Sitter och läser några artiklar på The Evening Gazettes hemsida. Det är en tidning från Teesside i nordöstra England, som hårdbevakar Middlesbrough.

De skriver att Adam Johnson tackar nej till att förlänga sitt kontrakt med Boro. Inte speciellt oväntat.

Johnson är en U21-landslagsman som ryktas till många klubbar, varav Liverpool är en. I januari ryktades han faktiskt till Real Madrid, men det lät onekligen något märkligt.

Hur som helst, jag har alltid gillat Johnson. Det är inte helt enkelt att hitta vänsteryttrar.

Nu har Johnson bara ett år kvar på kontraktet och om man ska ha honom är det läge att slå till nu.

null

På bilden: Adam Johnson i en av sina 12 U21-landskamper för England.

En annan av klubbens talanger – nämligen Matthew Bates – kanske också kommer att lämna klubben. Aston Villa och west Ham uppges vara intresserade av den mångsidiga spelaren.

Mittbacken David Wheater, ni vet han som är nästan två meter lång, kan också vara på väg bort.

Men Boro har, med all rätt, satt en hög prislapp på Wheater, som skulle kosta £8-9 miljoner att köpa loss. Birmingham är intresserade, men lär förmodligen inte vara beredda att betala vad som krävs för att signa mittbacken.

En häftig grej med Wheater är annars att han har sagt öppet att han är beredd att spela för Boro i the Championship… Inte varje dag man hör sådant från spelare nuförtiden. Klubbhjärta!

Dessvärre kommer vi inte att få se Wheater i U21-EM. Han missar turneringen på grund av en knäskada.

Sist men inte minst ska jag snacka lite om Stewart Downing – han som alltid omges av massa rykten. Aston Villa, Tottenham och Liverpool är de som han ryktas mest till.

Downing verkar dock sakna flyt. I den senaste matchen råkade han ut för en fotskada och vissa tidningar spekulerar i att han kommer att missa halva nästa säsong på grund av skadan. Enligt The Evening Gazette är det fortfande oklart hur länge Downing blir borta, eftersom foten är för svullen för att man ska kunna undersöka den ordentligt.

Klart är i varje fall att Boro kommer att tappa många spelare om de åker ner i the Championship. Tre av klubbens talanger (Johnson, Wheater samt Downing) har ryktats till Liverpool under det senaste halvåret och jag skulle inte bli förvånad om Benitez värvar någon av de i sommar.