Ett förslag och starkt önskemål som kommit in till oss de senaste 5-6 åren har varit att skapa upp någon form av forum, gästbok eller dylikt för diskussioner. Ett ställe för att kunna snacka öppet om vitt skilda saker runt Liverpool, och dagliga aktuella ämnen helt enkelt.

Vi har hela tiden velat hitta en så modern och öppen plattform som möjligt för detta, en som inte är beroende av föråldrade Bulletins-forum och klassiska gästböcker som är på väg att fasas ut helt på Internet år 2021, eller åtminstone alla förutom de allra största dinosaurieplattformarna som funnits sedan Liverpool grundades ungefär. En bra och modern lösning har dock inte varit helt lätt att hitta och därför har diskussionen lagts på is vid ett flertal tillfällen.

För cirka en månad sen så återupptog vi däremot detta ämne igen, och mitt i denna diskussion om hur det skulle gå att förverkliga så kom förslaget upp att starta en online-community på den starkt växande sociala plattformen Reddit, som några av oss på TL använder löpande. Fram tills idag så har det funnits en engelskspråkig Liverpool-community, och vissa motsvarigheter på den nordiska marknaden, men ingen alls för de som velat diskutera med likasinnade på svenska. Fram tills idag vill säga, för från och med idag så är det precis vad vi startar upp.

Men vad är då Reddit kommer några av er undra? Om vi gör en snabb googling så dyker en tydlig beskrivning upp runt vad konceptet går ut på, och en bakgrund till varför det är en så populär communityplattform.

A subreddit is a specific online community, and the posts associated with it, on the social media website Reddit. Subreddits are dedicated to a particular topic that people write about, and they’re denoted by /r/, followed by the subreddit’s name, e.g., /r/gaming.

På det här temat så har en ny s.k. subreddit lanserats som heter /r/LiverpoolSverige. Notera att den heter Liverpool Sverige och inte Totaal Liverpool alltså. Vår teori är nämligen att det behövs en så bred målgrupp och plattform som möjligt för att lyckas, och skapa så många plus relevanta diskussioner som möjligt. Därför bjuder vi in vem som helst med ett Liverpool-intresse att gå in och skriva här. Men ni som följer Totaal Liverpool löpande får såklart lite förtur i att få vara med från dag ett!

För er som är bevandrade likt oss i Reddit-världen så är vi öppna för feedback och om det finns tankar å idéer på vad vi skulle kunna göra tillsammans för att få en så bra community som möjligt. Vi uppmanar er alla att testa, och hoppas vi kan ha många öppensinnade snack på /r/LiverpoolSverige den kommande säsongen!