Det räckte tyvärr inte att det fanns hela fem(!) Liverpoolspelare i startelvan för Englands del. Steven Gerrard och co förlorade ändå med 2-1 mot Italien efter två fina mål av Juventus-mittfältaren Claudio Marchisio och ”Why always me” Balotelli.  Eller om vi ska ta på oss England-glasögonen; mindre imponerande försvarsjobb av Leighton Baines.

Det skall dock sägas att insatsen från det engelska laget var mycket imponerande, och hade några (framförallt Wäyne) ställt in siktet lite bättre så hade lejonen faktiskt kunnat få med sig minst en poäng från den här matchen.

En mycket underhållande match som i mina ögon var VM’s bästa såhär långt. Jag kan inte minnas när jag såg ett såhär offensivt och tekniskt skickligt England senast. VM 1998 i Frankrike med Michael Owen som vindsnabb forward? Kan ni hjälpa mig på traven? Vi kan hur som helst konstatera att man har mycket att ta med sig till nästa match, trots noll poäng i kolumnen.

Sterling

Spelarkritik

Raheem Sterling – 8

Kommentar: England’s och kanske hela matchens bästa spelare. Fantastisk fart och ett mycket stort hot mot den italienska backlinjen matchen igenom. Många förståsigpåare i TV4 satt med hakan i backen när Sterling sprang åttor runt italienarna, men vi Liverpoolsupportrar är ju numera vana vid att se Raheem dominera sina motståndare. Hodgson lär inte ångra valet mellan Lallana vs Sterling om man säger så.

http://vimeo.com/98246489

Steven Gerrard – 6

Kommentar: Väldigt anonym i sin numera naturliga roll som ankare och quarterback på mittfältet. Levererade naturligtvis som vanligt en hel del mackor och fina hörnor till sina lagkamrater, men inga som höjer betyget för kaptenen i det stora hela. Kan mycket mer.

Glen Johnson – 6

Kommentar: Hängde med bra i offensiven och tryckte iväg vänsterbössan både en, två och tre gånger. Dock så träffade de precis som i Liverpooltröjan aldrig mål, men ett fall framåt för Glen som även skötte sina defensiva uppgifter på ett godkänt sätt.

Jordan Henderson (utbytt 73) – 7

Kommentar: Hade massvis och åter massvis med energi trots den extrema värmen – vilket faktiskt är häpnadsväckande. Passade även på att skälla ut Wäyne mitt under matchen då  den hete ’Hendo’ tyckte att han fick alldeles för slappt stöd i defensiven av United-anfallaren. Henderson tröttnade såklart i slutet, men det märktes att England tappade några procent när han fick kliva av och det är viktigt att understryka.

Daniel Sturridge (utbytt 80) – 7

Kommentar: Gjorde ett mycket fint mål på kontring och var den tillsammans med Sterling som verkligen hotade det italienska försvaret på allvar. Danny mattades av i slutet av matchen och blev utbytt på grund av kramp. Det var synd för England’s del då vi vet hur bra det är att ha Sturridge i slutet av matchen då man jagar kvittering, fråga bara Everton.

* * *

Vad fanns i övrigt att säga om matchen? Jo, gamle Arsenal-fystränaren Gary Lewin lyckades efter Sturridge kvitteringsmål att skada sig rätt ordentligt och fick bäras ut på bår efter att ha firat kvitteringsmålet lite för hårt. De första rapporterna sa ett brutet ben, men senare kom lindrigare uppgifter om att det rörde sig om en ”dislocated ankle”. Klart är dock att Lewin under dagen kommer flygas hem till London för att få ytterligare sjukvård för sin vrist….snöpligt värre.

* * *

Med på listan finns givetvis även Wäyne’s hörna, som antagligen är den sämsta hörna som någonsin tagits i ett VM.

* * *

Twittrat om matchen:

https://twitter.com/WCbrasil2014_/status/477871198114938880

https://twitter.com/mixedknuts/status/477960835818864640

11 kommentarer
 1. Man kunde inte göra något annat än att le när Sterling fick framförallt Pirlo, men även resten av Italien se ren ut sagt löjliga ut vid flera tillfällen.

 2. Det bådar gott inför Champions League om inte annat 🙂

 3. Frankrikes nummer 8 valbuena, kan inte han va något? Som kommentatorerna beskriver så skulle jag vilja ha in honom, även de jag sett hittills på matchen (15 min) . Ingen aning om hur hans situation i laget oså ser ut mer än att han är 29 år, nån som har koll på honom? Inte hört eller sett något om honom innan faktiskt. ..

  • Han är Bosman nu om jag inte är helt ute och cyklar.

  • Nej, det är han inte, men han förväntas lämna i sommar.

  • Hmm, ok. Måste väl a förläng någon gång under 2013 i så fall för jag har för mig jag läste i januari 2013 eller förra sommaren att han hade ett år eller snart ett år kvar på kontraktet.

  • Valbuena är ingen doldis direkt. Han har spelat många säsonger i Marseille och varit väldigt framträdande där, även i CL. Han är givetvis en duktig spelare, men Liverpool är nog ute efter yngre spelare. Precis som många andra Marseillespelare förväntas han lämna i sommar när de ska göra en totalrenovering. Du kan läsa lite mer om saken i det här inlägget från mars: http://totaalliverpool.com/2014/03/20/nyckelspelare-vill-lamna-marseille/

 4. Tycker Johnson såg ut som den gamla Johnson.
  Snabb, skottvillig, inläggen såg bättre ut än på länge och försvarsspelet var stabilt.
  Hoppas han får en kick av VM och kommer tillbaka till den formen han var förr i!

  • Ja, inläggen var väl helt okej i en timme i alla fall…

 5. Skönt att ni håller med mig om Baines. Tyckte han var helt under isen. Riktigt dålig defensivt och ovanligt anonym offensivt. Frisparken var väl det enda som var bra. I övrigt en kul match med ett piggt England. Hoppas de går vidare. Kan bli kul att se deras framfart och inte minst Sterlings.

 6. Undrar vad Sterlings marknadsvärde är uppe i nu? Fantastisk utveckling på den pojken.

Kommentarer är stängda.