Catanias GM Pietro Lo Monaco har gått ut och sagt att Liverpool och Villarreal är några av de klubbar som visar intresse för den argentinska backen Matias Silvestre (Itasportpress).

Connor Wickham, Stewart Downing och Charlie Adam är högaktuella för Liverpool. Scott Dann är också aktuell – och mittbacken skulle älska att spela för Liverpool. Om LFC inte kan kommer överens med Newcastle om Jose Enriques övergångssumma kommer man att vända sig till Gael Clichy. Angående Charles N’Zogbia, betraktas denne som ett alternativ till Downing, om Aston Villa vägrar sälja engelsmannen (The Mirror).

Liverpool och Sunderland gör upp om Connor Wickham. I dagsläget har Sunderland framfört det högsta budet, så Liverpool måste agera snabbt om man ska signa anfallaren. Ipswich skulle gärna sälja till Liverpool – eftersom de är angelägna om att få låna spelare, som till exempel Jonjo Shelvey, som en del av avtalet. Wickham föredrar också att flytta till Liverpool – trots vetskapen om att han kanske bara skulle vara med för att se och lära under de första en-två säsongerna (The Mirror).

Liverpool följer händelseutvecklingen i Manchester City. Man kollar bland annat på vad som händer med Adam Johnson och Jerome Boateng (Twitter).

Liverpool har svårt att bli av med Milan Jovanovic. Både Anderlecht och Brügge är beredda att hämta tillbaka serben till Belgien, men det ser omöjligt ut, eftersom han vägrar acceptera en lönesänkning. Jovanovic skulle föredra att flytta till Lille, men de har inte kommit med något konkret erbjudande. Jovanovic vill att Liverpool ska betala honom £2,5 miljoner för att lämna klubben (The Daily Mail).

Gervinho kommer att skriva på för Arsenal (TalkSPORT).

Manchester City försöker sno Gervinho från Arsenal genom ett enormt kontraktserbjudande (The Mirror).

* * *

Efter att ha gjort klart med Jordan Henderson kommer Liverpool att försöka signa Connor Wickham och Dejan Lovren. Dessutom är man ute efter Scott Dann, Stewart  Downing och Charlie Adam (The Guardian).

Everton kräver £15 miljoner för att släppa Leighton Baines. Såväl Manchester City som Arsenal förväntas leta efter en ny vänsterback i sommar (The Times).

AS Roma och Porto befinner sig i långt gångna förhandlingar rörande mittbacken Rolando (A Bola).

Liverpool är favoriter till att värva Gael Clichy. Liverpools erbjudande på £5 miljoner är endast £500 000 mindre än vad Arsenal kräver för att släppa vänsterbacken. Manchester City och AS Roma kan möjligtvis också vara intresserade av Clichy (GOAL.com).

Arsenal vill inte sälja Clichy till en annan PL-klubb (The London Evening Standard).

Bayern München är den senaste klubben att visa intresse för Readings anfallare Shane Long (The Daily Mail).

* * *

Flamengo och Gremio är intresserade av David Suazo, men Liverpool visar också ”ett litet intresse”. 31-åringen är tillgänglig på free transfer (Corriere dello Sport).