Enligt The Daily Mail kan Manchester Uniteds komma att gå miste om Phil Jones. Blackburns indiska ägare är rasande på United och har gett de budskapet ”We will not be bullied”.

Det senaste kring Jones är att Liverpool kontaktade Blackburn under lördagen, och informerade de om att man är beredda att betala £22 miljoner för Jones. Arsenal har också budat över Uniteds bud på £16,5 miljoner samtidigt som Chelsea också visar ett seriöst intresse för mittbacken.

Nu ser klubbarna ut att ha inlett en auktion, vilket kommer som en tung smäll för Sir Alex Ferguson, som nu riskerar att förlora Jones – och det vore extra tungt om han skriver på för Liverpool.

Rovers ägare är förbannade på Uniteds attityd. På lördagen hade Rovers högsta ledning ett möte i Indien- där managern Steve Kean också var på plats – där syftet var att förhindra Jones övergång till United.

Rovers är först och främst inställda på att övertala Jones att stanna. De är beredda att toppa Uniteds kontraktserbjudande på £80 000 i veckan, och dessutom erbjuda Jones att bli lagkapten.

Pengar är inget problem för Rovers ägare och de vill bygga laget kring egna produkter, så som Jones. Men om de inte lyckas övertala honom kommer de att göra sitt yttersta för att få ut det bästa priset av intressenterna – som är Liverpool, Arsenal, Chelsea, United och Tottenham.

En källa nära Rovers sa: ”United can’t do what they want in this case. Jones is a Blackburn player and while there is a clause that could mean he leaves, it’s far from the straightforward issue everyone assumes it to be.”

När Jones åkte till U21-EM i Danmark trodde han, liksom United, att endast formaliteter återstod innan övergången var 100 procent klar. Jones vill flytta till United, men det är oklart om han överhuvudtaget har blivit informerad om att Liverpool har lagt det högsta budet.

Det hela hänger på hur klausulen i Jones kontrakt ska tolkas. United tolkade den som en utköpsklausul, medan Rovers menar att den endast innebar att United fickk tillåtelse att förhandla direkt med Jones.

Rovers har skaffat juridisk rådgivning och insisterar på att budet som matchar klausulen inte innebär att de måste sälja.

Allt enligt The Daily Mail.

* * *

Manchester United är alltjämt säkra på att kunna signa Phil Jones, trots att Liverpools nya bud är hela £6 miljoner högre än deras bud. Blackburn vill sälja till den högsta budgivaren och anser inte att klausulen i Jones kontrakt är en utköpsklausul (The Telegraph).

* * *

Kenny Dalglish har fått hela £80 miljoner att spendera i sommar. Efter värvningen av Jordan Henderson har ägarna gett Dalglish klartecken att värva ännu fler spelare; nu gör skotten ansträngningar att snuva Arsenal på Saints talang Alex Oxlade-Chamberlain. Arsenal kände sig säkra att värva tonåringen för ett prestationsbaserat ”paket” som kan bli värt upp till £12 miljoner, men Liverpool har matchat detta erbjudande och Dalglish tror att Liverpool är i ”ole position” för att värva den unga engelsmannen. Dessutom hoppas Dalglish kunna skapa en ännu större transferbudget genom att sälja Daniel Agger och Alberto Aquilani för £10 miljoner vardera. Högst upp på önskelistan står brittisk talang – Liverpool vill signa Stewart Downing, och på mittbacksfronten riktar man numera blickarna mot Gary Cahill. Vidare har man goda chanser att signa Connor Wickham och Charlie Adam. På vänsterbackspositionen är Jose Enrique förstavalet, trots intresse för Gael Clichy (The Mirror).

* * *

Fulhams nya manager Martin Jol är intresserad av Joe Cole. Möjligtvis kan Jol komma att fråga Liverpool om han får låna Cole kommande säsong (The Mirror).

Daniel Pacheco ser ut att lånas ut igen kommande säsong (The Mirror).

Liverpool och Sunderland vill signa Connor Wickham och är beredda att betala omkring £10 miljoner för talangens tjänster. Sunderland hoppas kunna locka till sig Wickham genom goda möjligheter till speltid (The Daily Mail).

* * *

Liverpool är intresserade av Santi Cazorla. Napoli, Malaga och Shakhtar Donetsk har redan budat £13 miljoner för Carzorla. Liverpool hoppas att ett bud på omkring £18 miljoner ska få Villarreal att sälja den snabba yttermittfältaren. Samtidigt visar Liverpool intresse för Marseilles Andre Ayew, som är beredd att byta klubb, efter att ha blivit rånad flera gånger i hemmet (The People).

Blackburn kräver £4 miljoner extra av Manchester United för att släppa Phil Jones (The People).

Ipswich har informerat Liverpool om att det krävs £11 miljoner för att köpa loss Connor Wickham. Sunderland har budat £8 miljoner + ytterligare £4 miljoner i eventuella tillägg, och Liverpool förväntas svara inom den närmaste veckan. Liverpool har möjligheten att inkludera spelare eller spelarlån i affären (The People).

Liverpool, Arsenal och Spurs vill signa Stewart Downing. Aston Villa kräver £20 miljoner för att släppa mittfältaren (The People).

Bolton och Aston Villa är intresserade av Daniel Sturridge, samtidigt som Liverpool och Spurs också följer händelseutvecklingen kring spelaren. Chelsea kan tänka sig att sälja för £20 miljoner (The People).

* * *

Liverpool vill signa sex nya spelare i sommar. Jordan Henderson är redan klar, samtidigt som man även vill få in Stewart Downing, Charlie Adam, Jose Enrique och Connor Wickham. En mittback står också på önskelistan; man kommer att välja mellan Scott Dann och Gary Cahill. Det betyder att Daniel Agger är på väg bort. Juventus visar intresse för dansken, som värderas till £10 miljoner. Dessutom kan Liverpool möjligtvis komma att hämta in en ung backup till Pepe Reina (The Daily Star).

* * *

Liverpool visar intresse för Scott Dann – och mittbacken skulle oerhört gärna skriva på för klubben. Om Liverpool inte intensifierar sitt intresse för Dann riskerar man att gå miste om engelsmannen, eftersom Arsenal vill signa honom (Skysports.com).