Senaste nytt

Man City – Liverpool 2-2

. . .

Laget:

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique(75), Agger, Carragher, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing, Suarez, Sturridge(90).

Bänken: Jones, Wisdom, Skrtel(75), Allen(90), Shelvey, Sterling, Borini.

* * *

Matchfakta:

Manchester City – Liverpool 2-2 (1-1, 1-1)
1-0: Edin Dzeko 23′
1-1: Daniel Sturridge 29′
1-2: Steven Gerrard 73′
2-2: Sergio Agüero 78′

Totalt antal skott (även blockade skott): 11 – 22
Skott på mål: 3 – 4
Bollinnehav: 45,7% – 54,3%
Vunna luftdueller: 59,4% – 40,6%
Offsides: 0 – 2
Hörnor: 9 – 10
Totalt antal passningar: 419 – 511
Passningssäkerhet: 77,8% – 82,6%
Totalt antal inlägg: 21 – 20
Rensningar: 29 – 18
Gula kort: 2 – 4
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Gjorde en gedigen insats tills den 78:e minuten när han inte lyckades hålla sig tillräckligt cool och blev överlistad av Agüero. Det är tyvärr omöjligt att bortse från ett så kostsamt individuellt misstag när helheten bedöms. Det var visserligen inte enbart Reinas fel, men den situationen – där han gjorde ”mest fel” av de inblandade – kostade Liverpool segern.

Johnson – Fyllde på offensivt och spelade sig ur situationer på ett bra sätt. Borde dock ha agerat bättre i samband vid 1-1-målet.

Carragher – En jätte i backlinjen. Stark i luftrummet och längs marken. Hanterade både Dzeko och Agüero på ett bra sätt. Det känns som att Carra har återtagit en ordinarie plats i backlinjen.

Agger – Spelade med stort självförtroende. Tappade bort Dzeko helt vid 1-1-målet och tappade koncentrationen några gånger till under matchen.

Enrique (utbytt 75:e min) – Gedigen insats så länge han orkade, men visst borde spanjoren förbättra precisionen i sina inlägg.

Henderson – Mycket bra i spelet utan boll; många smarta löpningar och starkt presspel. Passningsspelet har blivit bättre, men jag tycker fortfarande att han blir en bromskloss i för många spelvändningar. Beslutsfattandet i spelvändningarna måste bli både snabbare och bättre.

Lucas – På väg tillbaka till toppformen. Fick även en betydligt bekvämare resa i denna match än mot Arsenal, då han hade stora problem i spelet mot Wilshere.

Gerrard – Tillförde som vanligt ett väldigt bra passningsspel, inte minst i pressade situationer. Magnifikt mål som man verkligen unnade att få bli matchavgörande. Visade att han fortfarande är en av ligans absolut bästa mittfältare.

Downing – Spelar med ett helt annat självförtroende och energi än förra säsongen. Hans spel utan bollen har också förbättrats avsevärt. Det som jag skulle önska är att han överger ”4-4-2-tänket” lite mer. Det märks att han är skolad som yttermittfältare i 4-4-2 när han i stort sett alltid letar efter inläggslägen istället för instick. Framförallt Suarez erbjöd ofta alternativ för instick i straffområdet, men Downing verkar sällan ens leta efter insticken.

Suarez – Intog en intressant position bakom den centrala anfallaren (Sturridge). Tillförde som vanligt oerhört mycket energi, kämpaglöd och kreativitet. Jag tycker att det är viktigt att betona hur viktigt och bra hans presspel är. Det som saknades i denna match var precision i skyttet.

Sturridge (utbytt 90:e min) – Väldigt stark insats av Sturridge, som förmodligen var planens bästa spelare. Var väldigt allround och tillförde mycket både med och utan boll. Inte minst djupledslöpningar, som gör att Liverpool får ett betydligt vassare anfallsspel. Sturridges mål betraktar jag som en individuell prestation av honom. Ansatsen var obefintlig men skottet var stenhårt.

Skrtel (inbytt 75:e min) – Kom in ganska sent, men var inblandad i 2-2-målet, där han kunde ha agerat bättre. Får nog fortsätta börja matcherna på bänken.

