Under tisdagen blev det fastställt vilket straff Lazar Markovic fick för sin förseelse när han fick syna det röda kortet mot Basel efter att ha petat Behrang Safari i ögat.

Hela fyra matcher blev domen för förseelsen – ett hårt straff med tanke på att händelsen varken skadade Safari allvarligt eller var en tydligt medveten aktion att skada svensken. UEFA skriver dock i sin dom att kommittén som behandlat ärendet även haft i åtanke att Markovic blivit avstängd tidigare efter att ha hamnat i bråk i det andra mötet mot Juventus i Europa League-semifinalen förra säsongen när serben fortfarande tillhörde Benfica. Domen ledde till att Markovic missade finalen i turneringen och även att han var avstängd i inledningen av Champions League-gruppspelet för Liverpool den här säsongen. Den fyra matcher långa avstängningen betyder att Markovic missar båda mötena mot Besiktas plus omgången efter det om Liverpool skulle gå vidare i turneringen.

Liverpool har även gjort klart att de inte tänker överklaga domen, detta skriver Liverpool Echo’s James Pearce.

Såhär reagerade huvudpersonen själv på sitt Twitter-konto efter att ha fått reda på sitt straff.

6 kommentarer
  1. Ska en tolka det som att han faktiskt nuddade honom…? Jaha, in med Ibe då eller nåt så får Marko spela desto mer i FA-cupen istället.

  2. Haha vilket skämt det är! Folk har gjort mycket värre saker och sluppit avstängning. UEFA måste verkligen hata Liverpool (Suarez & Markovic)

    • Som Ronaldo t.ex. Slog och sparkade en spelare men fick bara två matcher. Och han har varit inblandad i bra mycket mer än Markovic.

  3. Sjuk avstängning! Läste någonstans att de ville statuera ett exempel med honom då han förra året bråkade i semifinalen i EL och blev därmed avstängd i finalen och i första matchen i årets upplaga av CL. Alltså straffar de honom för upprepat beteende. Dock så var detta knappt frispark när matchen spelades, så att det blev utvisning och avstängning på det är ren idioti.

Kommentarer är stängda.