. . .

Enligt den ryska tidningen Izvestia överväger ledare i Zenit att försöka värva tillbaka Martin Skrtel, som ju spelade i klubben innan han flyttade till Liverpool i 2008 års januarifönster.

Izvestia skriver att Zenit gillar det faktum att Skrtel inte skulle ha några problem med att anpassa sig, eftersom han har varit där tidigare. Zenit uppges även ha koll på Skrtels nuvarande situation i Liverpool – alltså att han har varit petad från startelvan på sistone.

Notera att det ryska transferfönstret stänger i slutet av februari och att Zenits söker defensiva förstärkningar innan deras fönster stänger. Det skulle alltså innebära att Liverpool skulle bli tvungna att vänta tills i sommar innan man ersätter Skrtel, om man skulle få för sig att sälja honom nu.

För några år sedan sålde Liverpool anfallaren Andriy Voronin till Dynamo Moskva en dryg vecka efter att Storbritanniens transferfönster hade stängt. Skrtel har dock en betydligt mer framträdande roll än vad ukrainaren hade, trots den senaste tidens petningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Lite riskabelt med 1/3 av säsongen kvar. Men 13 matcher kanske Carra och Coates reder ut det? Men om vi säljer så ger vi väl nästan officiellt upp fjärde platsen, som redan känns väldigt avlägsen. Spurs är 9 poäng före oss. Vi ska inte bara ta in de poängen, men vi ska se till att inte Arsenal eller Everton gör det också.

  Tror vi kommer härva i ingemanslandet vi ligger i nu resten av säsongen oavsett.

  Priset lär ju sjunka till sommaren om vi planerar att sälja honom då. Frågan är hur mycket vi kan få nu? £15-20M? Sälj säger jag då.

 2. Zenit har ju cash så det är bara att försöka pressa upp priset så mycket det bara går!
  Om nu Rodgers vill sälja dvs.
  Frågan är vad för typ av mittback Rodgers vill ha istället? Ogbohonna (snubben i Torino)? Eller någon annan?

 3. Säljer man Skrtel för så högt pris som möjligt, tar in Diakite som bosman i sommar, och sedan har vi pengarna från Skrtel att spendera på vad vi vill.

  Nackdelen är att vi har en mindre mittback resten av säsongen. Fast man kan ju vänta till slutet av februari och se hur det har gått, om man har vunnit och fortfarande har fjärde platsen inom räckhåll tycker jag man behåller Skrtel. Om vi ser ut att hamna i ingenmansland kan man lika gärna sälja och ta in Diakite + pengar från Skrtel försäljning.

 4. Det känns för riskabelt att sälja Skrtel när vi inte kan ersätta honom, det hade vart en annan sak om Kelly hade vart hel eller Wilson hade vart kvar och kunde tagit den platsen men nu finns bara Agger, Coates, Carra och juniorer typ. Och Coates är ju betydligt sämre än Skrtel och troligtvis kommer han också lämna vid ett bättre tillfälle.

  Sen är det inte givet för mig att vi ska sälja Skrtel heller, vi ska ha minst £15m för att ens fundera på saken.

  Diakité har jag tyvärr sett lite av men är det verkligen en spelare som höjer laget? Det känns mer som en breddvärvning och det är jag emot, ska vi värva så ska det vara spets.

 5. Men säljs skrtl nu så är väl lånefönstret öppet några dagar till eller har jag fel Pelle ?

 6. Får man 15/20 som KOMMER användas till spelar köp = SÄLJ.

  Men om det för göda jänkarnas plånböcker = NEJ !

 7. Sälj. Januari(februari) fönstret är väl bra om man vill ha överpris 😉

  Skrtl må kämpa, men har tok för dåligt spelsinne och passningsspel.

  Carragher i första hand, hur är det med Wisdom? Är inte han mittback i grunden? I så fall spela in honom därkanske.. Till somaren åtminstone.

  När det gäller 4:e platsen, är det långt ifrån kört. Bara tre topplag kvar att möta, alla på hemmaplan (bla Tottenham om ett par omgångar).
  Men det ska ju presteras också, till skillnad från t.ex ifjol då vi vek ner oss totalt på slutet trots hyfsat spelschema.

  Dock tror jag Sturridge kan vara skillnaden! YNWA!

 8. Sälj absolut inte!
  Skrtl och Agger är det vi ska bygga laget på!
  Visserligen har båda haft en jobbig säsong stundtals men de har tidigare bildat ett av ligans absolut bästa mittförsvar.
  Att sälja redan nu tror jag är fel, ge Skrtl chansen att komma tillbaka. Kolla bara på Lucas hur bra han blev trots att de flesta var emot honom. Eller Downing som alla ville bli av med, nu är han startspelare och presterar bra. Många ville bli av med Hendo också men han är ju riktigt bra nu.
  Låt inte några mindre bra insatser göra att vi slänger bort en av ligans bästa mittbackar!!