Allen (inbytt 90:e min) – Spelade för kort tid för att kunna bedömas.

* * *

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentar

 1. Markus

  OS. Skojar du? Aguero är ju påväg ut mot hörnet typ och skrtel är där. Därifrån gör han inget mål om det finns en målvakt i målet. Carra är vid straffpunkten och Johnson är steget bakom med bra koll på dzeko. Och ut kommer reina som en dåre och lämnar målet helt öppet. Ingen annan kan klandras för det målet! Det är bara hans fel. Det är en bra prestation av aguero som lyckas sätta den men om reina hade stått kvar i mål hade det aldrig blivit mål. Punkt slut.

 2. OS

  Markus du tycker inte att backarnas extremt slappa försvarsspel föranleder situationen? Jag håller också Reina ytterst skyldig men tycker att man gör det väldigt enkelt för sig att klandra enbart honom, det finns trots allt skäl till att han går ut dit även om det nu visade sig vara ett felbeslut. Den nivån backlinjen håller just nu är långt ifrån den där man pratade om priser på 200-300 miljoner styck för Agger och Skrtel, just nu tycker jag inte någon av de presterar bättre än att motivera ett pris högre än 120 mille..

 3. Carra23

  Joakim : Har alltid gillat Lucas.
  Men om man missa att downing var usel igår är det illa.

  Han var dålig IGÅR , matchen innan var han väldigt bra !

  YNWA

 4. Markus

  Jag hör vad du säger men håller inte med. Man kan hävda att det är lagets fel att aguero får chansen att göra mål eller rent av agueros klass som ger målet men reina ska inte vara där ute och fladdra och jag håller därför honom ansvarig för 2-2 målet. Naturligtvis har en spelares prestation sin grund i lagets prestation och vice versa men när enstaka individuella misstag får sånna fatala konsekvenser måste man prata om individuellt ansvar gentemot gruppen och inte ett kollektivt ansvar. Laget spelade bra. Reina var inte dålig, bortsett från 2-2 målet. Det är hans jobb att prestera och gör han sådana misstag måste man vara ärlig och få kritisera honom utan att prata om att laget inte lyckades vinna på grund av den kollektiva prestationen. Det var inget fel på den kollektiva prestationen utan problemet var Reinas misstag som kostade oss segern igår.

 5. Markus

  Individuella misstag räknas inte nödvändigtvis in i laginsatsen tycker jag. Klart att sammantagna insatsen av laget innefattar alla spelares insatser men enstaka misstag av enstaka spelare kan man ju knappast klandra laget för. Känns bara extremt surt att två blunders av reina och skrtel kostat oss 4 poäng mot city. Att tappa ledningar är självklart frustrerande och jag är den första att hålla med dig om det. Men faktum är att LFC spelar så mycket bättre nu än förut så segrarna kommer att komma. Jag är fortfarande optimistisk. Precis som Mancini sa avgörs inte ligan i februari och det är fortfarande många poäng kvar att spela om. Säger inte att det kommer bli CL men hoppet finns. Man kan ju se det som att vi tappade 4 poäng på de två senaste matcherna för att vi tappat ledningar, men bortamatcher mot Arsenal och City är inga matcher jag räknar med poäng. City matchen svider såklart extra eftersom vi var så mycket bättre och det var ett skitmisstag som kostade oss segern. Två poäng i dessa matcher är ändå okej och nu gäller det att jobba vidare och föra in lite vinnarmentalitet i gruppen.

  1. pelle2x

   Markus: Lagets prestation är ändå helheten av alla spelarnas prestationer. Det hör ju även till lagets styrka som helhet om man har spelare som gör individuella prestationer. När Suarez vinner matcher åt Liverpool tack vare skickliga individuella prestationer måste man ju baka in hans skicklighet i lagets totala skicklighet. Det är samma sak som individuella misstag, men omvänt.

   Det är ju väldigt tydligt att Liverpools defensiva nyckelspelare gör fler grova individuella misstag än vad motsvarande spelare i t.ex Man United och Man City gör.

