Liverpool är heta på Miralem Pjanic – men det är oklart hur mycket den skickliga mittfältaren skulle kosta klubben vid ett eventuellt köp.

Enilgt The Mirror måste Liverpool betala hela £37 miljoner om man ska köpa loss Miralem Pjanic – och dessutom måste man betala honom en veckolön på mer än £160 000, vilket i så fall skulle innebära att han blir lagets bäst betalda spelare.

Vidare uppger The Mirror att Brendan Rodgers var i Rom för att samtala med Roma-direktören Walter Sabatini. Utöver intresset för Pjanic registrerade Rodgers intresse för Radja Nainggolan och Adem Ljanic, men det var Pjanic som var den absolut hetaste anledningen till att Rodgers tog sig till den italienska huvudstaden.

The Mirror skriver dock att klubbarna värderar Pjanic väldigt olika. Liverpool värderar Pjanic till omkring £20 miljoner medan Roma uppgav en prislapp på enorma £37 miljoner (€50 miljoner).

Tidigare har Il Tempo uppgivit att Pjanics agenter fick en utköpsklausul inkluderad i kontraktet innan bosniern förlängde sitt kontrakt med Roma. Spekulationer gör gällande att klausulen ligger på €30 miljoner – vilket motsvarar ”bara” ungefär £22 miljoner.

Det är oklart vilka uppgifter som stämmer, men för Liverpools del får vi hoppas att Pjanic verkligen har en utköpsklausul på £22 miljoner. Det vore onekligen en rimlig summa för en spelare av hans kaliber – till skillnad från de £37 miljonerna som The Mirror hävdar att Roma kräver.

1 kommentar
  1. Jag som har en Bosnisk bakgrund trodde aldrig att Bosnien skulle få en efterträdare till Wolfsburgs assistkung Misimovic. Men Pjanic kom med stormade steg och jag skulle personligen säga petat Dzeko från tronen som bästa spelare samt mest omtyckt av alla spelare. För mig som hade Pjanic till Liverpool vart mer än en dröm, men i och med att han innan förlängning med Roma haft kontakt med större klubbar som PSG så ser jag inte att han tar på sig Liverpool tröjan inom en snar framtid, speciellt ifall vi inte knäpper en CL-Plats.

Kommentarer är stängda.