Liverpools jakt efter de främsta engelska talangerna har lett till att man har gett Ipswich ett bud på nästan £8 miljoner för Connor Wickham. Man har dessutom intensifierat sitt intresse för Jordan Henderson. Ipswich värderar Wickham till £10 miljoner, och trots intresse från Tottenham, är Liverpool bekväma i situationen, då man tror sig kunna övertyga tonåringen om att signa för Liverpool istället för Spurs. Damien Comolli har scoutat 18-åringen åtskilliga gånger den här säsongen och betraktar honom som en framtida stjärna. Även om det inledande budet troligtvis kommer att förkastas av Ipswich är Liverpools hoppfulla om att kunna nå en kompromiss med Championship-klubben. Liverpool förhandlar även med Sunderland om Henderson; LFC erbjuder £15 miljoner – Sunderland vill ha £18 miljoner. Liverpool tros vara beredda att erbjuda en kompromiss med ett bud på £16 miljoner. Phil Jones är också ett högintressant namn för Liverpool, och backen vill lämna Blackburn. Arsenal är också också intresserade av Jones (The Times).

Liverpool har budat £8 miljoner på Connor Wickham. Budet har förkastats av Ipswich, som vill ha £10 miljoner, men Liverpools intresse är stort och man är hoppfulla om att lyckas signa tonåringen. Vidare är Liverpool intresserade av Jordan Henderson, Ashley Young samt Stewart Downing (The Independent).

Liverpool har budat strax under £8 miljoner för Connor Wickham. Ipswich vill dock ha £10 miljoner för anfallaren. Liverpool har dessutom intensifierat sitt intresse för Jordan Henderson (The Daily Express).

Liverpool vill slutföra värvningen av Jordan Henderson innan Englands U21-landslag flyger till Danmark på onsdag. Liverpools nuvarande erbjudande är £3 miljoner lägre än de £18 miljoner som Sunderland vill ha för mittfältaren, men en snabb affär skulle passa alla inblandade parter. Kenny Dalglish visar även intresse för Lee Cattermole, Phil Jones samt Charles N’Zogbia. Wigan vill ha £8-9 miljoner för N’Zogbia, trots att denne bara har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med klubben (The Daily Mail).

Liverpool och Jordan Henderson vill slutföra övergången till Merseyside innan onsdag. Det är nämligen dagen då mittfältaren flyger till U21-EM i Danmark, och han vill inte att framtidsspekulationer ska distrahera under turneringens gång. Det enda som kan hindra Henderson från att bli Kenny Dalglishs första sommarförvärv är övergångssumman, men Liverpool tror sig kunna nå en kompromiss med Sunderland. Liverpool har dessutom hört sig för till Wigan rörande Charles N’Zogbia, eftersom man är oroliga för att Manchester United ska ”sno” Ashley Young. N’Zogbia vägrar signera ett nytt kontrakt med Wigan, och Liverpool tror sig kunna värva honom för mindre än Wigans prislapp på £8 miljoner (The Mirror).

Ricky van Wolfswinkel har skrivit på ett fyraårskontrakt med Sporting Lissabon. Övergångssumman ligger på blygsamma 5,4 miljoner euro (Sportings officiella hemsida).

* * *

Uppdatering #1:

Ipswich har nobbat Liverpools bud på £8 miljoner för Connor Wickham. Chamionship-klubben vill ha åtminstone £10 miljoner för 18-åringen, som har en utköpsklausul på £15 miljoner. Vidare vill Kenny Dalglish signa Jordan Henderson så fort som möjligt, men man är fortfarande inte överens med Sunderland om övergångssumman (The Telegraph).

Liverpool har lagt bud på Lee Cattermole. Budet ligger på £10 miljoner. Även om Liverpool också är intresserade av Jordan Henderson, är Cattermole klubbens huvudsakliga prioritet. Nu är det upp till Sunderland att bestämma sig om man ska acceptera budet. Beslutet kan kompliceras av att Cattermole har en utköpsklausul i sitt kontrakt. Cattermole var angelägen om att flytta till Liverpool förra sommaren och det är oklart vad han vill nu (The Journal).

Liverpool har ännu inte framfört konkreta bud på varken Jordan Henderson eller Lee Cattermole – trots rapporter om motsatsen. Båda spelarna är dock på Liverpools radar. Cattermole har en klausul i sitt kontrakt som tros ligga på omkring £10 miljoner. Vidare förväntas Alberto Aquilani, Milan Jovanovic, David Ngog och Paul Konchesky lämna Liverpool, medan spelare som Phil Jones och Stewart Downing ryktas vara på väg in (The Liverpool Echo).

* * *

Uppdatering #2:

Liverpool, Newcastle, Marseille, St Etienne och Lyon visar intresse för Ryad Boudebouz, som skulle kosta åtminstone 10 miljoner euro att köpa loss från Sochaux (L’Equipe).

Stoke är intresserade av David N’Gog och Christian Poulsen (This is Staffordshire).