Talangen var på väg att lånas ut till Sunderland – men en viss storförsäljning satte käppar i hjulet.

Sunderland behöver all hjälp de kan få. Den tidigare PL-klubben ligger nämligen absolut sist i the Championship. En spelare som de hoppades skulle förstärka laget var Liverpools talang Ben Woodburn, och intresset var ömsesidigt från såväl spelaren som LFC, men omständigheterna förändrades omedelbart när Coutinho såldes till Barcelona.

Liverpool Echo rapporterar nämligen att Woodburn kommer att bli kvar i Liverpool, just på grund av försäljningen. Jürgen Klopp har bestämt sig för att Woodburn ska stanna som truppspelare, då ju laget fortfarande är kvar i tre turneringar. Detta är förstås olyckligt för Woodburn, som hade hoppats på en utlåning och då i synnerhet till Sunderland, som numera tränas av Chris Coleman. Samme Coleman som tidigare var Wales förbundskapten och gav Woodburn sin A-landslagsdebut för ”The Dragons”.

Det är oklart om Woodburn, som bara har spelat 45 minuters A-lagsfotboll under säsongen, verkligen kommer att ges någon speltid av Klopp – men tysken anser uppenbarligen att alternativet behövs. Klopp har tidigare prisat Woodburn som ”the perfect balance of talent and attitude”, och har höga tankar om honom.

Jag skulle ändå inte bli förvånad om Woodburn lånas ut innan transferfönstret stänger, trots dagens nyheter, men detta kan först ske när/om Liverpool rekryterar en offensiv spelare.