Totaal Liverpool tar en titt på uppgifterna som cirkulerar kring Werner.

Timo Werner har varit väldigt omskriven under de senaste åren. Helt välförtjänt, förstås, då tysken verkligen har levererat för sitt Leipzig. 23-årige Werner har gjort 20 mål och 6 assist på 18 ligamatcher den här säsongen. Det betyder att han är delad etta i skyttteligan med Robert Lewandowski, som har gjort 20 mål och 2 assist. På sistone har transferryktena åter igen blossat upp rejält.

Förra veckan uppgav Athletic att Werner tackade nej till Liverpool så sent som förra sommaren. Då hade Klopp siktet inställt på att Werner skulle ersätta Sturridge, men spelaren var skeptisk till möjligheterna att få speltid sålänge Firmino, Salah och Mané är i kvar i klubben. Enligt Athletic är Liverpool en attraktiv destination för Werner i framtiden, men inte sålänge trion är där och skulle hindra honom från en ordinarie tröja.

Igår uppgav Mirror att Liverpool och Chelsea ”battlar” om Werners signatur. Enligt Mirror har Chelsea redan inlett förhandlingar för Werner, vars prislapp ligger på £60m, och de har för avsikt att signa honom redan den här månaden. Detta ska ha triggat Klopp till att tidigarelägga sitt försök att signa Werner; avsikten var att försöka kommande sommar, men Chelseas intresse har fått Liverpool att steppa upp det redan nu.

Werner har, å sin sida, pratat med medier på sistone och tydliggjort att han gärna skulle flytta till Premir League i framtiden, och han tillade att han gillar att spela i regn. Mirror hävdar dock att en övergång är troligare att ske kommande sommar än i detta januarifönster, inte minst eftersom Leipzig kan vinna ligan den här säsongen.

Tidigare var Bayern München storfavoriter till att signa Werner. Många uppgifter gjorde gällande att de hade en deal med Leipzig under förra sommaren, men att de aktivt valde att inte slutföra den. För några veckor sedan sa deras klubbdirektör Salihamidzic till Bild att Werner inte passar deras sätt att spela, eftersom han behöver större ytor, vilket han får i Leipzig, men inte skulle få i Bayern.

En övergång till Bayern München verkar därmed utesluten.

Åter till PL-intresset. Idag uppger Bild att Liverpool är den destinationen som Werner föredrar – vilket måste tolkas som motstridiga uppgifter till Athletics tidigare påstående om att anfallaren inte vill flytta till LFC på grund dåliga möjligheter till speltid. Enligt Bild tror Werner att Liverpools spelstil skulle passa honom perfekt och han skulle gärna jobba tillsammans med Klopp. Dessutom har Liverpool en god relaiton med Leipzig, vilket skulle kunna underlätta en eventuell övergång.

Bild uppger att Werner har en utköpsklausul på €60m. Kontraktet gäller till 2023 och klausulen minskar för varje säsong som går. Det är alltså inte tal om några £60m som Mirror uppger, eftersom €60m motsvarar £51,18m.