 6. RobinD

  Håller med, stör mig också på folk som säger Pool till Liverpool.

  Liverpool kallas Reds eller på sin höjd LFC om man inte orkar säga Liverpool.

 7. Joakim

  Markus: Arsenal-matchen var en konstig match. Arsenal hade mer boll i första men Liverpool var livsfarliga på kontringar. Min känsla var att vi borde lett med 3 eller 4 mål och då hade aldrig Gunners kommit tillbaka. Sedan släppte vi in dem i andra och efter deras press så var jag inte så besviken över poängen, mer besviken på att vi aldrig klarar stänga en match, oavsett hur matchbilden ser ut.

  Mot City är det lite som Didi Hamann och Pelle säger här, de individuella misstagen tillhör spelet och är väl det som gör att topplagen ofta går vinnande ur jämna matcher.

  Vi spelar bra, men får inte med oss poängen vi borde haft. Det börjar bli tröttsamt. Ett bra lag hittar ett sätt att vinna, ett sämre lag hittar ett sätt att tappa matchen.

 8. Markus

  Joakim. Tycker verkligen inte vi förtjänade 3p mot Arsenal. Alltid surt att tappa en 2-0 ledning men Arsenal var helt klart det bättre laget i onsdags. I dag däremot gjorde vi en av dom bästa matcherna den här säsongen och vore det inte för Reinas idiotiska utrusing skulle vi haft tre poäng. Känns surt att vi på grund av två individuella misstag har tappat fyra poäng mot city den här säsongen. Hur som hellst har vi fått med oss 2p mot Arsenal och City borta. Vi kanske var värd mer men det är okey och det ser väldigt bra ut med Suarez och Sturridge där framme. Kommer bli en bra spännande vår och drömmen om topp4 lever vidare.

  1. pelle2x

   Markus: Samtidigt måste ju även dessa individuella misstag räknas in i lagets sammantagna insatser. Det är väldigt, väldigt svårt att vinna jämna matcher om man ger bort mål på det sättet.

 9. Joakim

  pelle: Kommentaren var riktad till Carra23. Du klagar ju inte alls på Downing i din bedömning. Sorry om det missuppfattades, jag följde bara diskussionen här.

  Är trött på att vissa fans håller kvar stenhårt vid sin bedömning och klarar inte se när en spelare förbättrar sig och spelar bra. Samma sak med Sterling och Allen, hyllades enormt i början men de gick ner sig relativt fort men levde vidare på berömmet från början av säsongen.

  Skönt att Rodgers kan vara aktiv och gå in och bänka Skrtel och sätta in Carra som verkar spelar inspirerande just nu.

  1. pelle2x

   Joakim: Aha, då förstår jag. Blev lite förvånad, hehe. Vanligtvis brukar jag få kritik från ”båda hållen” vad jag än skriver om Downing.

   Och ja, det känns lite barnsligt att vägra se spelares prestationer pga prestige, men samtidigt är ju bedömningar grundade på subjektiva observationer.

 10. Joakim

  Haha klaga på Downing och vill ha in Sterling, som har varit usel i flera månader. Slår vad om att du är en av dem som fortfarande inte har ändrat din uppfattning om Lucas heller.

  Downing känns som en av de piggare framåt nu för tiden och spelar med ett helt annat flyt och självförtroende.

  För övrigt håller jag med Didi Hamann som säger:
  Stop telling me we deserved 3 points.The mentality is not top 4 material.LFC should have won last two matches but they didn’t.

  Vi tycker alla att vi borde vunnit över både Arsenal och City, men vi kommer bara hem med 1 poäng i respektive match. Smärtsamt att jämföra med United men de har en helt annan vinnarmentalitet och vinner när de inte borde och lyckas hålla undan fast de är pressade. Deras 2 senaste matcher mot Fulham och Saints är 2 väldigt bra exempel. Folk säger att United inte är så bra / spelar så bra, ändå leder de ligan komfortabelt med 9 poäng nu.

  I’m very happy how the team is playing but if you play very well and don’t win its not a good sign.Best teams win even playing badly.

