Den här sommarens överlägset mest förutsägbara Liverpoolvärvning måste vara Gareth Barry. Jag är övertygad om att klubben kommer att värva honom.

Vad man ska tycka om det vet jag inte riktigt. Det beror på. Det beror på om Xabi Alonso måste offras för att en värvning av Barry ska vara möjlig.

Om så är fallet skulle jag påstå att ”the end doesn’t justify the means”, så att säga.

Idag skriver Daily Express att Benitez kommer att acceptera ett stort bud från Real Madrid på Alonso. Andra tidningar hävdar att Madrid är beredda att betala så pass mycket som £23 miljoner för Alonso – en summa pengar som onekligen skulle vara till stor hjälp för Benitez egna transfers.

En förutsättning för att Madrid ska bjuda på Alonso verkar dock vara att Florentino Perez blir vald till ny president. Perez är storfavorit att ta hem presidentvalet och är i övrigt mest känd som mannen bakom alla de ”Los Galacticos” som klubben värvade under hans ledning.

Liverpool förnekar att de är överens med Perez om en övergång för Alonso, men man kan inget göra i skrivande stund, med tanke på att Perez inte ens är klar som president i dagsläget. Sen att Liverpool fortsätter att insistera att Alonso inte är till salu överhuvudtaget tror jag att man bör ta med en nypa salt, om man säger så.

So what about Barry?

Jo, enligt Daily Express har Liverpool redan styrt upp en deal med honom. Jag återkommer till Barry i ett senare inlägg.