Liverpool tog sin andra raka PL-seger via 1-0 på bortaplan mot Bolton.

Bolton var som vanligt svårspelade på Reebok Stadium. De spelade mycket aggressivt, vilket stundtals gav Liverpool stora problem.

Jag tycker faktiskt att Liverpool skapade en godkänd mängd målchanser, med tanke på det svårspelade motståndet, men man var ineffektiva, samtidigt som den spelmässiga insatsen var på tok för ojämn. Liverpool hade djupa svackor i matchen och tillät Bolton att ha alldeles för mycket boll.

Som tur var stod Soto Kyrgiakos åter igen för en stark insats – det var viktigt mot Kevin Davies. Även om greken inte vann samtliga dueller, vann han många. Dessutom tycker jag att domaren var väldigt generös mot Davies i en handfull situationer, då Boltonkaptenen tenderade att falla väldigt lätt.

I Bolton imponerades jag framförallt av den amerikanska mittfältaren Stuart Holden, som onekligen överglänste de namnkunniga spelarna som Liverpool mönstrade på motsvarande positioner. Kan erkänna att jag aldrig har tänkt på Holden i någon tidigare match, så han var en positiv överraskning.

För Liverpools del gjorde Fernando Torres både bra och dåliga saker – ja, han blandade och gav… Samtidigt tycker jag inte att laget gav honom idealiska förutsättningar att lyckas. Han fick ofta agera som någon sorts targetman, vilket verkligen var ett slitsamt och otacksamt uppdrag mot framförallt jätten Zat Knight. Det råder ju inga tvivel om att Torres är en skickligare fotbollsspelare än Knight, men eftersom Liverpool tjongade så pass mycket kunde Knight dominera i duellerna.

Steven Gerrard gjorde också en ganska medioker insats; vad har egentligen hänt med hans fruktade skott? Idag fick han flera lägen, men de rena bollträffarna uteblev.

Det var faktiskt ett ofrivilligt(?) byte som gjorde att Liverpool anföll med fler spelare, i och med att David N’Gog byttes in istället för den skadade Joe Cole. Fransmannen gjorde ett ambitiöst jobb som targetman – även om det inte heller är hans huvudsakliga kvalité – och Liverpools attacker blev betydligt farligare.

Den tidigare som formsvaga Maxi Rodriguez har blivit bättre och bättre under säsongen. När det blir struktur i anfallsspelet har argentinaren ett spelsinne som gör att han tenderar att hitta finurliga kombinationer. Tänk om han hade varit bra i 1-mot-1, då hade han utgjort ett betydligt större hot.

Nåja, 3 poäng är alltid 3 poäng. I och med segern klättrar Liverpool i tabellen och nu är man faktiskt inte särskilt långt bakom klubbar som Tottenham och Manchester City. Äntligen medvind för Roys Liverpool!

7 kommentarer
 1. Skönt med 3 poäng, Torres gjorde en bra sak på hela matchen och det ledde fram till ett mål! Säger en del om dagens Liverpool.
  Jag ser även att Griezmann gjort mål i Sociedad´s vinst mot Malaga!

 2. Säger en hel del om dagens Liverpool? Nu är du ute och cyklar ordentligt. Du tyckte inte att försvaret stog upp bra mot ett väldigt svår spelat och tungt Bolton? Vi skapade ju flera chanser som Gerrard skott som han och Maxi spelade sig fram till, Torres hade en bra målchans i början av matchen som han skulle ha satt. Tycker du är helt fel ute.

 3. Jag tycker att vi som vanligt kunde fått några straffar emot oss då Skrtel var ute och cyklade genom sina vanliga neddragningar. Där har vi en som är ute och cyklar förresten. Om man är nöjd med tre målchanser på en hel match mot Bolton, då tycker jag att man kan ta sig en extra fundering om det verkligen är bra nog. Håller med om att Torres borde satt sin chans, men alla forwards missar chanser och om man får en chans på en hel match så är det ju klart svårare att göra mål/en bra insats.
  Det finns mycket att förbättra, men jag tyckte faktiskt att det såg mycket bättre när Ngog kom in idag. Då fanns det en till spelare för Bolton-försvaret att hålla reda på. Med en Torres ur form blir det uddlöst att spela med en man på topp.

  • Jag håller faktiskt med bspringsteen om att Liverpool skapade ganska många klara målchanser. Sen tycker jag väl att den spelmässiga insatsen var lite för ojämn med för djupa svackor, men Bolton är ett svårspelat lag på Reebok. Bolton kör sin grej och den är svårbemästrad. Ja, Skrtel har blivit en enorm säkerhetsrisk som måste ersättas.

   Såg att Griezmann gjorde mål, likaså Luc Castaignos (intressant 92:a i Feyenoord).

 4. Den enda neddragningen jag såg Nino var när Kyrgiakos knuffade i straffområdet, Sen tyckte jag att Skrtel höll sig relativt lugn idag. Dock så tycker jag som pelle2x att han måste ersättas mott ex Daniel Agger.

  Bolton hemma på Reebok stadium är en otroligt svår borta match, och det är INGET lag som åker ditt och spelar skön spel, så jag är väldigt nöjd med det Liverpool presterade idag. Nino stirra dig inte blind på vad laget heter som vi möter utan se till prestationen och att Liverpool just nu är ett lag som saknar självförtroende efter den tunga säsongsstarten och är på uppåtgång.

 5. Jag har också tänkt på Gerrards skott, han har inte satt en riktigt sådan ordentlig rökare som han var känd för på ett par år. Han gör inga fantastiska långskott längre, skulle vilja se honom gå på skott lite oftare.

 6. inte bara gå på skott vill jag se han, jag vill se han ta vristskott. alla bollar han får i ”slottet” och alla frisparkar ska han på och knorra. visst kan han det också, men hans främsta skottegenskap är när han skjuter med vristen, och det har han inte gjort på 3 säsonger typ, förutom idag då när han fick felträff. ANVÄND VRISTEN STEVIE!

Kommentarer är stängda.