Media fortsätter att spinna vidare med till synes ”lämpliga” rykten. Nu på kvällen/natten kan man läsa på Daily Mails hemsida att Liverpool har bjudit £15 miljoner för Portmouths Glen Johnson.

null

Ja, Johnson, den 24-årige högerbacken, som redan har hunnit misslyckats i Chelsea, men som har varit så pass bra i Portsmouth den här säsongen att han blev framröstad till ligans bästa högerback av spelarna och har spelat till sig en landslagströja i Fabio Capellos engelska landslag.

£15 miljoner låter otroligt mycket för Johnson, men enligt Daily Mail är Portsmouth fortfarande skyldiga Liverpool £7 miljoner av de totalt £12 miljoner som de köpte Peter Crouch för förra sommaren, vilket naturligtvis underlättar en eventuell övergång.

Portsmouth dras alltjämt med ekonomiska bekymmer, och kommer förmodligen att behöva ”casha in” ett antal spelare under sommaren.

Liverpool behöver förstärkning på högerbacken, och man behöver dessutom fler engelska spelare. Jag återkommer till det sistnämnda påståendet under morgondagen.