. . .

Enligt den ryska tidningen Izvestia överväger ledare i Zenit att försöka värva tillbaka Martin Skrtel, som ju spelade i klubben innan han flyttade till Liverpool i 2008 års januarifönster.

Izvestia skriver att Zenit gillar det faktum att Skrtel inte skulle ha några problem med att anpassa sig, eftersom han har varit där tidigare. Zenit uppges även ha koll på Skrtels nuvarande situation i Liverpool – alltså att han har varit petad från startelvan på sistone.

Notera att det ryska transferfönstret stänger i slutet av februari och att Zenits söker defensiva förstärkningar innan deras fönster stänger. Det skulle alltså innebära att Liverpool skulle bli tvungna att vänta tills i sommar innan man ersätter Skrtel, om man skulle få för sig att sälja honom nu.

För några år sedan sålde Liverpool anfallaren Andriy Voronin till Dynamo Moskva en dryg vecka efter att Storbritanniens transferfönster hade stängt. Skrtel har dock en betydligt mer framträdande roll än vad ukrainaren hade, trots den senaste tidens petningar.