. . .

Laget:

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique(75), Agger, Carragher, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing, Suarez, Sturridge(90).

Bänken: Jones, Wisdom, Skrtel(75), Allen(90), Shelvey, Sterling, Borini.

* * *

Matchfakta:

Manchester City – Liverpool 2-2 (1-1, 1-1)
1-0: Edin Dzeko 23′
1-1: Daniel Sturridge 29′
1-2: Steven Gerrard 73′
2-2: Sergio Agüero 78′

Totalt antal skott (även blockade skott): 11 – 22
Skott på mål: 3 – 4
Bollinnehav: 45,7% – 54,3%
Vunna luftdueller: 59,4% – 40,6%
Offsides: 0 – 2
Hörnor: 9 – 10
Totalt antal passningar: 419 – 511
Passningssäkerhet: 77,8% – 82,6%
Totalt antal inlägg: 21 – 20
Rensningar: 29 – 18
Gula kort: 2 – 4
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Gjorde en gedigen insats tills den 78:e minuten när han inte lyckades hålla sig tillräckligt cool och blev överlistad av Agüero. Det är tyvärr omöjligt att bortse från ett så kostsamt individuellt misstag när helheten bedöms. Det var visserligen inte enbart Reinas fel, men den situationen – där han gjorde ”mest fel” av de inblandade – kostade Liverpool segern.

Johnson – Fyllde på offensivt och spelade sig ur situationer på ett bra sätt. Borde dock ha agerat bättre i samband vid 1-1-målet.

Carragher – En jätte i backlinjen. Stark i luftrummet och längs marken. Hanterade både Dzeko och Agüero på ett bra sätt. Det känns som att Carra har återtagit en ordinarie plats i backlinjen.

Agger – Spelade med stort självförtroende. Tappade bort Dzeko helt vid 1-1-målet och tappade koncentrationen några gånger till under matchen.

Enrique (utbytt 75:e min) – Gedigen insats så länge han orkade, men visst borde spanjoren förbättra precisionen i sina inlägg.

Henderson – Mycket bra i spelet utan boll; många smarta löpningar och starkt presspel. Passningsspelet har blivit bättre, men jag tycker fortfarande att han blir en bromskloss i för många spelvändningar. Beslutsfattandet i spelvändningarna måste bli både snabbare och bättre.

Lucas – På väg tillbaka till toppformen. Fick även en betydligt bekvämare resa i denna match än mot Arsenal, då han hade stora problem i spelet mot Wilshere.

Gerrard – Tillförde som vanligt ett väldigt bra passningsspel, inte minst i pressade situationer. Magnifikt mål som man verkligen unnade att få bli matchavgörande. Visade att han fortfarande är en av ligans absolut bästa mittfältare.

Downing – Spelar med ett helt annat självförtroende och energi än förra säsongen. Hans spel utan bollen har också förbättrats avsevärt. Det som jag skulle önska är att han överger ”4-4-2-tänket” lite mer. Det märks att han är skolad som yttermittfältare i 4-4-2 när han i stort sett alltid letar efter inläggslägen istället för instick. Framförallt Suarez erbjöd ofta alternativ för instick i straffområdet, men Downing verkar sällan ens leta efter insticken.

Suarez – Intog en intressant position bakom den centrala anfallaren (Sturridge). Tillförde som vanligt oerhört mycket energi, kämpaglöd och kreativitet. Jag tycker att det är viktigt att betona hur viktigt och bra hans presspel är. Det som saknades i denna match var precision i skyttet.

Sturridge (utbytt 90:e min) – Väldigt stark insats av Sturridge, som förmodligen var planens bästa spelare. Var väldigt allround och tillförde mycket både med och utan boll. Inte minst djupledslöpningar, som gör att Liverpool får ett betydligt vassare anfallsspel. Sturridges mål betraktar jag som en individuell prestation av honom. Ansatsen var obefintlig men skottet var stenhårt.

Skrtel (inbytt 75:e min) – Kom in ganska sent, men var inblandad i 2-2-målet, där han kunde ha agerat bättre. Får nog fortsätta börja matcherna på bänken.

Allen (inbytt 90:e min) – Spelade för kort tid för att kunna bedömas.

* * *

http://twitter.com/royhendo/status/298127633546371072