Respekterade klubbar försöker värva den robusta schweizaren.

Xherdan Shaqiri har fått minst sagt begränsat med speltid i Liverpool den här säsongen. Det beror på en kombination av (för) tuff konkurrens och ständigt återkommande småskador som gör 28-åringen indisponibel. Förra söndagens match mot Manchester United är bara det senaste exemplet på när en skada har gjort att Shaqiri tvingats stå över match.

Det saknas inte intresse för Shaqiri runtom i Europa. Enligt alla pålitliga engelska medier, som exempelvis BBC Sport, har både Roma och Sevilla hört sig för till Liverpool om att få låna honom. Duon ska dock ha fått nobben med hänvisning till att Shaqiri inte kommer att tillåtas lämna den här månaden – men att han kan säljas i sommar för €30m.

Gazzetta dello Sport framför en annan version av Shaqiris situation. De uppger att Liverpool har nobbat Romas erbjudande om att få låna mittfältaren med köpoption. Istället ska Liverpool ha informerat Roma om att han bara kan lämna om de köper loss honom för €15m, men även om de skulle matcha den prislappen nu, så måste Klopp acceptera en försäljning. Det är inte säkert att Klopp är beredd att låta honom flytta nu, menar Gazzettan, som tillägger att spelaren har en saftig årslön på €5m.

Hur tycker ni att Liverpool ska göra med Shaqiri?

1 kommentar
  1. Jag gillar Shaqiri men det känns inte som en alltför vågad gissning att han lämnar i sommar, svårt att få in honom i laget och tyvärr skadad lite för mycket, så det är nog läge att sälja i sommar när vi ändå kan få pengar för honom. Har därtill fått in Minamino som kan ersätta och har en del ynglingar som kan ta den platsen i truppen också, tänker på Wilson/Elliott framförallt.

Kommentarer är stängda.