Om Liverpool inte vinner Premier League den här säsongen, gör man det aldrig.

Liverpool bara vinner och vinner. Och vinner. Och vinner. Samtidigt som utmanarna Manchester City och Leicester varvar mellan att vinna, spela oavgjort och förlora. Den här helgen vann förstås Liverpool, medan City kryssade och Leicester förlorade. Nu är Liverpool 16 poäng före City. Det betyder att Liverpool skulle kunna förlora 5 raka matcher och ändå ligga före City även om de skulle vinna sina 5 matcher. Det är ett galet försprång som borde vara ointagligt.

Det var egentligen inget snack om att Liverpool skulle vinna dagens match mot Manchester United. Liverpool var klart bättre över 90 minuter och gästerna hade behövt maxflyt för att ta någon poäng på Anfield. När Liverpool kom in i sitt flow borde man naturligtvis ha gjort fler mål, effektiviteten saknades, men till slut kunde Salah ändå sätta spiken i kistan genom att göra 2-0 på tilläggstid.

Många spelare förtjänar beröm efter dagens insats. För en genomgång av varenda spelare rekommenderar jag vår matchrapport. Den som jag vill lyfta fram lite extra är Alisson. Hans målvaktsspel är verkligen komplett. Han verkar alltid stå rätt, styr returer åt helt rätt riktningar och tar dessutom rätt beslut i spelet med bollen. 2-0-målet var pricken över i:et i den här matchen och det var regisserat av Alisson. Det går liksom inte att önska sig mer från en målvakt än det vi får av Alisson.

Med risk för att jinxa, men det börjar snart inte bli en fråga om Liverpool kommer att vinna ligan den här säsongen utan om när titeln kommer att säkras. För det ska ju bara vara helt omöjligt att missa detta nu, eller hur?

3 kommentarer
  1. Jag vågar inte ta ut något i förskott. Närking som jag är så går jag bara och väntar på en ordentlig dipp och att City tar igen avståndet och vinner ligan med en poäng.

    Off topic: Såg rykten om att Can är på väg till Everton. Kan han verkligen vara så dum?

  2. Ali var och är bra, tänk om vi haft kvar Mings eller Karius (i den formen de lämnade)…. Hemsk tanke, däremot så höll han oss alla på helspänn ett par gånger, visserligen felfri med noll insläppta men det var några gånger hjärtat hoppade till med hans ”utsvävningar” och ”modiga” beslut.

    Håller även med ovan talare, tar inte ut någonting i förskott således även jag Närking/Värmlänning och att Can möjligtvis flyttar till Everton är det väl

  3. Det man kan önska sig av Alisson är väll ett bättre spel i luften sen att han är så bra med fötterna vet jag inte. Det känns som att det går hur som helst med ut/insparkar som är längre än 10 meter. Och vad beträffande ligan så avgörs den den 4/4 borta mot City.

Kommentarer är stängda.