[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Origi målskytt igen, Teixeira siktar på en plats i Liverpool nästa säsong och Jones mot Ward i denna veckans Utlåningskollen!

Snabbchecken

Tiago Ilori fick spela hela matchen när Bordeaux vann hemma mot Lens i Ligue 1 med 2-1. Portugisen gjorde en bra match utan att kanske direkt utmärka sig, vilket oftast är en bra sak när man spelar som mittback.

Divock Origi var tillbaka i målprotokollet igen förra helgen. Belgaren gjorde Lilles 2-0 mål när man slog Reims på hemmaplan i Ligue 1. Origi hann även med att göra en assist och att missa en straff innan han blev utbytt i den 75:e minuten efter en väldigt bra insats. Målet kan ni se i klippet nedanför.

Joao Teixeira spelade två matcher den senaste veckan. När Brighton förlora hemma mot Norwich med 0-1 så fanns portugisen på planen från början till slut. Trots att Teixeira var en av de bättre spelarna i laget så fick han se sig själv förpassad till bänken när Brighton åkte till Rotherham tre dagar senare. Teixeira fick komma in sista 9 minuterna vid ställningen 1-0 till Rotherham men 22-åringen kunde inte hjälpa laget att få med sig någon poäng. I en intervju som The Guardian gjorde med Teixeira igår säger portugisen några intressanta saker. “I’ve always played in winning teams, when I was at Sporting and at Liverpool as well. This has been a different mentality; we have to fight to survive. It’s a different experience but a good on as well. It’s good to see both sides,”
“I came to Brighton to become more mature and get more experience, and hopefully next year I will be playing for Liverpool. That is my dream.” Frågan är om Teixeira kommer få en chans i Liverpool nästa år?

Lloyd Jones spelade även han två matcher veckan som har gått. I båda matcherna fick han 90 minuter, först mot Morecambe där han gjorde Accringtons enda mål i en match som slutade 1-1. Danny Ward spelade hela matchen för Morecambe och fick alltså se sig själv bli överlistad av sin U-21 lagkamrat Jones. I andra matchen vann Jones Accrington med 3-1 hemma mot Carlisle medan Ward spelade hela matchen när Morecambe vann med 1-2 borta mot Bury.

Sebastian Coates fick ingen speltid senaste veckan. Trots att 24-åringen knappt får någon speltid i Sunderland har han siktet inställt på att spela i Premier League nästa säsong. Coates säger följande till Chroniclelive:“During my time in England, I’ve not had as many matches as I wanted,” he said. “When the year loan is over, I will talk about what to do next. But my goal is to stay in England because it is the best football in the world. It’s a very competitive league.”

Kevin Stewart har återigen blivit utlånad, denna gången till Burton Albion i engelska League Two. Där har han hunnit med att spela två matcher från start samt gjort ett mål.

Kevin Stewart

Jack Dunn har även han gått ut på lån till Burton Albion men jobbar just nu för att bli av med en skada.

Andre Wisdom fick ingen speltid senaste veckan.

Iago Aspas fick ingen speltid senaste veckan.

Luis Alberto fick ingen speltid senaste veckan.

Sheyi Ojo fick ingen speltid senaste veckan.

Jerome Sinclair fick ingen speltid senaste veckan.

 

 

 

4 kommentarer
 1. Hoppas någon från ungdoms laget tar sista steget och kan kriga om en plats nästa år. Finns ju en hel del där som har potential även fast steget är väldigt långt.

  • Ilori kan mycket väl få en plats i truppen inför nästa säsong. Ojo behöver nog en säsong till utlånad innan han kan komma in också.

  • Ilori hoppas jag mycket på (fast man hoppas väl iofs på alla spelare) men det finns ju fler. Sinclair, Brannagan, Canos, Chirivella, Wilson, Kent, tycker överlag att väldigt många i ungdomslaget verkligen är såna spelare som passar in i Liverpools spelsystem men det är ju långt mellan U21 och PL.

   Sen är det bara hoppas att Ibe utvecklas och blir sterling efterträdare när han lämnar i sommar även om jag gärna sett Gerard Deulofeu som den gubben.

  • Du vill ha en f.d. Evertonspelare som efterträdare till Sterling? Inte bara det utan en spelare som knappt platsar i Sevilla?

   Sen kommer inte Sterling lämna i sommar. Först och främst så har Liverpool ingen anledning att sälja honom då han fortfarande har två år kvar på kontraktet. Sen kommer Liverpool inte sälja honom billigt. Liverpool kommer inte sälja honom inom PL. Och sist men inte minst så är han för dålig för att spela i ett lag som har råd att köpa honom helt enkelt. Även om han inte inser det så gör klubbarna som har råd. Inte ens Real Madrid skulle betala £50m för en bänkvärmare.

   Sterling är inte som Pogba om vi ska ta förra säsongens Golden Boy vinnare som exempel. Pogba är en färdig fotbollsspelare. Han är inte färdigutvecklad, det är inte det jag menar, utan han presterar på en hög nivå vecka ut och vecka in och har gjort det för klubb ock landslag i över två år. Sterling är fortfarande väldigt mycket ett råämne. Trots att han har över 100 matcher under bältet så har han inte kunnat sätta ihop en säsong eller en längre period på en hög nivå. Även under hans bättre perioder har han haft ett antal platmatcher. Han har enorm potential men har långt kvar tills han är en färdig spelare. Han är fortfarande väldigt lik en ungdomsspelare i a-laget. Han är heller inte en stötespelare i Liverpool. Han är inte en unik spelare elelr en matchvinnare för den delen heller.

   Han kan bli en av världens bästa spelare om han uppnår sin potential, men han är fortfarande väldigt långt ifrån att göra det. Vi har ännu bara sett glimtar av hur bra han kan bli.

Kommentarer är stängda.