Stephen Darby och Tom Ince lånas ut till Notts County. Duon kommer att spela med Paul Inces mannar till 3:e januari 2011. Ja, ni läste rätt – Tom får farsan Paul som manager i County (Liverpools officiella hemsida).

Roy Hodgson kommer att träffa John W Henry idag och informera denne om vad som behöver göras i spelartruppen för att klubben ska komma tillbaka till sina fornstora dagar. Även om Henry inte kommer att vara beredd att spendera galna summor, kommer pengar att finnas tillgängliga för spelarköp i januari. Dokument som har läckt från försäljningen gör gällande att NESV till en början frigör £25 miljoner till transfers, vilket räcker för att Hodgson ska kunna inleda en renovering av spelartruppen. Liverpools scoutingverksamhet har utökats på sistone, då man bland annat har anställt Alan Harper, och spanat in ett antal spelare, inklusive Shaun Wright-Phillips och Eden Hazard (The Times).

Roy Hodgson vill värva Shaun Wright-Phillips för £5 miljoner. Den numera 29-årige högermittfältaren har lite kvar på sitt kontrakt, och finns således tillgänglig för en ganska liten summa. Han har haft svårt att ta en plats i Manchester City och är beredd att lämna klubben – igen (The Mirror).

En spelare som förväntas flytta i januari är Ibrahim Afellay. Barcelona ryktas vara ute efter holländaren, men spanjorernas sportchef Andoni Zubizarreta menar att en annan klubb ligger närmare till hands; ”Han [Afellay] är en utmärkt spelare, och kommer ju att vara utan kontrakt snart, men det verkar som att en annan storklubb redan är ute efter honom” (Ona FM).

West Ham vill värva Adam Hammill, som även är ett intressant namn för Blackpool, Wigan och Bolton (The Daily Mail).

14 kommentarer
 1. Positivt att vi blir länkade såpass ofta med Eden Hazard! £25M borde man komma en bit med i januari, ska bli spännande att se vad som börjar hända i slutet av december då de flesta rykten brukar innehålla lite högre sanningshalt.

 2. hoppas på nåra smaskiga spelare, kan bli kul detta!

 3. Känns inte som Wright-Philip kommer med tanke på åldern?

  • Hammill, Nae, SWP passar inte in i NESV:s mall. Dessutom lever han ju mycket på sin snabbhet (som säkerligen avtar med åren).

 4. Vi har ju scoutat PSV en hel del i och med att Toivonen också spelar där. Det kan ju till och med vara så att den som scoutats är Afellay och inte Toivonen. Om vi får in Afellay och blir av med Babel så skulle jag inte bli särskilt missnöjd.

  • Jo, Dalglish sa ju någonting i stil med att ”PSV har många bra offensiva spelare” när Toivonen var på tapeten. Utöver Afellay är ju även Balázs Dzsudzsák en jäkligt vass spelare. Afellay brukar spela en hel del innermittfältare faktiskt – ganska defensiv roll dessutom – så det är ungraren som regisserar en stor del av deras offensiva spel. Alla de tre (Toivonen, Afellay, Dzsudzsák) skulle vara förstärkningar för Liverpool.

   Klart att Afellay är bättre än Babel. Afellay är en mycket mer komplett spelare. Framförallt bättre spelsinne och passningsspel. Om man är snabb i både ben och hjärna får man inga problem med PL-tempot.

   Ser förresten att Bryan Ruiz ligger på delad 23:e plats i skytteligan. Andreas Granqvist har gjort fler mål än honom den här säsongen. Det förstärker min bild av Ruiz som en bra, men ganska medelmåttig, spelare. Jag tror att han gjorde sitt livs säsong förra säsongen. Kanske ingen renodlad ”one hit wonder”, men ingen spelare som presterar på en hög nivå år efter år och ingenting för t.ex Liverpool.

   Går för övrigt lite rykten på RAWK att Liverpool har hört sig för till Ajax angående Luis Suarez… Jag hoppas inte LFC signar honom. Han är inte gjord för Premier League. Och förmodligen övervärderad av Ajax.

 5. Precis, jag hade något minne om det i bakhuvudet! Jag gillar också Dzsudzsák, undrar hur hans statistik ser ut egentligen. Det finns ju mycket som inte syns statistikmässigt, som andrapass osv. Han borde ha en hel del assist och andra-pass i PSV.

