Liverpool har gett Sunderland ett nytt bud på Jordan Henderson. Den här gången ligger budet på hela £18,5 miljoner vilket är £5 miljoner mer än det första budet. Kenny Dalglish hoppas att det nya budet ska accelerera värvningsprocessen och göra Henderson till Liverpools första sommarvärvning innan U21-EM startar. Henderson väntar på samtal som ska ge honom klartecken att åka till Liverpool för kontraktsförhandlingar och en läkarundersökning – men det är oklart om Sunderland är beredda att acceptera det nya budet. Sunderland är förvånade över hur snabbt Liverpool har höjt sitt bud och kan komma att fråga efter ännu mer. Henderson vill gärna flytta till Liverpool, som dessutom är beredda att höja hans lön rejält (The Mirror).

Manchester Uniteds sena försök att signa Jordan Henderson har misslyckats, eftersom spelaren vill till Liverpool. Henderson hoppas flytten blir helt klar innan onsdag, och han hoppas dessutom att U21-lagkamraten Connor Wickham följer med till Anfield så fort LFC höjer sitt bud till £10 miljoner (The Daily Mail).

Liverpool och Arsenal är i kontakt med Barcelona rörande Bojan Krkic, som inte längre är önskvärd i den spanska storklubben. Krkic är i sin tur angelägen om att byta klubb. Liverpool skulle överväga att spendera £17 miljoner på Krkic, och kan möjligtvis försöka få ytterligare en spelare i affären – nämligen Jeffren Suarez, som inte heller får särskilt mycket speltid i Barcelona (The Daily Mail).

Joe Cole kan komma att stanna i Liverpool, trots att klubben vill sälja honom för £3 miljoner. Anledningen är Coles skadebekymmer – han måste helt enkelt kunna bevisa att han är helt skadefri innan en försäljning blir aktuell (The Daily Mail).

* * *

Uppdatering #1:

Newcastle förväntas tappa Jose Enrique till Liverpool i sommar. Om Liverpool budar omkring £8 miljoner kan Newcastle mycket väl komma att acceptera en försäljning. Samtidigt letar Newcastle redan efter en ny vänsterback – Emilio Izaguirre pekas ut som ett hett alternativ (The Daily Star).

Manchester City är beredda att buda £40 miljoner på Gareth Bale. Tottenham kommer att få svårt att motstå ett sådant bud, vilket City är mycket väl medvetna om (The Daily Express).

Liverpool har erbjudit Glasgow Rangers möjligheten att låna Danny Wilson. Mangern Kenny Dalglish tror att Wilson har en långsiktig framtid i Liverpool, men är beredd att låna ut honom en säsong för utvecklas ytterligare genom mer speltid (The Daily Record).

* * *

Uppdatering #2:

Tottenham vill INTE värva Joe Cole (TalkSPORT).

Liverpool vill värva två av Barcelonas bänkspelare – nämligen Bojan Krkic och Jeffren Suarez. LFC är beredda att betala 20 miljoner euro för Krkic, och 10 miljoner euro för Jeffren. I den sistnämndes fall tangerar summan utköpsklausulen i kontraktet (Marca).

Liverpool och Sunderland är överens om en övergångssumma för Jordan Henderson. Den ligger på £16 miljoner, som kan stiga ytterligare £4 miljoner (Twitter).