11Luis-Suarez

Innan matchen pratade Englands manager Roy Hodgson om att Luis Suarez inte kunde rankas som en världsklasspelare, än.

När England-managern blev tillfrågad om man kunde nämna Suarez i samma world class bracket som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo så svarade Hodgson: ”I think he will only be at that level when he shows it on this particular stage.

”You can be a great player in your league but for the world to recognise you are one of the all-time greats you have got to do it at the World Cup.”

De orden fick Hodgson äta upp med råge…för Suarez (som verkade märkbart tagen efter båda målen och i post match-intervjun) betydde målen så mycket mer än att hans lag nu har ett bra utgångsläge att gå vidare inför sista gruppspelsmatchen.

Detta var matchen då han mirakulöst kommit tillbaka från en knäoperation för mindre en månad sen, dagen han satte in en käftsmäll på den engelska pressen som hånat och provocerat honom sen hans ankomst till de brittiska öarna, och inte minst en passning till FA som alltid (sär)behandlat uruguayanen efter de många kontroverserna.

L.Suárez: Before the game too many people in England laughed about my attitude over the last few years. I want to see what they think now.

I had to keep calm, keep my cool and when I got the ball I just kicked it with my whole heart, thinking of all those who have supported me.

It has been like a dream. It is something I have dreamt about very often. It was one of the best games I’ve played. It’s an amazing moment for me. Maybe a few days ago I thought this wouldn’t be possible.

Detta var hans revansch mot de som tvivlat, och hans tack till folket i Uruguay som alltid slutit upp bakom honom i vått och torrt. Vamos Luis!

* * *

Spelarkritik England

Glen Johnson – 6

Kommentar: Var den som tog ett individuellt initiativ och spelade fram Wayne Rooney till sitt första VM-mål. Utöver detta var Johnson sådär lagom lyckosam och uträttade egentligen inte så mycket.

Steven Gerrard – 5

Kommentar: Det här är inte Stevens år om man säger så. Var inblandad i båda baklängesmålen mot Uruguay, men om det är något av målen som svider extra så är det 1-2 skarvnicken fram till Suarez, som med största sannolikhet betyder att England kan åka hem från Brasilien redan efter gruppspelet.

Jordan Henderson (utbytt 87) – 6

Kommentar: Jobbade hårt men lyckades inte göra någon stämpel på matchen.

Raheem Sterling (utbytt 64) – 6

Kommentar: Hade några fina aktioner i matchen, men såg aldrig ut att bli lika inflytelserik som mot Italien.

Daniel Sturridge – 6

Kommentar: Tog tag i taktpinnen för England innan 1-1 målet och såg till att löpa mycket och visa sig för sina medspelare, men i övrigt hände det inte så mycket mer än ett par halvchanser för Danny.

Rickie Lambert (inbytt 87) – x

Kommentar: Spelade för kort tid för att kunna bedömas

 

Spelarkritik Uruguay

Luis Suarez (utbytt 87) – 8

Kommentar: Det märktes att Luis inte var 100% i matchen, hans passningsspel var sådär och hans touch var sådär. Ända var den han som satte dit båda målen för Uruguay. Två chanser, två mål är så kliniskt det kan bli. Världsklass.

Sebastian Coates (inbytt 87)  – x

Kommentar: Spelade för kort tid för att kunna bedömas

 

Tweets om matchen:

5 kommentarer
  1. Trevlig midsommar.

    När man ser lallana mot internationellt motstånd så hoppas jag att BR ser att han är ej är värd 25 milj. Vi måste gå mot bättre spelare, tänk att se sanchez o surre ihop. Det är min våta dröm. Det är verkligen nu vi har chans att gå mot dem stora spelarna och en måste vi ändå har råd med.

  2. Antar att det är fler intressenter men vad skulle Cuadrado kosta att köpa loss? Någon som vet? Min drömvärvning efter VM.

    • Det ryktas om att Roma kommer köpa loss honom för 30 miljoner euro efter VM.

  3. Jag kan inte direkt påstå att man känner sig jättestolt som liverpoolsupporter när man ser Sturridges filmande. Tyckte det var för mycket redan i ligan och nu kändes det rent pinsamt vid ett par tillfällen. Hoppas att BR tar tag i det innan det blir en snackis som med Suarez. Det blir kontraproduktivt när domarna vet om det.

  4. Ja, det är extremt vad många straffar Suarez skulle haft den gångna säsongen. Domarna överväger inte ens att blåsa straff när det är Suarez som faller. (Jag överdriver lite, men ni fattar)

Kommentarer är stängda.