnley. Det vore naturligtvis välkomna poäng, med tanke på att Liverpools blott 22 poäng innebär att man är närmare nedflyttning än fjärdeplatsen i dagsläget. Det är faktiskt riktigt illa att West Ham ligger hela 9 poäng(!) före LFC.

Burnleys manager Sean Dyche gillar Brendan Rodgers. Det gör även de flesta Liverpoolfans, men mångas förtroende har minskat under de senaste månaderna. Känslan är att Rodgers åter igen har någonting att bevisa – kanske främst att han kan skapa ett fungerande försvarsspel. Det har nordirländaren faktiskt inte lyckats med i Liverpool, trots flera väldigt dyra backköp. Försvarsspelet är verkligen lagets akilleshäl och de flesta analyser kring dagens Liverpool är negativa analyser av försvarsspelet.

I de senaste matcherna har Rodgers testat 3-backslinje. Det har inte blivit någon supersuccé defensivt, men det har åtminstone gjort att laget har hittat ett fungerande anfallsspel. Bollinnehav har lett till fina anfall och skapade målchanser. Sen har avsluten inte varit tillräckligt vassa. Liverpools problem ligger uppenbarligen i båda straffområdena.

Det verkar även som att Brad Jones kommer att få fortsätta mellan stolparna. Jones har kanske inte gjort några dundertavlor hittills, men har släppt in majoriteten av de skott som han har fått på sig och sprider verkligen inget lugn omkring sig. Jag tvivlar starkt på att hans kontrakt kommer att förlängas när det går ut efter säsongen.

Enligt The Liverpool Echo kommer Mario Balotelli att vara tillgänglig mot Burnley. Däremot missar Dejan Lovren, Glen Johnson och Joe Allen matchen på grund av skador, samtidigt som Fabio Borini är avstängd.

På presskonferensen inför matchen betonade Rodgers att det kommer att bli en tuff match: “I know Sean (Dyche) very well. We worked together at Watford, and he has done a great job at Burnley with very limited resources, ” sa Rodgers enligt Liverpool Echo. ”

“When you get promoted, the first games can be daunting. It’s a new level, new opponents, a quicker tempo. And it was just going to be the case of them getting that first result. And once they got that, you saw the confidence in the team.

“He’s got them working right to the limit. They play 4-4-2, very aggressive in their pressing, and they’ve some outstanding players. The boy (Danny) Ings is a talent, and Sean has got them functioning well as a team. We understand it is going to be a difficult game for us.”

Utöver den engelska U21-landslagsanfallaren Ings har Burnley en vass offensiv spelare i form av Sam Vokes. Den sistnämnde har varit knäskadad, men gjorde ligen comeback i en träningsmatch och förväntas kunna delta mot Liverpool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar
  1. Det är ju fantastiskt att managern nu äntligen upptäckt att Balotelli inte är den spelartypen som gillar att sätta hög press och löpa på djupledsbollar.
    Frågan är då istället hur det kunde ta ända till december innan han upptäckte det en hel fotbollsvärld har vetat i fem år?