[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Salah 2

Mohammed Salah ser ut vara några timmar från att bli en ny Liverpoolspelare…. eller kanske inte. Den fake:ade Twitter-profilen över Telegraph-journalisten Sam Rhodes rapporterar nämligen genom sin Twitter att Salah ikväll har fått klartecken att flyga till Merseyside för att genomgå en medicinsk undersökning. Tyvärr för vår del så är det här ett så kallat Twitter-fenomen under Silly Season – det vill säga ett falskt och påhittat rykte på Twitter av en påhittad journalistprofil.

https://twitter.com/SamuelRhodes_/status/418835814215585792

* * *

Sådana här rykten kommer vara en given följetong ända fram tills fönstret stänger den 1:e februari, och är som allra vanligast på deadline day. För att leda er i Silly Season-djungeln så har vi på Totaal Liverpool några snabba tips hur du undviker en onödig hjärtattack eller två, och framförallt synar bluffen:

1) Kolla hur många tweets Twitter-användaren har skrivit och när användarkontot är skapat. Det existerar i princip inga journalister som 2014 beslutar sig för att skapa ett nytt Twitterkonto den 1 januari 2014. Har denne såkallade journalist skapat kontot nyligen så bör en varningsklocka ringa.

2) Se om användarnamnet är felstavat eller innehåller ett tecken i slutet av namnet. Detta är det helt klart lättaste sättet att bli lurad – man swishar bara över användarnamnet och missar att @TonyBarrrett är skrivet med tre R, istället för två.

3) Kika in hur många följare Twitter-användaren har. Hur många följare en användare har kan ge en indikation på hur pass. Men passa er för att lita för blint på denna siffra då om man kanske ser ryktet 1 timma efter Twitter-ryktet postades fått 100 000 följare.

4) Och sist men inte minst, Se om användaren har en blå verified-logga. Dagens journalister är väldigt noga med att få en verified-logga när de startar ett konto, såväl inhemska som utländska använder sig av detta. Har användaren inte en sådan här blå ikon så finns det stor risk att den är påhittad, oavsett antal följare eller hundratusentals följare.

. . .

5) Sedan slänger vi även in en till varningsklocka på köpet. Heter Twitter-användaren @Indykaila så kan vi garantera med 100% sannolikhet att det är ren och skär bullshit!

* * *

Hoppas vi har hjälpt er lite på vägen bland ormbunkar och pytonormar. Nu har ni ett first aid kit med er. Länge leve Silly Season, men se upp där ute i djungeln!

7 kommentarer
 1. Salah…
  Lägger honom i någon kategori ihop med typ Aspas, Alberto, Assaidi, Borini, Riera, Babel, Benayoun, Pennant, El Zhar, Gonzalez och sådana… och så har han inte så mycket att leva upp till (eller leverera bättre än) om han väl kommer.
  #DontBelieveTheHype

  • Vet att Niva pratade om Salah i någon cl-studio i kontexten som en ruskigt bra framtida spelare och har inte fått uppfattningen om att han är den första att ”hypea” till höger och vänster.

  • Alltså han har ju en fin grundtalang. Sedan är det omöjligt att veta om det kommer kunna lyfta till en betydligt högre nivå än Schweiz. Visst har han presterat i både Europa League och Champions League, men det har skett i enstaka matcher. I Liverpool är kraven helt annorlunda jämfört med Basel.

 2. Det skulle vara skönt att få in några spelare tidigt i fönstret som förra året.

 3. Eftersom Diego Costa var på vår radar under sommarfönstret så borde vi absolut gå all-in på honom. En given startspelare som gör skillnad.
  Sen är vårt fönstet färdiggjort.
  Möjligtvis en yttermittfältare till.
  Defensiv im har vi ju SG som backup.

 4. Hur kan man se när ett twitterkonto skapades?

  • Om det inte är 5000 tweets eller dylikt som skrivits så går man bara tillbaka och kollar när den första tweeten skrevs. 🙂

Kommentarer är stängda.