Roy Keane kan komma att få sparken av Ipswich, eftersom han är oense med klubbens supertalang Connor Wickham. Relationen dem emellan är minst sagt knackig och nu ser en av dem ut att lämna i januari. Liverpool, Arsenal, Tottenham och Chelsea bevakar Wickhams situation, och han skulle gå på omkring £8 miljoner att köpa loss, sin unga ålder till trots. Keane har gjort klart att Wickham ska stå kvar med fötterna på jorden – och detta har managern gjort genom att peta talangen med jämna mellanrum, vilket inte uppskattas av spelaren själv, som förväntas bli Englands bästa traditionella ”nia” sedan Alan Shearer (The Daily Mail).

Kommentar:
Jag tycker att 17-åringen är en fruktansvärt intressant spelare. Han är stor, stark och kan agera targetplayer, han är snabb i djupled och han är explosiv. Och en bra avslutare. Helt klart en framtida storspelare. Om man jämför de två 93-anfallarna som redan har gjort avtryck på seniornivå – dvs Wickham och Lukaku – är jag, till skillnad från många andra, inte helt övertygad om att belgaren kommer att vara den bättre av dem om 4-5 år.

* * *

Liverpool, Tottenham, Everton och Aston Villa är intresserade av Lass Diarra, som har haft svårt att få speltid i Real Madrid den här säsongen. Fransmannen skulle kosta minst £10 miljoner att köpa loss från den spanska storklubben (TalkSPORT).

Kommentar: Helt klart en oerhört skicklig defensiv mittfältare, som fortfarande är ung, 25 år. Jag är dock lite tveksam till hans hälsa. Han missade VM på grund av genetisk blodsjukdom, som han kommer att behöva livslång behandling för. Dessutom är jag aningen tveksam till hans (förmodade) enorma lönekrav och hur hungrig är han egentligen? Känns lite för mycket som en fotbollsnomad för min smak.

* * *

Moccabi Tel Avivs 16-årige mittfältare Omri Altman har blivit inbjuden till provspel med Liverpool, som har imponerats av hans insatser i Israels U17-landslag (One Web).

Kommentar: Uppgifterna kommer från en israelisk sajt och bör bedömas som pålitliga. Jag har, av naturliga skäl, aldrig sett Altman spela och kan således inte yttra mig om honom.

* * *

Satt och kollade lite på Montpellier – PSG. Såg inte hela matchen, men några spelare imponerade av det jag såg.

Dessa var Bosniens lagkapten Emir Spahic (har aldrig fattat varför han inte spelar i en större klubb), Montpelliers 22-årige högerback Garry Bocaly (Marseille-reject med franska U21-landslagsmeriter), Ludovic Giuly (har fortfarande skön teknik) samt Guillaume Hoarau (huvudspelare av rang men tyvärr också målsumpare av rang).

Av någon anledning känns förresten Hoarau jäkligt lik David N’Gog. Jag tror att N’Gog har potential att bli ungefär som Hoarau, dvs en väldigt bra anfallare i Ligue 1, men ingen världsklasspelare. N’Gog är något snabbare, men det tar Hoarau igen i luftspelet.

5 kommentarer
 1. Hoppas på wickham i pool tröjan, men tvivlar på att det blir så, då både ledning och lär vilja se mer etablerade signings. 10 miljoner på en spelare som fortfarande behöver några års erfarenhet på bena.

  Men visst vattnas det i munnen med tanken att liverpool skulle sitta inne på några av storbrittaniens mest spännande talanger i wilson, wisdom, robinson, shelvey, sterling och wickham. Snacka om en lovande framtid.

  Diarra förutsatt att han ersätter pouulsen, ja tack, förutsett att han tar lucas plats, tack men nej tack.

  Tack för en fin rapport om schwizaren med en minst sagt knepigt namn, tänkte kolla vad du har för åsikter om safari, om han nu lirade i den matchen.
  Kanske inte ur ett pool perspektiv, utan från ett svenskt landslag perspektiv, även om det har gått rykten om att roy vart där å nosat, måhända felaktiga.

  • Jo, fast jag tror att Wickham skulle kunna tillföra en del redan nu med sitt target-spel. Kom ihåg att han redan är en bra spelare i the Championship. Shelvey håller t.ex redan en viss klass och han spelade på lägre nivå i Charlton än vad Wickham gör nu i Ipswich.

   Jo, Shaqiri har ett lite annorlunda namn. Han är ursprungligen från Kosovo och flyttade till Schweiz som liten grabb.

   Safari har varit helt okej (men inte spektakulär) när jag har sett honom för Basel. De schweizare jag pratar med säger att han nog är ligans bästa vänsterback. Jag tror dock inte att han skulle ha nåt att hämta i Liverpool. I dagsläget är Ibrahimovic och Toivonen de enda svenska spelarna som jag tror skulle kunna tillföra nåt i Liverpool.

 2. Sorry ang. Den första frasen sitter å skriver på min telefon då telia håller på att göra sitt bästa för hålla mig internetfri i 3månader and counting…

  Men ni förstår nog vart jag är på väg med mina tankar.

 3. Lilebroer: Varför skulle inte Lass Diarra kunna ta Lucas plats? Enligt mig är Lass Diarra en MYCKET MYCKET bättre fotbollsspelare än vad Lucas är. Jag väljer Lass alla dagar i veckan om han skulle vilja komma till oss.

Kommentarer är stängda.