  Collectively the team made too many mistakes this season…9 points behind Spurs …should be 5 at the most.Wont get any easier next season.

  Gerrard is not getting any younger…LFC got to get back in CL before he finishes…i keep my fingers crossed #LFC

  A good team finds a way to win …an average team finds a way not to win #YNWA

  Kloka ord från Kaiser.

  1. pelle2x

   Joakim: Vart skrev jag att jag ville ha in Sterling i den här matchen?

   Förstår egentligen inte varför du tycker att jag klagar på Downing så himla mycket i denna spelarkommentar.

   Håller för övrigt också med Hamann.

 11. Jablonic

  Fantastisk insats av Pool. Men det verkar inte vara meningen för oss mot topplagen denna säsong, trots att vi alltid gör gedigna prestationer. Helt fantastiskt att den gamle Gerrard är tillbaka på fullt allvar. Långdistansmål mot Norwich och nu igen. Innan det känns det som det var år sedan vi såg prov på de gamla patenterarna. Riktigt sorgligt att målet inte får bli matchavgörande.

  Carra är suverän där bak och lär hålla Skrtel på bänken framöver. Skulle kunna tänka mig att släppa Martin i sommar. Han känns lite för övertänd i matcherna, och gör lite enkla misstag här och där. Känns inte tillräckligt bra för att bygga ett framtida CL-lag med. Kanske ska sälja medan hans marknadsvärde fortfarande är relativt högt?

 12. Carra23

  Nja skulle ta sterling före han alla dagar.
  Han har varit duglig senaste matcherna.
  Men idag var downing ur usel..

 13. Fantasi

  Hur kan du klaga på Downing? Han vart ju inte dålig nånstans och är det bästa alternativet på sin position just nu. Känns jävligt arrogant att klaga på Downing när inte gör något fel..

 14. Carra23

  Positiva : Vi rullar upp man city på läktaren idag ,
  Och sturridge gör mål & Gerrard stänker in ett kanonskott 🙂
  Överlag var alla jäkligt bra !

  Negativa : Reina’s blunder aj aj vad ska du ut dit & göra !!?
  Downing … Är han ett skämt ? Han dribbla av en person idag … SIG SJÄLV.

  Förutom det så spela resterande boys grymt !!
  Ynwa

 15. Kefas

  Helt underbar match utav laget och Brendan, det är pågång på riktigt nu!
  Men vi SKA ha tre poäng idag… Reina… Suck. Orkar inte med han längre nu, till sommaren måste det bli målvaktsbyte. Skicka hem han till Spanien så att han kan få en nytändning… Vissa säger att han är en klubbikon och därför ska han behållas men jag kan verkligen inte hålla med. Om t.ex. Carragher gör så att Liverpool förlorar poäng i flera matcher så bänkas eller petas han och någon annan får ta chansen men det går inte att göra med en målvakt, Jones är tyvärr inte bra nog att ersätta Reina. Målvakt och mittback är prio 1 i sommar!

 16. Joakim

  Tyvärr kostade oss Reina oss i dag igen — när man satt och hoppades på 3 poäng efter Gerrards™.

  Vill ha in Begovic i sommar men tyvärr verkar han väl vara på väg till United.

  8 – Since the start of last season Reina has made eight errors leading directly to a goal in the Premier League. Misjudge.

 17. Kingpin

  Jag har tidigare skyddat Reina när folk har sagt att det är dags för en ny målvakt men nu börjar jag väga över åt andra hållet.
  Tabbarna har varit många, felbesluten ännu fler.
  Och nu springer han ut på en boll i utkanten av straffområdet när vi har fyra spelare hemåt och endast två motståndare. Dessutom är Agüero på väg ut mot långsidan och inte in mot mål, alltså är det egentligen ingen målchans.
  Pinsamt dåligt!!

 18. JesperEss

  Phil, Otillgänglig idag, antagligen på grund av att han måste flytta sina saker ifrån Italien. Men han är ändå inte 100% fysiskt sett. Så hade inte kunnat spela mer än 20 min idag.

Laddar...