Flera stora PL-klubbar är mycket intresserade av Phil Jones – och Blackburn förbereder sig på ”oundvikliga” bud på backen. Kenny Dalglish är beredd att genomföra ett värvningsförsök av Jones så fort Jordan Henderson har skrivit på för Liverpool, då Dalglish renoverar spelartruppen genom att värva de främsta engelska talangerna. I dagsläget har varken Liverpool eller någon annan klubb budat på Jones, men intresset är ”very real”, vilket kommer att uppmärksamma fler intressenter. Manchester United, Chelsea och Arsenal var beredda att vänta tills nästa sommar med att värva Jones, men nu följer de Liverpools framfart med stort intresse. Redan förra sommaren tackade Blackburn nej till Arsenals bud på £8 miljoner och Chelsea visade intresse i januaris transferfönster. Blackburn är inte beredda att sälja Jones utan att ta strid för sin sak, och det kommer att krävas ett enormt bud för att klubben ska sälja. Jones är nöjd med tillvaron i Blackburn, men om klubben accepterar bud från en storklubb kommer talangen troligtvis inte att kunna motstå erbjudandet om ett flytta. Dalglish kollade på Jones flera gånger under slutet av förra säsongen, men kommer troligtvis inte att sätta in en stöt förrän Henderson har skrivit på för Liverpool – vilket han förväntas göra i början av nästa vecka. Liverpool förväntas framförallt få konkurrens av Arsenal, som förväntas reagera omedelbart om Liverpool lägger bud på Jones (The Lancashire Telegraph).

Blackburn är beredda att iscensätta en aktion för Phil Jones, som värderas till £15 miljoner. Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal och Tottenham är intresserade av mittbacken (The People).

Liverpool har intensifierat sitt intresse för Lyons Aly Cissokho. Egentligen var Jose Enrique den vänsterbacken som Liverpool helst ville ha, men Newcastle vill ha hela £15 miljoner för spanjoren, vilket har fått Liverpool att rikta blickarna mot Cissoko istället. Backup-alternativet är Celtics Emilio Izaguirre (The People).

Liverpool visar dessutom intresse för Charlie Adam – men INTE för Charles N’Zogbia (The People).

Liverpool har budat £10 miljoner för Axel Witsel, som Standard Liege vill ha £13 miljoner för att släppa. AC Milan är också mycket intresserade av belgaren (The People).

Liverpool vill signa WBA-talangen Jerome Sinclair. Klubbens scouter betraktar 14-åringen som en lika stor talang som Raheem Sterling. Liverpool hoppas kunna komma överens med WBA, och mittfältaren skulle gärna genomföra flytten (The People).

Liverpool är beredda att erbjuda Jordan Henderson fyra gånger bättre betalt än i Sunderland. Hans nuvarande lön ligger på £15 000 i veckan – LFC erbjuder £65 000 i veckan. Kenny Dalglish hoppas kunna nå en överenskommelse runt £16 miljoner med Sunderland. Manchester United är dock fortfarande intresserade av Henderson, och de hoppas ha övertaget, då de kan inkludera spelare som Wes Brown och Darron Gibson i en eventuell affär (The People).

Manchester United ger Liverpool konkurrens om Jordan Hendersons signatur. Sunderland är intresserade av Wes Brown och Darron Gibson, vilka kan komma i Uniteds bud på Henderson. Liverpool gör stora ansträngningar att värva Henderson, och Kenny Dalglish tror även att han kommer att vinna racet om Phil Jones, som värderas till £15 miljoner. Dessutom är Dalglish beredd att testa Sunderland genom att buda £10 miljoner för Lee Cattermole (The Daily Star).

Joe Cole närmar sig en flytt till Tottenham efter en totalt misslyckad säsong i Liverpool. Spurs kommer att läkarundersöka honom under den här veckan för att sedan slutföra övergången – förutsatt att han klarar läkarundersökningen. Coles prislapp ligger bara på omkring £3 miljoner, men Harry Redknapp tror sig kunna återuppliva mittfältarens karriär. Liverpools ägare är missnöjda med Coles enorma lön på £90 000 i veckan. Hittills har Liverpool gett Cole £4,1 miljoner i lön, vilket betyder £2470 pund per minut i Premier League och Europa League, då han spelade 1662 minuter. Kenny Dalglish har blivit imponerad av Coles attityd, men han speltid skulle bara bli mindre kommande säsong, eftersom Liverpool inte spelar i Europa, och en flytt vore bäst för alla inblandade parter (The Daily Mail).

Stoke vill rädda Christian Poulsen från dennes mardröm i Liverpool (The Mirror).

Stoke vill värva Christian Poulsen (The Daily Star).

*  *  *

Uppdatering #1:

Milan Jovanovic är aktuell för en utlåning till Olympiakos (Sport24.gr).