  Jag gillar faktiskt Suarez. Han kanske inte är optimalt anpassad till Premier League som du säger, men det var inte Torres heller när han kom. Suarez är en oberäknelig, teknisk och snabb spelare som har ett bra skott. Om han bara lär sig att inte filma och skrika så mycket så kan han mycket väl bli en bra spelare England. Han är väl jämförbar med Nani, Nani var inte världens tuffaste spelare när han kom till England heller. Sedan så ska man aldrig underskatta hans förmåga att lägga frisparkar, det är helt sanslöst hur många frisparksmål han gjort i Ajax, och det är inga dåliga sådana.

  • Suarez kanske är kvick men snabb är han inte. Det ser jag som en av hans stora nackdelar. Inte snabb och gillar inte kroppskontakt. Ingen bra kombination i Premier League. För de enorma pengar som han troligtvis skulle kosta vill jag ha en spelare som är bättre utrustad för den engelska spelstilen.

 6. Han är ingen långsam spelare, han har ju en förmåga att befinna sig på rätt ställe vid rätt tillfälle. Nu har jag ingen aning om vad Suarez skulle kosta, det är ju helt omöjligt att svara på eftersom det inte ens stått i någon tidning om det än. Att vara bra smart med boll och ha fina fötter tycker inte jag ska underskattas i Premier League.

 7. Suarez är ingen bra värvning, han är en egoistisk spelare som bara spelar för sig själv. Dessutom tycker jag att han har problem med snabbheten och det fysiska spelet i Holland. Han skulle inte funka i Premier League. Suarez och Torres tillsammans skulle bli för lika varandra i spelstilen.

  Då är Llorente en grymt mycket bättre spelare som skulle komplettera Torres mycket bättre.

 8. bspringsteen/ Håller med om att Llorente skulle vara en mycket bättre partner på topp än vad Suarez antagligen skulle vara. Dzeko skulle också vara en utmärkt partner till Torres. Sedan så ska man väl inte underskatta att Suarez funkade väldigt bra tillsammans med Forlan, som är en spelare som har en liknande spelstil som Torres har.

  Jag har svårt att tro att Suarez bara skulle spela för sig själv eftersom han är lagkapten. Jag tror han har hjärta för Ajax, för annars hade han inte stannat såpass länge. Om du tycker att han har problem med snabbheten/fysiska spelet i Holland och han ändå snittar gör 30/40 mål per säsong så måste man ju vara extremt bra..

  • Det spekuleras i £30-40m för Suarez. Jag tror att du missbedömer hans snabbhet. Han är kvick, men inte snabb på längre sträckor. Självklart är hans målskörd fantastisk, men det tror jag beror på att han är en makalös avslutare, och får goda förutsättningar i Ajax i och med att de är ett offensivt starkt lag i en defensivt svag liga. Det var samma sak när Huntelaar spelade där, han sprutade ju också in mål, trots att han varken är stark eller snabb. Däremot tycker jag inte, till skillnad från bspringsteen, att Suarez verkar ha problem med attityden. För mig är han en jäkla vinnarskalle men ingen diva.

   Tycker inte att Forlans roll i VM påminner om Torres roll i Liverpool. Forlan spelade ju i en ganska släpande, fri roll. Snarare 10a än 9a.

 9. På Llorente/Dzeko fronten är vi helt eniga 🙂

  Jag gillar Suarez som spelare väldigt mycket, tycker han är väldigt bra. Men tror inte han är rätt man för Liverpool. Suarez gör mycket mål JA, Men det kommer att vara annorlunda i PL, jag tycker han faller väldigt lätt i Holland redan, och jag är rädd att det kommer bli en ”Morientes” flopp om han kommer till Liverpool.

  Han får gärna överbevisa mig för jag tycker det är en bra spelare med en grym känsla för mål. Tror inte att Torres skulle trivas så bra med Suarez eftersom han skulle få agera target player då Suarez skulle vara för klen och för liten för att göra det i PL. Det är två djupledslöpande forwards vi pratar om i det här fallet.

  Det Liverpool ska söka efter är en stor stark target som kan få fast bollen där uppe när man är under press, då kan Torres koncentrera sig enbart på att ta sig in i boxen eller att gå i djupled. Eller så ska man ha en enormt skicklig anfallare som klarar att ta ner bollen göra sin gubbe och sedan leverera den i djupet till Torres typ en Antonio Cassano eller som Totti var när han var som bäst.

  Kul att det bjuds upp till diskussion här, finns inget bättre än att prata och bolla idéer om vårat älskade Pool 🙂

Kommentarer är stängda.