[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ravel Morrison har varit hypad under ett antal år. Han skulle bli den nästa stora spelaren från Manchester Uniteds ungdomsverksamhet – en titel som numera innehas av Adnan Januzaj. Beträffande Morrison ser denne ut att kunna bli en storspelare, men det blir inte i United, som bekant flyttade till West Ham i januari 2012. Tiden i West Ham har inte varit genomgående bra – då han exempelvis var utlånad till Birmingham under delar av fjolårssäsongen – men den här säsongen har han blixtrat till rejält i flertalet matcher.

Hittills har Morrison gjort 3 mål och 2 assist på 15 matcher. Den absoluta toppen var naturligtvis solomålet mot Tottenham och det är precis de höga höjderna som han stundtals når som gör att vissa engelska journalister betraktar honom som en outsider till VM-truppen. Det råder inga tvivel om att Morrison är en duktig spelare som har både mognat och utvecklats mycket det senaste året, men det är just jämnheten som han måste förbättra. Sam Allardyce verkar något oväntat ha fått fason på den numera 20-årige Morrison, men frågan är om Allardyces ständiga förespråkande av långbollar på en targetplayer kommer att gynna den offensiva mittfältarens utveckling när han ska ta steget till att leverera bra prestationer vecka efter vecka.

Morrison

Morrison är troligtvis en spelare som väldigt många PL-klubbar håller koll på. Både vad som händer på och utanför planen. Hans disciplinära problem är väldokumenterade sedan tiden i Manchester United och avskräcker säkerligen många. Samtidigt tycker jag inte att man kan bortse ifrån att han bara var en tonåring som granskades in i minsta detalj, eftersom han tillhörde en av världens största klubbar vid tidpunkten. Han gjorde uppenbarligen en del misstag, men han var ung. Det ska bli väldigt intressant att se vad som händer framöver.

The Telegraph rapporterade nyligen att Fulham kommer att försöka göra ett seriöst försök att signa Morrison i januari. Det är naturligtvis ett ambitiöst drag av Fulham, då West Ham inte bör vara särskilt angelägna om att sälja till en bottenkonkurrent. Att West Ham möjligtvis kan sälja är inget märkligt i sig, då de förmodligen gärna vill få in pengar för att kunna finansiera rutinerade spelarköp som kan hålla klubben kvar i Premier League. Det har alltid varit Allardyces melodi att ta in ’gamlingar’.

Enligt The Telegraph har Morrison 18 månader kvar på sitt kontrakt med West Ham och dessutom en utköpsklausul på £18 miljoner – men detta är naturligtvis betydligt mer än vad Fulham tänker sig betala. Som om det inte vore nog innehåller Morrisons kontrakt några smaskiga finstilta rader som innebär att West Ham måste fyrdubbla hans veckolön till £60 000 om de tackar nej till bud på £10 miljoner eller mer. Fulhams intresse är i sig inget märkligt, då deras nya manager Rene Meulensteen jobbade med Morrison i Manchester United. Även Newcastle och flera andra klubbar ryktas vara intresserade.

För Uniteds del börjar det bli en jobbig trend att bra talanger lämnar klubben och slår igenom någon annanstans. Gerard Piqué, Giuseppe Rossi och Paul Pogba har som bekant också utvecklats till fantastiska spelare sedan de lämnade United. Nu har Morrison i och för sig inte utvecklats till en spelare på deras nivå än, men han har fortfarande mycket utveckling i sig.

* * *

Det är inte bara Morrison som har fått sitt stor genombrott den första halvan av säsongen 13/14. Här är några andra unga engelsmän som också har varit mycket bra:

Luke Shaw, 18 år, Southampton
Har fortsatt sin utveckling på ett väldigt bra sätt. Är uttalad Chelsea-fan och kommer säkert att hamna där, men det är ingen vild gissning att samtliga stora PL-klubbar är intresserade av hans tjänster. Det är väldigt svårt att hitta en bra vänsterback och detta är en spelare med väldigt uppenbar potential.

Ross Barkley, 20, Everton
En bra Everton-spelare som faktiskt inte är inlånad. Skicklig och dynamisk spelare som har ett ruggigt driv i allt han gör. Spelar väldigt entusiastiskt – lite på samma sätt som en ung Steven Gerrard.

Raheem Sterling, 19 år, Liverpool
Fick förvisso sitt genombrott, A-landslagsdebut och våldsam hype ifjol, men har kommit tillbaka starkt efter en tveksam inledning på den här säsongen. Den som tror att Sterling ’bara är snabb’ tror fel. Han är en ytterst intelligent spelare som tajmar sina löpningar på ett smart sätt och bollkontrollen är bra.

2 kommentarer
  1. Jag har varit tveksam till sterling förut men han har verkligen motbevisat mig. Han kan bli hur bra som helst, en riktig diamant för oss.

Kommentarer är stängda.